Vyhledávání
otázka selského rozumu
29.5.2006 | pif | 150.337 zobrazení | 2.007 odpovědí
Měl bych takové dotaz.Co kdyby se zavedl poplatek těm,kteří chytají a pouštějí ryby pořád dokola?Mám namysli „cumbajšpíl“,jak k tomu přijdu já.Chytnu první rybu,má míru,mlasknu ju po palici a jedu dom.Za to ti,kteří chytají ryby a pouštějí je,podporují nemoci,plísně a plachost ryb.Jak já k tomu přijdu,když ryba je od pouštěčů vyškolená a je opatrnější?Zavedl bych poplatek,aby nám,co ryby mordujem,zaplatili cca 5 korun na hodinu. To by kompenzovalo čas na ulovení vyškolené ryby.Co vy na to?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 2. srpna 2009 ve 13:20 ® cormoran reakce na …
-
regulus> Jo jo, to woni dokážou celkem slušně zatahat
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 ve 12:56 ® regulus reakce na …
-
cormoran> von je rusák a kór jestli má kolem metru mazec i za hubu, nedávno jsem omylem při sumcovláčce lapnul za vocas malýho (asi 60–70) a tahal jsem ho pomalu 5 minut.
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 ve 2:34 ® 1Mara reakce na …
-
cormoran> jdu stebou ! musím naplnit mrazák
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 ve 2:28 ® cormoran reakce na …
-
regulus> Tak jsi měl pravdu, pětadvacítka byla slabá, přišel jsem o plandu
Zejtra by mělo bejt též, jak dneska, tak zajdu znova, ale tentokrát s pořádným kabelem
Mára> Si piš, že udřel, akorát je to moc nápadný. Takhle když někdo přijde, tak přeci jenom vláčím.-)
rgb23> Fakt? Zejtra tedy vyzkouším
reagovat - Neděle 2. srpna 2009 v 0:19 ® rgb23 reakce na …
-
cormoran> než s plandavkou mám lepší zkušenosti s velkou rotajdou. Sice se s ní hůř zasekává za hřbet, ale zase se tolik nepropadává vodním sloupcem a jde pomalu táhnout těsně pod hladinou.
reagovat - Sobota 1. srpna 2009 v 16:20 ® 1Mara reakce na …
-
cormoran> vždyt máš ty velyký trojháky na sumíky tak mi neříkej že bys jich pár neudřel
reagovat)
- Sobota 1. srpna 2009 ve 14:48 ® regulus reakce na …
-
cormoran> přitvrď, 0,25 jo ale pletenka, tolstolobik za hřbet nebo za břicho je celkem mazec.
reagovat - Sobota 1. srpna 2009 ve 13:27 ® cormoran reakce na …
-
1Mara> Heh, tak ty už povolenku nedostaneš
Co jinak ostatní, jak to jde? Momentálně jsem se vrátil od vody, už jsem to tam nemohl vydržet. Hladina byla posetá vyhřívajícími se tolstolobiky, někteří atakovali hranici 120 cm. Napadlo mě šoupnout na vláčák naviják s nějakou 0,25 a jít na ně s plandavkou…
reagovat - Pátek 24. července 2009 v 18:29 ® 1Mara reakce na …
-
Robur> V Hamru na jezeře , koupil jsem si tam povolenku a masil pod plným , ty čumněli co jsem za jeden mněsíc vytáhl
reagovat)
- Čtvrtek 23. července 2009 ve 21:02 ® rgb23 reakce na …
-
Robur> mno, já teda lovím ryby pod hladinou vždycky, nad mi to zatím moc nejde
reagovatale pokud máš na mysli třeba podsekávání velkou rotačkou slunících se tolstolobiků a kapříků tak to je párada. Leckde člověk nepotřebuje ani polarizačky.
- Čtvrtek 23. července 2009 v 19:56 ® Robur
-
využíváte také současného slunného počasí k lovu ryb pod hladinou? kolikrát ten návazec ani nemůže propadnout
reagovat - Středa 8. července 2009 ve 23:28 ® rgb23 reakce na …
-
pepos.93> nj, ale sumec se na špulku vlasce blbě vytahuje, to by sis na pomoc musel pozvat Kubu Vágnera, ten má na to nou hau, ale to už patří do jiného fóra
reagovatRobur: no tak jdi sbírat fishky na zatopená pole pod rybníky, jak to vysychá a voda ustupuje, krásně se plácají v kalužích a přece to nenecháme liškám. Nejlepší na tom je, že pole nejsou rybářské revíry, tak na tebe nemůže rs, tož můžeš brát bez zábran a majitel ti ještě poděkuje že mu tam uklízíš.
- Středa 8. července 2009 ve 23:28 ® rgb23
- reagovat
- Středa 8. července 2009 v 15:13 ® Robur
-
rgb, dík, ale potočáků mám plný zuby, teď jsem kuchal asi 30 kousků a bolí mne ruce, ale na těch prccích je málo masa a jestli měl tak jeden 28 cm, tak je to moc. Prostě když rybu, tak pořádnou.
reagovat - Středa 8. července 2009 ve 14:45 ®
- reagovat
- Středa 8. července 2009 ve 14:45 ® reakce na …
-
rgb23> na to je dobrý labe. přes noc pár špulek a ráno je co tahat.hlavně sumečci okolo metru a jiná „havěť“
reagovat - Středa 8. července 2009 v 0:34 ® rgb23 reakce na …
-
Robur> nevím jak v tišinách, ale potočáci berou na špulku s 3hákem a žížalkou kdekoliv je trošku rozvodněný potok
reagovatStačí večer nahodit 10 cívek a ráno pozbírat úrodu. Občas se najde i had a když ty háčky lekce naddimenzuješ nebo přidáš návazce s rybkou, máš šanci že chytneš i štiku… chce to experimentovat.
- Úterý 7. července 2009 ve 22:59 ® Robur
-
ted prý je při povodních výhodné chytat ryby v tíšinách, nemáte někdo nějakou zkušenost?
reagovat - Pondělí 29. června 2009 ve 20:48 ® cercer reakce na …
-
Robur> hajzle!!!!
reagovat - Pondělí 29. června 2009 ve 20:10 ® Prichy
-
No tak uplne bez ryb se taky neobejdu, vemu tri male plotice, dobre ocistim a pomoci sitka namocim na kratkou chvili do vrouci osolene vody, nasledne oberu ciste rybi masicko. Pripravim si misku cca 5litru…dam tam masicko z plotic, sul, pepr, majoranku,vajicko, cesnek, trochu strouhanky a 4,5kila semleteho bucku.....a hura do formy, kterou si muzete objednat na www.prichy.cz
reagovat - Pondělí 29. června 2009 v 10:57 ® albin reakce na …
-
Robur> Jo to máš pravdu.Ten náš zase akceptuje,když chytnu na jaře candáta a píšu ho jako okouna.Že prej taky píchá ploutví tak je to jedno.Jenom se diví,proč se s tima okounama přes padesát nechlubim v žádném časopise.
reagovat - Pondělí 29. června 2009 v 10:46 ® Robur
-
v dubnu jsou přece hájený, to sem nemůžu napsat co beru v dubnu. Ale takhle dám 50 a 60 za sebe a píšu sumec 110 cm, 6,5KG a chytám dál. To náš porybný akceptuje.
reagovat - Pondělí 29. června 2009 v 9:36 ® albin reakce na …
-
Robur> Ale to je bída jestli jsi je chytil včera.Na takový sumce se přeci chodí v dubnu,to jsou ještě i hájený.
reagovat - Neděle 28. června 2009 ve 13:07 ® Robur
-
pokud chceš ochutnat sumečky, tak plnej, ale ty vlastně nejezdi, ty jsi s demijonem dost provařenej
reagovatD
- Neděle 28. června 2009 v 11:10 ® cercer
-
jak to je s tím demijonem-muší bejt plnej,nebo se naplní až u tebe??
reagovat - Sobota 27. června 2009 ve 21:57 ® Robur
-
no nic je třeba umazat do pozadí starší příspěvky, takže kdo mne trumfne? Včera na rousnice 5 sumečků od 50 do 60, kdo přijede na návštěvu s demijonem může ochutnat dobrotu z udírny.
reagovat - Sobota 27. června 2009 ve 2:24 ® rgb23 reakce na …
-
1Mara> nevím no, asi už jsem fakt deformovanej zdejším prostředím, ale ty fotky od VODY… radši nebudu komentovat. Nehodlám narušovat morálku tohoto fóra
reagovat - Sobota 27. června 2009 ve 2:14 ® 1Mara
-
rgb23> No něco na tom bude
reagovatVODA dneska něco na rybách říkal, že se sem vypravý a rozprostře své zkušenosti
)
- Sobota 27. června 2009 ve 2:10 ® rgb23 reakce na …
-
1Mara> nesmysl… dokud tu ryby nepraštíš šutrem nebo klackem po hlavě tak se třepe a různě vrtí, to pak není kuchání ale rovnou porcování. Nejde o pud lovce, ale o jídlo
reagovat - Pátek 26. června 2009 v 15:15 ® 1Mara
-
Teda pánové když už tady takhle klábosíte o tom kuchání tak je přeci lepší toho candáta rovnou vykuchat neomráčenýho né aby ten pud lovce byl dosti silně cítit
jinak hezky jsem si tu početl
kaprnak> ty tady na Chytej nejsi moc dlouho vid ? že neznáž tady ty rybářský masaře
reagovat)