Chytej.cz

otázka selského rozumu necteno

29.5.2006 | pif | 150.503 zobrazení | 2.007 odpovědí

Měl bych takové dotaz.Co kdyby se zavedl poplatek těm,kteří chytají a pouštějí ryby pořád dokola?Mám namysli „cumbajšpíl“,jak k tomu přijdu já.Chytnu první rybu,má míru,mlasknu ju po palici a jedu dom.Za to ti,kteří chytají ryby a pouštějí je,podporují nemoci,plísně a plachost ryb.Jak já k tomu přijdu,když ryba je od pouštěčů vyškolená a je opatrnější?Zavedl bych poplatek,aby nám,co ryby mordujem,zaplatili cca 5 korun na hodinu. To by kompenzovalo čas na ulovení vyškolené ryby.Co vy na to?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 24. srpna 2008 v 15:17 ® Michal/ reakce na …
Michal/

Sem to počeštil no :-D Kdo si to má pořád pamatovat. Ale význam to splnilo.

reagovat
Sobota 23. srpna 2008 ve 22:50 ® MadMack reakce na …

Vydrain – Michal se učil už podle nových pravidel ČJ. Slovo MILOVAT se teď píše MÝLOVAT, protože s měkkým a krátkým to jde blbě :-D :-D

reagovat
Sobota 23. srpna 2008 ve 22:41 ® Vydrain reakce na …
Vydrain

Cepe, už dávno jsem pochopila, že tohle nemá cenu, velmi se to podobá na blbý a blbější :-)) ) Michal – ty trdlo natvrdlo, diskutovat se píše s měkkým a krátkym :-)) )

reagovat
Sobota 23. srpna 2008 v 17:25 ® Robur
Robur

poklep vpravo nahoře na odkaz

reagovat
Sobota 23. srpna 2008 v 17:19 @ ??? reakce na …

Sory nevím o jaký sraz se jedná a tím pádem ani kde a kdy. Prozradíš podrobnosti?Páček shledáček.

reagovat
Sobota 23. srpna 2008 v 17:09 ® Robur
Robur

fanfán, dojeď na sraz, proč myslíš, že to stojí i s jídlem a povolenkou 1000Kč. Myslíme totiž ekonomicky.

reagovat
Sobota 23. srpna 2008 v 17:06 @ ??? reakce na …

Tebe bych chtěl poznat

reagovat
Sobota 23. srpna 2008 v 16:30 ® yerrx
yerrx

Michal – me taky chvilu travlo nez sem to pochopil:)

reagovat
Sobota 23. srpna 2008 ve 14:14 ® Michal/ reakce na …
Michal/

Cepe zkus se zamyslet nad tím co jsem napsal. Je v tom i kus toho o čem dyskutovali ostatni :-)

reagovat
Sobota 23. srpna 2008 v 0:51 ® cercer
cercer

CePe CePe…zase to kazííííš!!:-D D

reagovat
Sobota 23. srpna 2008 v 0:09 ® cormoran reakce na …
cormoran

No a je to venku:D

reagovat
Pátek 22. srpna 2008 ve 23:58 ® CeP reakce na …
CeP

ZANDER, Michal/ a jim podobní mudrlanti> neda mi to nezeptat se… cetli jste vubec vice z tohoto fora, nebo jen uvodni otazku a par odovedi z posledni strany? mam dojem ze nikoli, neb vam evidente unika pravy smysl zdejsiho pojednani i jeho skryty humor a nadsazka. zkuse si prosim precist vice a ja verim ze se pak i vy zapojite… ;-) )

reagovat
Pátek 22. srpna 2008 ve 23:28 ® Michal/ reakce na …
Michal/

Přesně tak. Začali jste s rybařinou, kvůli tomu, že jste objevili nový, výnosný zdroj, nebo proto, že vás baví?

reagovat
Pátek 22. srpna 2008 ve 22:21 ® ZANDER
ZANDER

nic proti, ale ja sem taky sportovni rybar a jak by to vypadalo kdyby si kazdej vzal kazdou rybu domu (i kdyby mirovou) to by sme nemeli co chytat (nekdo žrát) rybařina je krasnej sport a koníček,a ryby se nechytaj jen kvuli tomu aby se sežrali !!!

reagovat
Pátek 22. srpna 2008 v 17:31 ® Michal/
Michal/

Ha ha ha. Vážně jsem se zasmál, ale pokud, jak to někteří říkáte, že berete víc jak 2 ryby denně tak RS na vás. To si pak už nezachytáte :-) A taky by nevadilo, kdyby se vám do toho lisu připletly i prsty :-)

reagovat
Pátek 22. srpna 2008 v 7:29 ® Zakin reakce na …
Zakin

Díky počkáme si. Třeba přitáhne z Japonska i větší lis. Ale vždyť není problém rybu rozpůlit a házet jí tam po částech. Já se přiznám že tvé ychto…í provozuju také, ale zásadně s mladými rybami. Ty mají lepší fyzičku a jejich představení trvá déle :-)

reagovat
Čtvrtek 21. srpna 2008 v 15:11 ® pif
pif

pánové,každá ryba se dá lisovat…mám jen malej problém,lis má průměr 25cm..tak že,co je větší,zahazuju..co je menší,lisuju.tím zahazováním myslím hod do nedalekého křoví.s kamarádama tomu interně říkáme „ychtyltancos­kotačení“.chvil­ku trvá,než leknou a nádherně přitom sebou škubou… adresu montéra dodám,ale potřebuju jeho svolení..momentálně je v japonsku,mlátí tam tuňáky,japonci si nechávají předělat šinkanzen na rybí pohon,jak přijede,ozvu se.

reagovat
Čtvrtek 21. srpna 2008 v 11:01 ® sus1 reakce na …

Robur:Tentokrát souhlasim.:-)) )

reagovat
Čtvrtek 21. srpna 2008 v 10:56 ® cercer
cercer

Pif:hele,šlo by lisovat i pstruhy??Na našem potoce je těch 20cm chcípáků nepočítaně!!

reagovat
Čtvrtek 21. srpna 2008 v 10:25 ® okoun27

nn

reagovat
Čtvrtek 21. srpna 2008 v 10:16 ® Zakin
Zakin

Já parkuju blízko místa lovu. Ryby ihned kilnu a házím je do kufru. Dvě ryby si denně píšu a popsaný sumáře si kopíruju, rámuju a vystavuju na zdi. Vedle trofeje mojí nej štiky 42 cm – KRÁSA.

reagovat
Čtvrtek 21. srpna 2008 v 10:02 ® Robur
Robur

Michal, jak můžu mít popsanej sumář, když beru za den 5 kaprů, přece se neudám, raději nepíšu nic

reagovat
Čtvrtek 21. srpna 2008 v 7:11 ® Zakin reakce na …
Zakin

Nemohl by jsi mi prosím poslat číslo na toho kámoše? Ceny benzínu už jsou nehorázný. Takhle bych si koupil za litr povolenku a jezdím celej rok skoro grátis. Supr nápad.PS: jak mám postupovat, když budu mít přehled o úlovcích úplně plný? Dostanu nový?

reagovat
Čtvrtek 21. srpna 2008 v 6:20 ® pif
pif

michal:už se mě ta cena povolenky rentuje,ba co dím,momentálně jsem těžce finančně za vodou…kamoš mě minulej týden nechal předělat motor od auta..momentálně jezdím na rybí olej!!!!!je to hlava otevřená…tak snad chápeš,že beru všechny ryby,doma je hrnu skrz lis…co mě překvapilo,tak na sto kilometrů mě stačí prohnat lisem tři kapři…a jedu..všem to doporučuju,případně dodám kontakt na montéra.v noci jdu lovit do sítí,na pruty už kašlu,,mají slabej výslednej efekt..

PS:jezdím s respirátorem,troš­ku ten olej páchne,ale co bych k vůli své šetrnosti nevydržel…

reagovat
Čtvrtek 21. srpna 2008 ve 2:51 ® Michal/ reakce na …
Michal/

Tak díky za hodnocení, ale i tak si stojím za svým. Ale nebojte nebudu nikde lítat s transparentama za záchranu ryb. Jen nedokážu pochopit, jak někdo nedokáže vnímat okolí a dělá jen to co uzná za vhodné. V tomto případě masařinu. A ještě něco. Jak víte kolik ryb musíte zmasit, aby jste dostali zpátky cenu povolenky? To musíte mít popsanej celej sumář od zhora ze spoda, aby jste byli spokojeni? Nebo, to poznáte tak, že se každej den cpete rybama?

reagovat
Čtvrtek 21. srpna 2008 v 1:07 ® cercer
cercer

Michal/: VYDRAIN UŽ TI TO ŘEKLA,JAK SE JMENUJE,mužeš mu napsat na osobku…ne vážně..na tomto fóru vážně nikoho nepředěláš,ale pro tvou útěchu musím říct,že nejsi první ani poslední a na tvou obranu uznat,že jsi stále slušný a slušný se i snažíš být dál..jiní tolik trpělivosti a sebeovládání s těmahle dravcema tuna neměli :-))

reagovat
Čtvrtek 21. srpna 2008 v 1:01 ® cercer
cercer

Vydrain::-D D

reagovat
Čtvrtek 21. srpna 2008 v 0:10 ® Michal/ reakce na …
Michal/

Díky Robure, alespoň někdo se mnou souhlasí.

reagovat
Středa 20. srpna 2008 ve 22:23 ® Vydrain
Vydrain

Jmenuje se Ripka a má i svoje fórum :-)) )

reagovat
Středa 20. srpna 2008 ve 14:53 ® Robur
Robur

jj, Michal má pravdu, tot fórum by mělo odumřít, protože jak říká, ryb je čím dál míň, a když tady bude zveřejňovat naše úspěchy a fígle, tak by nás u vody mohl někdo předběhnout. Vl oni jsem z násady odnesl 15 kousku za den, letos už jen 12. Na tom fakt něco bude.

reagovat