Chytej.cz

otázka selského rozumu necteno

29.5.2006 | pif | 151.028 zobrazení | 2.007 odpovědí

Měl bych takové dotaz.Co kdyby se zavedl poplatek těm,kteří chytají a pouštějí ryby pořád dokola?Mám namysli „cumbajšpíl“,jak k tomu přijdu já.Chytnu první rybu,má míru,mlasknu ju po palici a jedu dom.Za to ti,kteří chytají ryby a pouštějí je,podporují nemoci,plísně a plachost ryb.Jak já k tomu přijdu,když ryba je od pouštěčů vyškolená a je opatrnější?Zavedl bych poplatek,aby nám,co ryby mordujem,zaplatili cca 5 korun na hodinu. To by kompenzovalo čas na ulovení vyškolené ryby.Co vy na to?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 11. listopadu 2009 v 0:23 ® cercer reakce na …
cercer

Robur> tak se to dělá:-D

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 0:23 ® cercer reakce na …
cercer

carpz> už jsi někdy vochutnal 16kilového kapra???Néé?Tak to honem skus a hned nás tu pochopíš!

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 0:22 ® rgb23 reakce na …
rgb23

carpz> co to je trofejní ryba, třeba tenhle pstruh na talíři potěšil:-) ale deset podobných do 15ti čísel, budou křehčí, sice víc kostí, ale jemnější.

reagovat
foto/forum/2009/th-img10903.jpg
Středa 11. listopadu 2009 v 0:16 ® carpz reakce na …
carpz

Nemam nic proti rybařum co berou ryby,ale mirove. A trofejni pouštet,je to muj nazor.

reagovat
Středa 11. listopadu 2009 v 0:03 ® rgb23 reakce na …
rgb23

carpz> njn, v Tescu máš jistotu čerstvé ryby na ledě, ale uznej že cándát 20+ je lepší než slaneček:-)

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 23:57 ® 1Mara
1Mara

Nóóóó Pěknýýýý :-)) )

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 23:47 ® carpz reakce na …
carpz

Nevim teda kde jsi přišel na heslo, že pro ryby chodiš do tesca. Měl by sis změnit logo na svem profilu.

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 23:42 ® carpz reakce na …
carpz

Snad ti někdy někdo nebude prokazovat takovou úctu, jako ty těm rybám !

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 23:28 ® rgb23 reakce na …
rgb23

Robur> úctu rybám vyjádřím tak, že je sním sám, nebo nakrmím domácí zvířenu…pokud jsou drobnější a kostnaté:-) Větší čest jim dopřát nemůžu. Mlasknu je bezbolestně, vykuchám u vody, takže zakrmím ostatní havěť. Bezbolestné umírání a nasycení rodiny považuji za čest, pro drobnou rybu rozhodně příjemnější než pozvolné umírání a polykání v tlamě štiky, nebo rybáře plahočícího se s pololeklou rybou řekou ve vezírku k foťáku.

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 23:16 ® carpz
carpz

takovy rybaři by meli platit od kila nebo jim vubec nedavat povolenky kup si rybu v rybeně a nekaž nam naladu u vody

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 23:00 ® Robur
Robur

to snad nemyslíte vážně se takhle chovat k rybám, jak vyškolil, jak mlasknul, jak poplatek? Musíte mít úctu.

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 22:30 ® sus1 reakce na …

zlomiljsemprut> To příde,neboj.:-)

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 22:25 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

sus1> Věř mi. Jsem!

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 22:25 ® sus1 reakce na …

zlomiljsemprut> Tak bud rád.:-)

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 22:24 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

sus1> U nás to je ještě hájené, ale nemůžu si stěžovat. U vody teďko nikdo ty kapry nechytá, takže mi nikdo nestahuje šňůry!

cercer1> Kurec, konečně normální rybář.

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 22:23 ® sus1

cercer1> Nejlepší jsou na hniličku,sůl a chleba s máslem k tomu.Hmmmmmmmm.:-)

A navíc,granule jsou dneka drahý?!!.

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 22:15 ® cercer
cercer

konečně mě někdo neodsuzuje jako na selském ve stálé diskuzi a chápe to..papíry jsou dneska drahý jak sviň,benzín taky,žrádlo pro dom.zvířenu je taky drahý,na velkou rybu už prakticky nenarazíš,tak proč se trochu nezahojit..a teď před vánocema se daj i slušně střelit v hospě.

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 22:05 ® sus1 reakce na …

zlomiljsemprut> No to ,,pěkný" chytání???!!Co začal výlov rybníků,tak následně vysazování, no a dědové jsou v plnej polní??:-)

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 21:57 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

sus1> Kde to běží už měsíc?

cercer1> Celý sever Moravy a Slezsko. Takže si vyber podle chuti či možností. Kliďánko si můžeš „střihnout“ více revírů za den, však těch ryb v té vodě plave a stejně tam na nic nejsou.

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 21:55 ® sus1 reakce na …

cercer1> Taky máš slepice,vid??!!:-)) )To sou pak žloutky,panečku??no jo,no.:-)

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 21:50 ® cercer reakce na …
cercer

zlomiljsemprut> dej typ kam…taky si přijedu…drůbež potřebuje zasádlit,a násaďáků není škoda!

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 21:49 ® sus1 reakce na …

zlomiljsemprut> Tak to si kapinku zaspal,tohle už tady běží měsíc.

reagovat
Úterý 10. listopadu 2009 ve 21:34 ® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

Nezbývá ani týden a břehy se zbarví krví zrovna nasazených kaprů. Už se na to těším, jak uvidím ty zástupy pánů rybářů, kteří si koupili jednodenní povolenku, aby si chytli svou vysněnou flákotu masa. A co víc, já také budu u vody čekat na svůj přídel. Přidá se někdo?

reagovat
Sobota 10. října 2009 ve 14:44 ® 1Mara reakce na …
1Mara

cormoran> hmm tak zase budu mít ho…o :-((

reagovat
Sobota 10. října 2009 ve 13:31 ® cormoran reakce na …
cormoran

1Mara> Ještě není nic jistýho. Bavil jsem se u nás s Rákosníkem a ten mi za něj nabídnul litr, tak pořád přemejšlim…

reagovat
Sobota 10. října 2009 ve 3:46 ® 1Mara reakce na …
1Mara

cormoran> na to se těším nejvíc , až budou podkovičky vyset v udírně , mňaminá . tak teda v sobotu jó :-)

reagovat
Pátek 9. října 2009 ve 23:16 ® cormoran reakce na …
cormoran

1Mara> Kdes vzal tu hmotnost? 22 kil měl až když jsem mu uříznul palici…

reagovat
Pátek 9. října 2009 v 16:17 ® 1Mara
1Mara

Tak hoší Cormošovi se to povedlo jednoho na hluchavku :-)) ) 22 KG. Takže už zbývaj jen dva nebo tři zbylí na mně :-)) )

reagovat
Čtvrtek 1. října 2009 ve 21:18 ® hering
hering

cercer1> Doufám,že se rozdělíš.Tak tři podkovy bych protáh udírnou.Není nad vyzrálé maso.Žádný ucmrndaný násaďáky nechci.

reagovat
Čtvrtek 1. října 2009 v 18:11 ® 1Mara
1Mara

cercer1> Tak pak hoď fotky , když už si mně na ochutnávku nepozval.

reagovat