Chytej.cz

otázka selského rozumu necteno

29.5.2006 | pif | 150.520 zobrazení | 2.007 odpovědí

Měl bych takové dotaz.Co kdyby se zavedl poplatek těm,kteří chytají a pouštějí ryby pořád dokola?Mám namysli „cumbajšpíl“,jak k tomu přijdu já.Chytnu první rybu,má míru,mlasknu ju po palici a jedu dom.Za to ti,kteří chytají ryby a pouštějí je,podporují nemoci,plísně a plachost ryb.Jak já k tomu přijdu,když ryba je od pouštěčů vyškolená a je opatrnější?Zavedl bych poplatek,aby nám,co ryby mordujem,zaplatili cca 5 korun na hodinu. To by kompenzovalo čas na ulovení vyškolené ryby.Co vy na to?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 25. dubna 2008 v 16:19 ® ART
ART

zakázal bych fishbony je tu kvuli nim hodne spamu

reagovat
Pátek 25. dubna 2008 ve 13:14 ® Robur
Robur

cercer, miluj se sám:-)

reagovat
Pátek 25. dubna 2008 ve 12:19 ® cercer
cercer

a mě nemiluje nikdo!!!:-( (

reagovat
Pátek 25. dubna 2008 v 11:19 ® Alfons

Vydrain – v dost věcech máš pravdu, ale ryby zásadne do vany přepravuji živé i když někdy s nima jedu i dvě hodiny. Mám takový pocit, že mají pak kvalitnější maso!

reagovat
Pátek 25. dubna 2008 v 11:16 ® Alfons

Kdepak já ryby neprodávám, já jima krmím kachny a pak prodávám ty kachny!!! Víc to nese, ryby totiž prodává skoro každý. Vagi – jsi skvělý a máš pravdu, miluji tě! A jestli chodíš na ryby a pouštíš je, nemohl bych chodit s těbou, že by jsi mi je jako dával?

reagovat
Pátek 25. dubna 2008 v 11:00 ® cercer
cercer

Luban: moje slova!! Vydrain:kerej je ten jantar??:-)) Alfonz: bacha,když prodáš ryby sousedům,tak nezapomen,že tím pak hnojí zahrádku…ne že vodnich vemeš pak nějakou mrkev nebo ředkvičku!!Bude to v tom!!!

reagovat
Pátek 25. dubna 2008 v 10:57 ® cercer
cercer

Vagi: Zabííít Tě!!!:-))

reagovat
Pátek 25. dubna 2008 v 10:08 ® Vydrain reakce na …
Vydrain

Ty jantare, dyk ti tady píšu, že pro ty ryby chci nějaké lepší podmínky. Bude kvalitně bojovat, zaslouží si přece kvalitní péči. :-)

reagovat
Pátek 25. dubna 2008 v 10:05 ® vagi
vagi

Dámy a pánové (vydrain, cercer, regulus a jím podobní)Nestačím se divit, čeho všeho jste schopni! Vždyť ryba je také živý tvor. Jak by se to líbilo vám? A pokud má někdo tu odvahu vám to říci naplno, jako např. pan Drake, tak ho ještě napadáte a děláte si z něj srandu. Zamyslete se nad sebou. :-)) )))))))))))))­))))))))))))))))))))))))

reagovat
Pátek 25. dubna 2008 v 9:51 ® Vydrain
Vydrain

Tak mě napadlo, že bych místo návrhů výbavy na povinnou podložku, dezinfekci a tak zavedla povinnou láhev od réži či jiné povyšovací žezlo, kvalitní igeliták a ještě bych sepsala jakási pravidla povyšování. Jako je od Jarkovského Pravidla slušného chování, tak aby celý proces měl nějakou etiketu. Od termínů místo mlasknout – povýšit, igelitka – přenoska, včetně toho povinného vybavení a pod. Dyk je to hrůza, když někdo si kapra vezme živého domů, aby se ještě proplaval doma ve vaně před pekáčem, místo aby ho mlasknul hned …

reagovat
Pátek 25. dubna 2008 v 8:27 ® Alfons

cercer1 – no čekal jsem, že se najde nějaký inteligent a poučí mě o potravnim řetězci a sčítání toxínů, tak věz, že ty kachny samozdřejmě nejím (nejsem blázen, když je krmím toxickejma rybama), ale prodávám je sousedům důchodcům, těm už to může bý fuk. Pokud jde o C&R a s nárustem množství ryb v tocích a nádržích, tak mě to jako hygienika pěkně séře, bo kapr na jeden svůj kilogram do vody za den vypustí 50 ml moči. Tak to já jenom aby jste vělděli v čem se koupete a co pijete! Prostě ryby populace se musí dostatečně eliminovat – tímto děkuji všem kolegům co stačili vychytat Zábrdku, na které jsem včera poprvé od zahájení byl a našštěstí jsem tam nic ve velikosti nad 25 cm nezaregistroval.

reagovat
Pátek 25. dubna 2008 v 7:43 ® 

regulus:našťastie je realita úplne iná,aspoň čo ja mám skúsenosti.Tí mladí rádobypúšťači,keď chytia náhodou nejakú rybu,tak stejne u nich zvíťazí lovec nad športovcom a mlasknú ju po hlave,s obhajo­bou,že bola zažratá,k smrti unavená,rybár si zabudol doma foťák a ryba predsa musí byť zvečnená,ale transport domov by stejne neprežila atď…

reagovat
Pátek 25. dubna 2008 v 0:23 ® regulus
regulus

No vážení, vy si z toho děláte prdel, ale všimněte si, jak agresivně zhoubný virus C&R zasáhl naši mladou rybářskou populaci. Kuwa to snad dopadne tak katastrofálně, že za pár let nebude v našich tocích pro samou rybu žádná voda. Řeky budou znečistěný rybama, no hamba blit.

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 23:31 ® kelt
kelt

Šelmo naopak čím víc tím líp :-)) )

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 23:15 ® rgb23 reakce na …
rgb23

Vydrian: Oni sem totiž jen tak nakouknou, přečtou si úvodní text, pár odpovědí a hned nás soudí. Prostě postrádají kontext. No nic, už je po desáté, čas abych vyrazil na noční lov candátů. (rybník mám naštěstí kousek za barákem a pstroužky na jsem si na to pro jistotu nachytal už ráno)

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 23:03 ® cercer
cercer

:-)) )

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 23:01 ® Vydrain reakce na …
Vydrain

cercer- já chápu, že neZdílíš :-D

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 23:00 ® Vydrain
Vydrain

Teda to je neuvěřitelný. Pan Drake a jim podobní by sem měli mít zakázaný přístup. Nechápu, jak sem můžou lidi něco takovýho psat, když jim 5 příspěvků níž dám návod, jak je to myšleno. :-)

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 22:20 ® Cudla
Cudla

Kluci na vás nikdo nemá ,vždy se někdo najde a může se zveksnout.To je fakt málo citu pro humor,ale proto to sedí!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!Přiz­nam se nepustil,i kdyby mě mučili ne a ne a ne!

reagovat
foto/forum/2008/th-img3672.jpg
Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 22:17 ® cercer
cercer

Pife:Já tvuj názor taky rozhodně nezdílím!!!:-))

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 22:07 ® Sander
Sander

Robur > a pak že se nikdo nechytne…tsss… :o)))

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 22:05 ® Drake

To co jsi napsal pife mi připadá trošku uhozené a tvůj názor rozhodně nezdílím ty asi chodíš na ryby pro kus masa a ne kvuli těm nádherným zažitkum. Já tě ale nechci nejak urážet je to jen tvoje věc.

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 21:59 ® Sander
Sander

Robur > víš kde zůstal instinkt lovce?
V batohu!

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 21:57 ® Robur
Robur

kuwa, Sander nekažto, kdo se pak má chytit:-) . Kde zůstal instinkt lovce?

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 21:56 ® Sander
Sander

Robur > jak pustil? Copak vypadají živě?

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 21:55 ® Robur
Robur

Sander, vítej zpět:-) . Ale doufám, že po vyfocení jsi je pustil.

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 21:50 ® cercer
cercer

pepos93: to teda budeme!Nějaký pustějáci nám do toho nebudou kecat-ti mužou mít svoje forum!Tohle je naše!!! Robur:dukaz má-Sandera nevyhazuj!

Sander:Konečně nějaká kvalitní fotečka!Pekné!!!

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 21:07 ® Sander
Sander

Roburku, ty jsi byl vždycky přes kecy, ale kde máš důkaz? :o))

reagovat
foto/forum/2008/th-img3670.jpg
Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 20:57 ® 

přecese tu nebudem navzájem vyhazovat?!

reagovat
Čtvrtek 24. dubna 2008 ve 20:49 ® Robur
Robur

Sander, ty se nesměj, máš zlomenej prut a ryby pouštíš, tak vypadni:-)) )

reagovat