Vyhledávání
otázka selského rozumu
29.5.2006 | pif | 150.308 zobrazení | 2.007 odpovědíMěl bych takové dotaz.Co kdyby se zavedl poplatek těm,kteří chytají a pouštějí ryby pořád dokola?Mám namysli „cumbajšpíl“,jak k tomu přijdu já.Chytnu první rybu,má míru,mlasknu ju po palici a jedu dom.Za to ti,kteří chytají ryby a pouštějí je,podporují nemoci,plísně a plachost ryb.Jak já k tomu přijdu,když ryba je od pouštěčů vyškolená a je opatrnější?Zavedl bych poplatek,aby nám,co ryby mordujem,zaplatili cca 5 korun na hodinu. To by kompenzovalo čas na ulovení vyškolené ryby.Co vy na to?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 13. listopadu 2009 v 8:51 ® 1Mara reakce na …
-
rgb23> No to já na ně chodím s velkohákem a jsem uspěšnej
reagovat - Pátek 13. listopadu 2009 v 0:34 ® rgb23 reakce na …
-
1Mara> na tolstoje chodím hlavně s perkusní předovkou, min. cal. 45, brokovnice ale taky není k zahození
reagovatNa pár desítek metrů ti stačí plácnout těsně pře něj nebo někam a v klidu si pro něj doplavat na člunu
Ona ta tlaková vlna udělá své. Na perkus zbroják nepotřebuješ, takže je to skoro legální
a i ty metrovky pak plavou jako špalek na hladině, stačí odkoukat kde se ty mrchy vyskytujou pod hladinou
- Pátek 13. listopadu 2009 v 0:14 ® 1Mara reakce na …
-
Prutos> Prosímtě můžeš mi prozradit s jakou výbavou a nástrahou na ty tolstoje chodíš ? nějak jsem za celí svůj život nepotkal rybáře co chodí někdy chytat určitou rybu jako je tolstolobik .Podle toho co jsi zde napsal že za určitých podmínek na ně chodíš tak to je jako když filtrujou plankton tak jim tam před hubu naservýruješ kolinko ? nebo červýka ? u nás taky na ně chodili s červýkami a mněli na udici navázaný kaprákovej hák a říkali tomu na plavanou
reagovat - Pátek 13. listopadu 2009 v 0:00 ® 1Mara reakce na …
-
cercer1> U nás už je mydlej a to si pyš že pod plným .-)
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 ve 23:03 ® zlomiljsemprut
-
cercer1> Ééééj násaďáci! Už startuju 3. mrazák. Myslíš, že to bude stačit? Vesnice, kde bydlím žije 250 lidí.
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 ve 22:54 ® cercer
-
kurňas-se tu předháníte kdo chytá férovějš ale to,že jsme tu původně probírali uplně něco jiného vám nějak uniklo.Kašlu na tolstoje,ať žijou násaďáci!
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 ve 22:42 ® 1Mara reakce na …
-
Prutos> Já je mám taky férově .
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 ve 22:34 ® Prutos reakce na …
-
1Mara> nejsi sám, tološe umím i za určitých podmínek i za tlamu
reagovatAle i když jsou chycení férově, udírna je neminula.
- Středa 11. listopadu 2009 ve 22:25 ® 1Mara reakce na …
-
cercer1> No tak vidíš že aspoň jsem v něčem mistr
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 ve 22:24 ® cercer reakce na …
-
1Mara> konkrétně tebe
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 ve 20:53 ® 1Mara reakce na …
-
LuboO> Aj klobásky budů
cercer1> No to je jasný , už jsi viděl někoho chytat konkrétně tolstolobiky ?
reagovat)
- Středa 11. listopadu 2009 v 17:37 ® LuboO reakce na …
-
1Mara> boli aj nejake klobasky? a zostalo aj hydine?
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 v 17:23 ® cercer reakce na …
-
1Mara> myslíš ty podseklé,cos tu minule ukazoval?
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 v 16:45 ® Tommy reakce na …
-
1Mara> To seš celej Ty ! Všechno sežereš
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 v 15:23 ® 1Mara reakce na …
-
cercer1> Mněl jsi vidět ty tolstolobiky v udírně , a jak šmakovali … .
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 ve 12:22 ® LuboO reakce na …
-
cercer1> ved som rozmyslal dat dokopy partiu tak 15–20 ludi, vratane par clenov RS, nech to je aspon trochu kryte, mozno by na to vybavit aj zivnost…
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 v 11:16 ® cercer
-
LuboO> s profesionální sítí nemám zkušenost,ale v naší hospodě je nechávám za 50/kus a můžou mi urvat ruce-fakt se člověk musí ohánět,kolikrát si kapry i vyžebrám u vody,když někdo chytne,jen s tím co chytnu sám bych nestíhal..naštěstí-díky laxnosti naší stráže se fakt klidně otočím s rybou i 3–4× za den,když nasazujou a nikomu to neva-dělaj to taky.
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 v 7:27 ® LuboO
-
chlapi, ked chcem predavat ryby do Tesca, bude to jeden HM, alebo to musim do celej siete? Lebo to by som asi nezvladol…
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 v 1:00 ® rgb23 reakce na …
-
cercer1> kdyby se rybařina rentovala, otevřel bych si rybárnu
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 v 0:40 ® cercer reakce na …
-
carpz> vono ,,vás" zas tolik není…většina se za ,,chyť a pust" jen schovává…ale tobě to neberem…my jen prostě chceme,aby se rybařina rentovala,to je vše.
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 v 0:38 ® carpz reakce na …
-
Ja vas neodsuzuji je to vaše věc, ale vy neodsuzujte muj a od mnoho dalšich styl chytani.
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 v 0:37 ® rgb23 reakce na …
-
carpz> už se tím netrap a pročti si tohle téma komplet od začátku
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 v 0:34 ® rgb23 reakce na …
-
cercer1> ať si kdo chce co chce říká, rozdíl mezi kaprem 20 kilo a 20 deka je obrovský, pokud je předem nenaložíš do mléka. I tak si o toho dědka vylámeš zuby… mladé maso má, mělo a vždy bude mít kouzlo a chuť
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 v 0:31 ® carpz
-
Kapra jsem jedl,ale teď je už jen chytam. Dobrou chuť a pozor na kosti.
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 v 0:30 ® cercer
-
náhodou..ani bahnem nesmrděl..sou to jen keci,že už je to stará ryba!Pokud chcete,udělám pro vás malou recenzi a pro příští rok patřičně upravím a pak i ochutnám kapry přez 20kg.Teda,pokud s bráchou nalapem..a pak to tu nezávisle zhodnotím..
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 v 0:29 ® rgb23 reakce na …
-
carpz> ne ne, to je pstruh z Vrbenských vod, když nás přestaneš odsuzovat, možná prozradím odkud
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 v 0:28 ® rgb23
-
cercer1> 16ti kg kapra bych nedal ani slepicím, ještě zasmrádnou po bahně… takovou rybu rovnou hodit do křoví.
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 v 0:27 ® cercer
-
ne,kapry ze svazovky..
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 v 0:27 ® cercer
-
já?
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 v 0:26 ® carpz
-
to maš s tesca?
reagovat