Vyhledávání
otázka selského rozumu
29.5.2006 | pif | 151.442 zobrazení | 2.007 odpovědí
Měl bych takové dotaz.Co kdyby se zavedl poplatek těm,kteří chytají a pouštějí ryby pořád dokola?Mám namysli „cumbajšpíl“,jak k tomu přijdu já.Chytnu první rybu,má míru,mlasknu ju po palici a jedu dom.Za to ti,kteří chytají ryby a pouštějí je,podporují nemoci,plísně a plachost ryb.Jak já k tomu přijdu,když ryba je od pouštěčů vyškolená a je opatrnější?Zavedl bych poplatek,aby nám,co ryby mordujem,zaplatili cca 5 korun na hodinu. To by kompenzovalo čas na ulovení vyškolené ryby.Co vy na to?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 25. listopadu 2007 ve 2:08 ® rgb23 reakce na …
-
Rád si pochutnám na štice, nebo okounovi, canďu chytnu většinou spíš příležitostně. Přesto každou větší rybu, kterou chytím, hodím prvně do vezírku a až po ukončení lovu váhám jestli jí beru, nebo pustím. Menší ryby neřeším, ty pouštím hned. Znám ale dost rybářů, kteří to co vytáhnou z vody, berou domů a to mi hodně vadí. Sežerou i štiku, která po vykuchání a odřezání hlavy vypadá jako pstruh, při tom další rok by to mohla být krásná a bojovná ryba. Pokud chytím větší štiku, která bojuje jak stará metrovka, taky jí pustím a doufám že jí časem zdolám znovu. Taky jsem asi zastáncem horní míry… nesnáším, když se jednou za čas ve zprávách na Nově ukáže borec rybář, který chytl „mega“ rybu a upozorní, že hlavu si nechá vypreparovat na krb. Pokud je stará ryba natolik zkušená a rarita, že odolá několik let nástrahám, trhá se a vesele roste, proč jí nenechat a nedopřát to vzrušení zdolávání i dalším, kteří jí obelstí. Regulus: tohle přesně je ta „socka“, všechno co chytí sežere, nebo hodí na mražák… nedávno jsem zdupal borce co chytil štiku dvaapadesát a bral jí. Řekl, co blbneš, míru má, když jí nevezmu já, vezme jí ten další co jí chytí…
reagovat - Sobota 24. listopadu 2007 ve 21:50 ® Piranha reakce na …
-
Ale jak pak ze to sem nepatri,muj selsky rozum mi rika ze se zminit o bud berat nebo poustet se sem hodi ne.
reagovat - Sobota 24. listopadu 2007 ve 21:48 ® regulus reakce na …
-
Piranha – teda jak jsi došel na to, že já su ortodoxní pouštěč, to by mě teda zajímalo, zepté se náčelníka. Ještě musím opravit Prutosa, já ryby (kromě úhořa, sumca a salmonidů) nejím, ale zato je umím velice dobře uvařit, aspoň to doma říkají.
reagovat - Sobota 24. listopadu 2007 ve 21:36 ® Prutos reakce na …
-
Dudu: Bacha ať nespadne dolů…to by asi nerozplaval
reagovat - Sobota 24. listopadu 2007 ve 21:28 ® dudu reakce na …
-
Prutos- já jsem ortodoxní pouštěč. Tady tomu okyšovi sem akorát ukazoval výhled z balkónu. Čučel s hubou dokořán
reagovat - Sobota 24. listopadu 2007 ve 21:21 ® Prutos reakce na …
-
Piranha: Regulus, Přichy a Sander ryby jedí a nikdy se tim netajili. Dudu neznam, takže nevim. I já rybu umím i zabít. Myslím že s žádným ortodoxním chyťapusťákem jsi se tady ještě do diskuze nedostal. Jestli chceš reagovat tak pls do všeobky. Sem to nepatří..
reagovat - Sobota 24. listopadu 2007 ve 21:11 ® Robur
-
raději hoďte nové fotky do HRA
reagovat - Sobota 24. listopadu 2007 ve 21:06 ® Piranha reakce na …
-
Regulus, dudu. prichy sander např. ale ja nic nenamitam ja proti,klukum nic nemam ja si myslim svoje cenim si jich ze poustej,ja taky ale i si vemu peknou rybku na hezkej nedelni obed se zenou a malou.Je to kazdyho vec,ja nebudu ani masarovi vytykat ze je to kyselina na ryby.Jen se chci proste bavit o rybach a chci slyset slusny nazory jinych a ne hned nekomu rikat ,,to kdyby si kazdej vazl rybu tak… a ty ses ale … ,vis?
reagovat - Sobota 24. listopadu 2007 ve 20:54 ® Prutos reakce na …
-
Robur: Vidět to náčelník..ten by jim dal
Piranha: To mě pověz s kterym ortodoxním cr jsi se tu pokoušel nahodit společné téma.
reagovat - Sobota 24. listopadu 2007 ve 20:50 ® Piranha reakce na …
-
:D
reagovat - Sobota 24. listopadu 2007 ve 20:45 ® Robur
-
to je zase psychoanalýz…
reagovat - Sobota 24. listopadu 2007 ve 20:41 ® Piranha reakce na …
-
ryb23> poslouchej, ja jsem tady taky psal o tom ze si rybu vezmu nebo ne a kdy.Co se tyce lidi co ryby poustej kazdou rybu, tak proste je to jejich zabava a maj svuj cil za kterym si stoji a je to jejich motto, s takovymi lidmi se nepobavis o tom jak si udelat stiku, candata nebo okase.Pak jsou lidi co se ridi hesle Petruv fuck a rybam šmak, ti co chyti tak to si vezmou domu i kdyby to meli nacpat slepicim.Tem se rika obecne masari, kaprožrouti a vselijak jinak a pak jsou rybari co si vezmou slusnou rybu obcas, protoze ryby jí a jsou to takovy jakoby labuznici ale taky dokazou prirodu ocenit a branit tak ze si chytí rybu vyfoti a setrne poslou zpet vode a pak se chlubi fotkou na chytej.Co se tyce tveho nazoru, zde je vetsina rybaru co vse pusti a tech naposled jmenovanych.Pokud se dostanes do krizku s rybari co jsou nazoru pouze chyt a pust nikdy si s nimi rozumet nebudes.Ja se snazim uz peknou dobu se s temito rybari jakoby spratelit a nahodit spolecne tema, ale nakonec to konci hadanim a proto doporucuji radeji uz neodepisovat a podusit to v sobe,myslet si svoje a rict si ze tu rybu umim taky pustit ale taky si na ni pochutnat.
reagovat - Sobota 24. listopadu 2007 ve 20:33 ® regulus reakce na …
-
rgb23 – no pokud jsi si opravdu celý fórum přečetl, tak jsi si jistě fšiml, že tu bylo spoustu pohoršenejch čerstvejch uživatelů, kterým nedobrnklo vocogo. Hihi.
reagovat - Sobota 24. listopadu 2007 ve 20:08 ® rgb23 reakce na …
-
regulus: neboj, napadat tě za urážky nehodlám, tak rychle se mě kluci nedotknete
reagovata troubu mým rád, ona pečená štika je pečená štika, na pánvičce to není ono
Ani nevím co bych měl pro tebe do karty napsat… určitě jsem tady byl mnohanásobně víckrát, akorát jsem dříve nebýval registrovanej a používal jsem různé nicky (přestalo mě bavit pořád opisovat antispam). A neboj, školení jsem nedělal nikomu, jenom mě pobavilo téma diskuze – to úplně původní. Tak už se pojďme smát
- Sobota 24. listopadu 2007 v 15:31 ® Prichy reakce na …
-
regulus: nachytal se nachytal co?
reagovat - Sobota 24. listopadu 2007 ve 3:42 ® regulus reakce na …
-
rgb23 – tak jsi nám tu udělal školení, velice děkujeme, bez tebe bysme umřeli v tmářství, ale my si pro jistotu tu svoji chycenou rybu hnedka picneme, než nám ji nějakej chyť a pusťák vyškolí.
BTW – v kartě nemáš napsaný vůbec nic, byl jsi tu 4×, prozradil jsi na sebe, že nejsi žádná socka (nevím co to je, asi nějaký sprostý slovo) a taky velkej trouba. Než mě napadneš, že sem tě urazil, tak si celý toto téma přečti od úplnýho začátku a pak se tomu tvýmu příspěvku společně zasmějem. Vítej v klubu masařů. -:))))))))))
reagovat - Sobota 24. listopadu 2007 ve 3:05 ® rgb23
-
Nejsem ortodoxní stoupenec tendence chyť a pusť. Pouštím malé ryby a taky ty velké, vyškolené kousky. Což takhle by vy, co mlasknou po hlavě každej mírovej úlovek, jste platili třeba 5 korun na hodinu a 200 korun za vekou rybu nám, kteří je pouštěj… tím že berete vše nad mírou nás ochuzujete o zážitek z lovu velké ryby
reagovatNejsem taková socka, abych co chytím, to snědl-nebo zamrazil. S ohledem na náčiní a pod mě koupená ryby výjde mnohem levněji. Chytám pro zábavu, relax a vzrušení při zdolávání. Možná že až poznáte pocit co to je zdolávat a třeba po třetí přelstít stejnou rybu, zjistíte o čem to „chyť a pusť“ vlastně je. Poslední reakce na původní odkaz:„ti,kteří chytají ryby a pouštějí je,podporují nemoci,plísně a plachost ryb“ je smutné kolik je rybářů co neví o čem mluví… nezapomeň podměrečnou rybu při pouštění vzít do ruky, bude to stejné
- Pondělí 19. listopadu 2007 v 1:50 ® pipa reakce na …
-
nee..
reagovat - Pondělí 19. listopadu 2007 v 1:34 ® cercer
-
tak koukám,že jste se probudili!!
reagovatuž jsem myslel,že se z vás všech stali přez rok pouštějáci!!!
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 13:52 ® Piranha reakce na …
-
:D :D :D :D :D :D Neco na tom pravdy je, ja taky poustim ale i jim a nekdo kdo jen pousti mi to ma za zle ze si vemu rybu.Ale ze stahnou celou rybi obsadku to je hovadina.Tomu neverim, ja sem sam takto chytal a vysral sem se na to s toho duvodu ze za par let kazdej radoby rybar mel pipak a skrmoval tam kukurici po 50kg pytlich a rikal si rybar.Tak radeji chodim muskarit a vlacet a mam od tech chyt a pust radoby rybaru pokoj.
reagovat - Neděle 18. listopadu 2007 ve 13:27 ® kaprojid
-
piff: Toď otázka??!! Já bych těm bandám „chyť a pusť“ vymezil v každém kraji jeden – dva revíry a tam ať si machrujou.Jejich „úspěchy“ spočívají v tom, že se hromadně skotrmelcujou na nějaké větší vodě.Člunama si zafutrujou metrákama futra místo kde nikdo prutem nedohodí.(viz. štěrk.Hlučín, D. Benešov). A stáhnou tam skoro všechny ryby. Pak si dají pípák na prut a jdou chrápat.Tohle, že je koníček????? Styďte se pánové!!!!A proto raději „Chyť a Zmraz“!!!! Zdravím všechny rybožrouty.Petrův Fuck a rybám šmak!!
reagovat - Sobota 17. listopadu 2007 ve 20:29 ® Piranha reakce na …
-
ja nerikal ze mas ludru z makra ale ze to asi neni ludra z makra ale to je jedno.Jinak zouner je dobrej.
reagovat - Sobota 17. listopadu 2007 ve 13:35 ® Sander
-
Piranha > omyl, ludra z Makra to sice nebyla, ale vpodstatě fotím tím samým křápem za 4 litry. Ano, v Zoneru to upravuji.
reagovat - Sobota 17. listopadu 2007 ve 12:45 ® Prichy reakce na …
-
Alivio: tento vikend musim taky vyrazit, krvava voda
reagovat - Sobota 17. listopadu 2007 v 9:45 ® Piranha
-
jj sandere fotku umis udelat to je fakt precizni pracicka,nejakou ludrou z makra si to asi nefotil, co.Upravujes to jeste nejak,treba v zounero nebo v nejakymjinym programu, nebo jen zmensis a to je vse.I naaranzovany to mas pekne.
reagovat - Sobota 17. listopadu 2007 ve 3:59 ® Shrek
-
Příchy: Plnej mrazák parem?To myslíš Tomashe?
reagovatNe,teď vážně.Kdybys se mnou někdy vyrazil,tak taky můžeš mít plnej mrazák parem,ale: – nejezdíš na ryby,nebude papu.
Zrovna dneska jedem zkusit nějakýho potočáka,jestli se zadaří.
- Pátek 16. listopadu 2007 ve 22:49 ® Cudla
-
Je to zvláštní ,ale u nás je asi 1ha rybníček průtočák.Oficiální pstuhovka,čím je tam víc pstroužků tím víc se množí střevle.Není tam původní natahali jsme ji tam jako kluci z Ohře když to byla voda „nikoho“,až někdy 75–8 se stoho stala pstruhovka.Střevle k naší radosti vydržela do dneska,ale pod i nad ji v Chomutovce nevidíš.
reagovat - Pátek 16. listopadu 2007 ve 22:24 ® Sander
-
Cudla > u nás populace lokálně roste. Je to nejspíš tím, že je řeka z velké části nehorázně zregulovaná, takže počet přirozených nepřátel, jako je tam pro střevle paradoxně i potočák, docela razantně klesl. Teď je otázkou, zda je to dobře.
reagovat - Pátek 16. listopadu 2007 ve 22:22 ® Cudla
-
Jo chtěl jsem tě jen tak „zvednout“.Kdysi sme je chytali na každym potůčku,dnes vím akorát o dvouch lokalitách kde se ještě vyskytují.
reagovat - Pátek 16. listopadu 2007 ve 22:07 ® Sander
-
Cudla > fotil jsem v nesprávnou dobu. Nafotit by to nebyl problém, ale mordovat je před objektivem v době tření se mi nějak nechce. Už tak mají svých problémů dost, a jsou to problémy ze všech nejdůležitější – související s přežitím. Když se omylem splete na suchou, cvakám, ale cíleně ne, nemusím mít všechno.
reagovat