Chytej.cz

otázka selského rozumu

29.5.2006 | pif | 150.308 zobrazení | 2.007 odpovědí

Měl bych takové dotaz.Co kdyby se zavedl poplatek těm,kteří chytají a pouštějí ryby pořád dokola?Mám namysli „cumbajšpíl“,jak k tomu přijdu já.Chytnu první rybu,má míru,mlasknu ju po palici a jedu dom.Za to ti,kteří chytají ryby a pouštějí je,podporují nemoci,plísně a plachost ryb.Jak já k tomu přijdu,když ryba je od pouštěčů vyškolená a je opatrnější?Zavedl bych poplatek,aby nám,co ryby mordujem,zaplatili cca 5 korun na hodinu. To by kompenzovalo čas na ulovení vyškolené ryby.Co vy na to?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 13. listopadu 2009 v 8:51 ® 1Mara reakce na …
1Mara

rgb23> No to já na ně chodím s velkohákem a jsem uspěšnej :-D

reagovat
Pátek 13. listopadu 2009 v 0:34 ® rgb23 reakce na …
rgb23

1Mara> na tolstoje chodím hlavně s perkusní předovkou, min. cal. 45, brokovnice ale taky není k zahození:-) Na pár desítek metrů ti stačí plácnout těsně pře něj nebo někam a v klidu si pro něj doplavat na člunu:-) Ona ta tlaková vlna udělá své. Na perkus zbroják nepotřebuješ, takže je to skoro legální:-) a i ty metrovky pak plavou jako špalek na hladině, stačí odkoukat kde se ty mrchy vyskytujou pod hladinou:-))

reagovat
Pátek 13. listopadu 2009 v 0:14 ® 1Mara reakce na …
1Mara

Prutos> Prosímtě můžeš mi prozradit s jakou výbavou a nástrahou na ty tolstoje chodíš ? nějak jsem za celí svůj život nepotkal rybáře co chodí někdy chytat určitou rybu jako je tolstolobik .Podle toho co jsi zde napsal že za určitých podmínek na ně chodíš tak to je jako když filtrujou plankton tak jim tam před hubu naservýruješ kolinko ? nebo červýka ? u nás taky na ně chodili s červýkami a mněli na udici navázaný kaprákovej hák a říkali tomu na plavanou :-O

reagovat
Pátek 13. listopadu 2009 v 0:00 ® 1Mara reakce na …
1Mara

cercer1> U nás už je mydlej a to si pyš že pod plným .-)

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 ve 23:03 ® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

cercer1> Ééééj násaďáci! Už startuju 3. mrazák. Myslíš, že to bude stačit? Vesnice, kde bydlím žije 250 lidí.

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 ve 22:54 ® cercer
cercer

kurňas-se tu předháníte kdo chytá férovějš ale to,že jsme tu původně probírali uplně něco jiného vám nějak uniklo.Kašlu na tolstoje,ať žijou násaďáci!

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 ve 22:42 ® 1Mara reakce na …
1Mara

Prutos> Já je mám taky férově .:-)

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 ve 22:34 ® Prutos reakce na …
Prutos

1Mara> nejsi sám, tološe umím i za určitých podmínek i za tlamu :-) Ale i když jsou chycení férově, udírna je neminula.

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 ve 22:25 ® 1Mara reakce na …
1Mara

cercer1> No tak vidíš že aspoň jsem v něčem mistr :-D

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 ve 22:24 ® cercer reakce na …
cercer

1Mara> konkrétně tebe:-D

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 ve 20:53 ® 1Mara reakce na …
1Mara

LuboO> Aj klobásky budů :-D

cercer1> No to je jasný , už jsi viděl někoho chytat konkrétně tolstolobiky ? :-)) )

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 17:37 ® LuboO reakce na …
LuboO

1Mara> boli aj nejake klobasky? a zostalo aj hydine?

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 17:23 ® cercer reakce na …
cercer

1Mara> myslíš ty podseklé,cos tu minule ukazoval?:-))

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 16:45 ® Tommy reakce na …
Tommy

1Mara> To seš celej Ty ! Všechno sežereš :-))

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 15:23 ® 1Mara reakce na …
1Mara

cercer1> Mněl jsi vidět ty tolstolobiky v udírně , a jak šmakovali … .

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 ve 12:22 ® LuboO reakce na …
LuboO

cercer1> ved som rozmyslal dat dokopy partiu tak 15–20 ludi, vratane par clenov RS, nech to je aspon trochu kryte, mozno by na to vybavit aj zivnost…

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 11:16 ® cercer
cercer

LuboO> s profesionální sítí nemám zkušenost,ale v naší hospodě je nechávám za 50/kus a můžou mi urvat ruce-fakt se člověk musí ohánět,kolikrát si kapry i vyžebrám u vody,když někdo chytne,jen s tím co chytnu sám bych nestíhal..naštěstí-díky laxnosti naší stráže se fakt klidně otočím s rybou i 3–4× za den,když nasazujou a nikomu to neva-dělaj to taky.

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 7:27 ® LuboO
LuboO

chlapi, ked chcem predavat ryby do Tesca, bude to jeden HM, alebo to musim do celej siete? Lebo to by som asi nezvladol…

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 1:00 ® rgb23 reakce na …
rgb23

cercer1> kdyby se rybařina rentovala, otevřel bych si rybárnu:-)

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 0:40 ® cercer reakce na …
cercer

carpz> vono ,,vás" zas tolik není…většina se za ,,chyť a pust" jen schovává…ale tobě to neberem…my jen prostě chceme,aby se rybařina rentovala,to je vše.

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 0:38 ® carpz reakce na …
carpz

Ja vas neodsuzuji je to vaše věc, ale vy neodsuzujte muj a od mnoho dalšich styl chytani.

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 0:37 ® rgb23 reakce na …
rgb23

carpz> už se tím netrap a pročti si tohle téma komplet od začátku:-)

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 0:34 ® rgb23 reakce na …
rgb23

cercer1> ať si kdo chce co chce říká, rozdíl mezi kaprem 20 kilo a 20 deka je obrovský, pokud je předem nenaložíš do mléka. I tak si o toho dědka vylámeš zuby… mladé maso má, mělo a vždy bude mít kouzlo a chuť:-)

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 0:31 ® carpz
carpz

Kapra jsem jedl,ale teď je už jen chytam. Dobrou chuť a pozor na kosti.

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 0:30 ® cercer
cercer

náhodou..ani bahnem nesmrděl..sou to jen keci,že už je to stará ryba!Pokud chcete,udělám pro vás malou recenzi a pro příští rok patřičně upravím a pak i ochutnám kapry přez 20kg.Teda,pokud s bráchou nalapem..a pak to tu nezávisle zhodnotím..

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 0:29 ® rgb23 reakce na …
rgb23

carpz> ne ne, to je pstruh z Vrbenských vod, když nás přestaneš odsuzovat, možná prozradím odkud:-)

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 0:28 ® rgb23
rgb23

cercer1> 16ti kg kapra bych nedal ani slepicím, ještě zasmrádnou po bahně… takovou rybu rovnou hodit do křoví.

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 0:27 ® cercer
cercer

ne,kapry ze svazovky..

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 0:27 ® cercer
cercer

já?

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 0:26 ® carpz
carpz

to maš s tesca?