Vyhledávání
otázka selského rozumu
29.5.2006 | pif | 150.528 zobrazení | 2.007 odpovědí
Měl bych takové dotaz.Co kdyby se zavedl poplatek těm,kteří chytají a pouštějí ryby pořád dokola?Mám namysli „cumbajšpíl“,jak k tomu přijdu já.Chytnu první rybu,má míru,mlasknu ju po palici a jedu dom.Za to ti,kteří chytají ryby a pouštějí je,podporují nemoci,plísně a plachost ryb.Jak já k tomu přijdu,když ryba je od pouštěčů vyškolená a je opatrnější?Zavedl bych poplatek,aby nám,co ryby mordujem,zaplatili cca 5 korun na hodinu. To by kompenzovalo čas na ulovení vyškolené ryby.Co vy na to?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 20. dubna 2008 ve 22:09 ® rgb23 reakce na …
-
njn, mořskej rybolov. Bydlet u moře, taky bych si na tresky bral vozík
reagovat - Neděle 20. dubna 2008 ve 22:07 ® Kuba
-
Podle mého názoru je to hovadina ty poplatky zbytek je pravda ale kazdej ma jinej názor. A to že tu rybu pustíš a ona je pak opatrnější tak tě to pak laká jí skoušet chytit znoav a znova na různý druhy nástrach. Taky si vemu jednou za čas rybu ale brát každou co má míru ? nevim no
reagovatA na některý druhy ryb si dělám i osobní horní míru třeba 80+ štiku bych nevzal to samí kapra 70+atd. ale třeba potočáka bych nedokázal zabít vůbec.
- Neděle 20. dubna 2008 ve 22:04 ®
-
…a ešte jedna náladovka…
reagovat - Neděle 20. dubna 2008 ve 22:02 ®
-
je tu tak mŕtvo…
reagovat - Neděle 20. dubna 2008 ve 21:40 ® rgb23 reakce na …
-
Viencl: plísně vůbec neřeš, stačí takovou plesnivou rybu ojet škrabkou na brambory nebo hrubým šmirglem. Na líny doporučuju preventivně drátěnej kartáč a nějakou desinfekci, třeba savo.
reagovat - Neděle 20. dubna 2008 ve 21:20 ® viencl
-
tohle mě vůbec nikdy nenapadlo a musim souhlasit.je ale pravda,že když se budou všechny ryby pouštět tak jich zase víc bude ve vodě.ale s těma plísněma máš pravdu.to i mě někdy štve.zvlášt líni sou citlivý
reagovat - Pátek 28. března 2008 ve 14:57 ® rgb23 reakce na …
-
jj, úhoři už jdou docela pěkně, když dám 4 trojháčky na návazec, přes noc vždycky alespoň 2 ty kluky oslizlé vytáhnu… Při 5-ti pytlačkách, to je pak radosti po ránu, a někdy se splete i duhák
reagovat - Pátek 28. března 2008 ve 14:20 ® cormoran reakce na …
-
ahaa, tak to chapu.....No aspon zbyde vic pro nas hladovy:))
reagovat - Pátek 28. března 2008 ve 14:19 ®
-
no jo no…když u nás to jedí jen kočky tak je nesmím přežrávat a rozmazlovat…jeden za den jim stačí
reagovat - Pátek 28. března 2008 ve 14:17 ® cormoran reakce na …
-
Proc pro jednoho, ja vzdycky davam aspon 10 pytlacek:)) Pak jich tam visi nejmin 9
reagovat - Pátek 28. března 2008 ve 14:10 ®
-
no zapomněli jsem na úhoře:D to bysme jim chlapíkům nemohli udělat …silon háček žížalka a druhej den si pro něj dojít…už se těším na tu bitvu
reagovat - Pátek 28. března 2008 ve 14:00 ® cormoran
-
To nejlepší teprve přijde, začnou se třít štiky, udělám voka a jdu na ně…to je pravá rybařina
reagovat - Čtvrtek 27. března 2008 ve 23:16 ® rgb23 reakce na …
-
Pepos: Kočkám chodím na vranky, jak tak poskakujou po dně kolem kamenů, napichuji je na vidličku (ušetřím nejen na nástrahách). Ale už tak za měsíc půjde čeřínkovat štičky u rákosí a vláčet candáty na hnízdech, tož to bude jiná bašta. nejenom pro kočky
reagovat - Čtvrtek 27. března 2008 v 18:18 ® cercer
-
rgb23: sem dostal chut na kvalitnější masíčko..a kapříci se už marinují!'
reagovat - Čtvrtek 27. března 2008 v 16:13 ®
-
no taky tak… a nebo kočce nebo psovi…co ty zato dali naši rómští spoluobčané:D
reagovat - Čtvrtek 27. března 2008 v 1:50 ® rgb23 reakce na …
-
cercer1: se ti divím, že ty čudly místo házení do kopřiv třeba nemarinuješ… domácí zavináče jsou lahoda.
reagovat - Středa 26. března 2008 ve 20:19 ® cormoran
-
reagovat
- Středa 26. března 2008 v 19:51 ® cercer
-
dnes jsem byl poprvé otestovat feeder.Hoši…to nemá chybu!!!Za slabou hodinu a půl snad 5kilo ryb. 90% sice čudly,voda je jima snad zamořená,tak jsem je házel rovnou do kopřiv,ale nakonec přišlo pár kapříků.Sice taky ne moooc velký,ale i 25–35cm udělá po zimě radost,ne?Už jsou naložený!
reagovat - Středa 26. března 2008 v 19:30 ® dvorak reakce na …
-
Alivio – Ja davam pulky rousnic,dobre se nastrazujou na trojhak.
reagovat - Středa 26. března 2008 v 18:59 ® skwor
-
Alivio: Vezmi pro sichr oboje.
reagovat - Středa 26. března 2008 v 18:57 ® Shrek
-
Včera jsem byl se žížalkou prubnout osádku zdejší pstruhové říčky.Za dvě hodinky 15 potočáků 17–27 cm.Právě teď jsem doblajznul posledního.Už se těšim na zahájení.Na co jdou víc,na hnojáky nebo na kostňáky?
reagovat - Úterý 25. března 2008 ve 21:35 ®
-
ale ?došly ryby nebo už sme vše vychytali:D??? nějak se nám to tu umrtvilo…nebo vám chlupatý sebrali povolenky?
reagovat - Čtvrtek 6. března 2008 v 8:29 ® Alfons
-
Piranha – tak to je dobrý nápad, hlavně mě potěšilo nedávné číslo Rybářství, ve kterém jsou na celé stránce recepty na parmu. Jsme rád, že redakce konečně pochopila co potřebuje sportovní rybář za svých 60 Kč číst.
reagovat - Čtvrtek 6. března 2008 v 8:24 ® Alfons
-
JJ, máte pravdu mám opravdu extrémní názory, ale jsem ochotný se poučit a dát případně i silnější vlasec, nedávno se mi zrovna stalo, že jsem táhnul kapra přes deset kilo a nemohl jsme ho za boha zvednout na skálu kde jsem chytal, kolega naštěstí z gafu a smrčku vyrobil něco jako harpunu a bylo to. Kapr byl celý olezlý asi jak ho pořád nějaký sadista opakovaně chytal a pouštěl, k pozření u mě nezbuzoval důvěru, tak jsem ho zahrabal pod jabloň – kvalitní hnojivo je vždycky třeba, bo takový štíhlata na jabkách nemají chybu.
reagovat - Čtvrtek 6. března 2008 v 8:19 ® Piranha
-
Kuaaaaaa to je zase rano mrazivy.Nejak mi kruci v zaludku posledni parmu sem sezral minulej tejden a dneska je pocasi ze by mohly jit.Jedu nejaky pobít.Kdo se prida.
reagovat - Čtvrtek 6. března 2008 v 1:00 ® cercer
-
sem už myslil,že tu v našem milovaném fóru vymřeme…bylo na čase,že jste vstali ze zimních hrobů!!
reagovat - Čtvrtek 6. března 2008 v 0:24 ® rgb23
-
Alfons: S tou lopatkou na zahrabávání vnitřností neblbni, nejsem pohřebák. Když to nahážeš do vody, alespoň to zakrmíš.
reagovat - Středa 5. března 2008 ve 20:10 ® vagi
-
Vlasec 0,35 je na hraně, já používám 0,45 i více, protože když chytím trofejní rybu, což je třeba 10 kg masa a to je skoro zaplacená povolenka jednou rybou!, nemůžu si dovolit riziko vázky atd., takže musí okamžitě na tvrdo smykem z vody až na břeh. Samozřejmě také rovnou bez podběráku. Můžete namítnout, že taková ryba už nemá dobré maso. OMYL! Do karbanátků bohatě stačí a když nesním 10 kg, tak si aspoň pochutnají slepice.
reagovat - Středa 5. března 2008 v 15:31 ® MiK
-
Alfons> ty BARBARE ! Já sice taky házím vnitřnosti do vody, ale jakmile klesnou ke dnu, hned s nimi začnu míchat, páč by se mi přichytily a mohly by se připálit
reagovat - Středa 5. března 2008 v 8:25 ® Alfons
-
pif – Docela dobrá idea, ale ještě bych přidal to, že nejslabší vlasec může být 0,35 a chytání zásadně s trojháky – nepříjde mi vůbec humální chytat na slavší vlasce a rybu pře usmrcením trápit zbytečně dlouhým zdoláváním nebo nedej bože, aby se kvůli malému jednoháčku vyřízla. Jsem rád, že do povinné výbavy již dle rybářského řádu nepotřebujem podběrák, ale měl by se tam rozhodně dopsat gaf a prkénko, případně lopatka na zahrabávání vnitřností hned na lovném místě, už mě nebaví propichovat plynové měchyře, aby vnitřnosti pěkně padly ke dnu.
reagovat