Chytej.cz

otázka selského rozumu necteno

29.5.2006 | pif | 150.308 zobrazení | 2.007 odpovědí

Měl bych takové dotaz.Co kdyby se zavedl poplatek těm,kteří chytají a pouštějí ryby pořád dokola?Mám namysli „cumbajšpíl“,jak k tomu přijdu já.Chytnu první rybu,má míru,mlasknu ju po palici a jedu dom.Za to ti,kteří chytají ryby a pouštějí je,podporují nemoci,plísně a plachost ryb.Jak já k tomu přijdu,když ryba je od pouštěčů vyškolená a je opatrnější?Zavedl bych poplatek,aby nám,co ryby mordujem,zaplatili cca 5 korun na hodinu. To by kompenzovalo čas na ulovení vyškolené ryby.Co vy na to?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 23. listopadu 2009 v 18:18 ® Prutos reakce na …
Prutos

PetrC> Neboj poklade, nedám. I když, lézt někomu do … taky nehodlám. Nakonec, ať si o mě myslí kdo chce co chce. PS – s těmi háčky, jak píše Robur, to nepřeháněj. Není to sice nic strašného,ale stehy na ruce trochu omezují při rybolovu :-)

Mara1: Myslím že je načase přestat zaplácávat tohle fórum našimi tlachy. Pokud cheš reagovat, prosím do osobky nebo všeobecné.

reagovat
Pondělí 23. listopadu 2009 v 16:45 ® Robur reakce na …
Robur

PetrC> pro začátek postačí, když si propíchneš ruku háčkem. Prutos to dělá:-D .

reagovat
Pondělí 23. listopadu 2009 v 15:54 ® PetrC reakce na …

Prutos> nedej se, víš, že jsi můj idol a vzor. Až budu velký, budu jako ty. Vážně.

;-) ;-)
reagovat
Pondělí 23. listopadu 2009 v 15:49 ® 1Mara
1Mara
reagovat
Pondělí 23. listopadu 2009 v 15:41 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

1Mara> Přibrzdi! Docela to přeháníš! Do Prutose se navážíš za to, že pokárá člověka za položení ryby do trávy a při tom sám tady brebtáš nad tím, když někdo chytne okouna za pysk. Zamysli se nad svým vystupováním…

reagovat
Pondělí 23. listopadu 2009 v 0:55 ® Prutos reakce na …
Prutos

1Mara> Tak teď jsi mi mě dost zklamal. Opravdu netuším co tě vedlo napsat to, co jsi napsal. Prezentuju tady SVOJE názory ,nikdy jsem je nevydával za svatou pravdu nejpravdivější. A když se mi něco nelíbí (válení ryb v suchý trávě se mi opravdu nelíbí) tak snad můžu napsat svůj názor, nebo ne? Mimochodem předchozí přízpěvek byl myšlen v rovině obecné, nevím proč sis ho vztahoval na sebe. Pokud si pamatuju nikdy jsem tu nikoho kvůli těm …ovinám nevzal útokem. V osobní rovině totiž proti těm lidem nic nemám. Jestli to považuješ za projev frajerství a povýšenosti tak prosím. A klidně se smajlíkem :-((

A ještě něco k tématu…ať náčelník neřekne. že mu to tu kazím (já vím , kazím) :-)

reagovat
foto/forum/2009/th-img11045.jpg
Pondělí 23. listopadu 2009 v 0:01 ® 1Mara
1Mara

Prutos> Mně nemusíš učit chytat ryby já se od svých 8 let učím sám , :-) a Jinak ryby nemusím a masit je pro mně docela hustý takže to nech ležet , psal jsem ůplně o něčem jiném .Ale jak tady na chytej vystupuješ ? nepříjímáš legraci , vyčítáš lidem píčovyny ( ryba položená do trávy) , hraješ si na chytráka a přitom jsem si myslel že jsi jeden znás , spletl jsem se sorry . Teď vím že jsi jen frajírek co si nevidí do huby . Končím tudle konverzaci s někým kdo se povišuje nad jiný a myslísi bůchví jaký není borec . Bez smajlíka vole všimnisi toho .

reagovat
Neděle 22. listopadu 2009 v 17:48 ® Prutos reakce na …
Prutos

1Mara> K čemu? Že nemám zájem na tom, učit lidi chytat ryby, aby jich bylo ještě míň? Jo, to je pravda.

reagovat
Neděle 22. listopadu 2009 v 17:23 ® 1Mara
1Mara

No a konečně jsem se po dlouhé době dopracoval ktomu , co jsem si celou dobu myslel .

reagovat
Sobota 21. listopadu 2009 ve 22:59 ® Prutos reakce na …
Prutos

kubas> Hele prde, ty víš, tak mlč! :-)

reagovat
Sobota 21. listopadu 2009 ve 22:37 ® kubas reakce na …
kubas

1Mara> Prutos šmelí nesmíš mu taky všecko věřit :-D

reagovat
Sobota 21. listopadu 2009 ve 22:21 ® Prutos reakce na …
Prutos

1Mara> veřejně tu marnit svoje pracně získané know-how…e e

reagovat
Sobota 21. listopadu 2009 ve 22:14 ® 1Mara reakce na …
1Mara

Prutos> Dobrá a můžeš mi teda ( prosím tě ) přesně popsat jak je budeš chytat a na co ? :-)

reagovat
Sobota 21. listopadu 2009 ve 22:11 ® Prutos reakce na …
Prutos

1Mara> Jistě že legálně, tj zevnitř za tlamu. Co se ti nezdá na sumcovláčkařském vercajku? přece nepůjdu nahánět 15–20kilo těžký ryby se štikovým proutkem.

reagovat
Sobota 21. listopadu 2009 ve 21:29 ® 1Mara reakce na …
1Mara

Prutos> No ale psal jsi legálně ? tak nevím jestli sumcovláčka je způsob chytat tolstoje :-D .Necháme toho stejně by jsme se asi ani nikam nedopracovali , ale hezky jsme to tu rozvrtali to se musí nechat :-)) )

reagovat
Sobota 21. listopadu 2009 ve 21:26 ® 1Mara reakce na …
1Mara

LuboO> :-D Pivo

reagovat
Sobota 21. listopadu 2009 v 17:43 ® LuboO reakce na …
LuboO

Prutos> jasne, priplavis sa potichu k nemu a slahnes ho vabnickou po hlave, nie?

reagovat
Sobota 21. listopadu 2009 v 17:20 ® Prutos reakce na …
Prutos

1Mara> Ta situace kdy se dají lovit má souvislost s velkou vodou. Vercajk používám stejnej jako na sumcovláčku. Na nástraze v podstatě nezáleží.

reagovat
Sobota 21. listopadu 2009 ve 14:32 ® 1Mara reakce na …
1Mara

Prutos> :-D

reagovat
Sobota 21. listopadu 2009 v 0:36 ® Prutos
Prutos

Á koukám že je tu po mně sháňka. Zítra to poctivě přelouskám a odpovím. Dnes už na to nemám sílu…

reagovat
Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 22:34 ® cormoran reakce na …
cormoran

rgb23> Čéče máš to fakt vychytaný…

Letos už je to asi pasé, ale na příští rok to hned zkusím, když si to tak představím, tak by to mohlo fungovat:-)

reagovat
Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 22:26 ® rgb23 reakce na …
rgb23

cormoran> když dáš velkej trojhák na konec sestavy a alespoň dva menší na 20cm návazce přes t-obratlíky kousek před plandavku nebo lépe rotajdu, tak ti padat nebudou:-) Dobré je taky na očka těch menších trojháčků přidat broček jako zátěž. Pletenka je určitě výhodou. Lovu zdar!

reagovat
Čtvrtek 19. listopadu 2009 v 15:28 ® cormoran
cormoran

rgb23> S tím zásekem na dálku máš pravdu, občas je to porod proseknout ho. Dobrá na to byla pletenka a hodně tuhej prut, ale ve finále hodně padali…Navíc se s touhle sestavou špatně míří na opalující se ryby.

reagovat
Čtvrtek 19. listopadu 2009 v 10:56 ® 1Mara reakce na …
1Mara

rgb23> Jsi mněkej tohle je na sto spolehlivý .

reagovat
Čtvrtek 19. listopadu 2009 v 10:50 ® 1Mara reakce na …
1Mara

rgb23> Jsi mněkej tohle je stoprocentní .

reagovat
foto/forum/2009/th-img10957.jpg
Čtvrtek 19. listopadu 2009 v 0:13 ® rgb23 reakce na …
rgb23

cormoran> tak nejsportovnější je samozřejmě velká plandavka s trojhákem, ne každý jí umí nahodit v trajektorii plavby tolstíka třeba na 40m a tahat těsně pod hladinou, ne moc rychle, při tom ale aby neklesala a ještě pak zvládnout precizní zásek za hřbet kousek za hlavou.

reagovat
Pátek 13. listopadu 2009 v 10:13 ® 1Mara reakce na …
1Mara

cormoran> No tak to musí mít nějakou fintu nebo něco takového né ? a proto se ho na to ptám . :-)

reagovat
Pátek 13. listopadu 2009 v 9:48 ® cormoran
cormoran

1Mara> Sice ty podmínky neznám, ale v Ústí se tahali po povodních taky za hubu…Takže by v tomhle období by byla reálná šance.

Ten můj větší byl taky za hubu, blonďák je mi svědkem:-)

Když se podíváš na Prutosovo příspěvky myslím že Z lovu, tak tam uvidíš i fota, když je mydlil…

reagovat
Pátek 13. listopadu 2009 v 8:55 ® 1Mara reakce na …
1Mara

cormoran> No ale Prutos na ně chodí normálně za určitých podmínek a legálně je chytá za hubu , oni mu berou jako blázen , tak bych ho chtěl poprosit jestli by nebyl tak hodný a neprozradil mi tu taktiku . :-)

reagovat
Pátek 13. listopadu 2009 v 8:52 ® cormoran
cormoran

Na tolstolobiky se odjakživa chodilo s „ruskou třpytkou“, je to nejsportovnější způsob pro lov týhle ryby. Ostatní způsoby jsou už moc jednoduchý:-)

reagovat