Chytej.cz

otázka selského rozumu necteno

29.5.2006 | pif | 151.442 zobrazení | 2.007 odpovědí

Měl bych takové dotaz.Co kdyby se zavedl poplatek těm,kteří chytají a pouštějí ryby pořád dokola?Mám namysli „cumbajšpíl“,jak k tomu přijdu já.Chytnu první rybu,má míru,mlasknu ju po palici a jedu dom.Za to ti,kteří chytají ryby a pouštějí je,podporují nemoci,plísně a plachost ryb.Jak já k tomu přijdu,když ryba je od pouštěčů vyškolená a je opatrnější?Zavedl bych poplatek,aby nám,co ryby mordujem,zaplatili cca 5 korun na hodinu. To by kompenzovalo čas na ulovení vyškolené ryby.Co vy na to?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 25. listopadu 2007 ve 2:08 ® rgb23 reakce na …
rgb23

Rád si pochutnám na štice, nebo okounovi, canďu chytnu většinou spíš příležitostně. Přesto každou větší rybu, kterou chytím, hodím prvně do vezírku a až po ukončení lovu váhám jestli jí beru, nebo pustím. Menší ryby neřeším, ty pouštím hned. Znám ale dost rybářů, kteří to co vytáhnou z vody, berou domů a to mi hodně vadí. Sežerou i štiku, která po vykuchání a odřezání hlavy vypadá jako pstruh, při tom další rok by to mohla být krásná a bojovná ryba. Pokud chytím větší štiku, která bojuje jak stará metrovka, taky jí pustím a doufám že jí časem zdolám znovu. Taky jsem asi zastáncem horní míry… nesnáším, když se jednou za čas ve zprávách na Nově ukáže borec rybář, který chytl „mega“ rybu a upozorní, že hlavu si nechá vypreparovat na krb. Pokud je stará ryba natolik zkušená a rarita, že odolá několik let nástrahám, trhá se a vesele roste, proč jí nenechat a nedopřát to vzrušení zdolávání i dalším, kteří jí obelstí. Regulus: tohle přesně je ta „socka“, všechno co chytí sežere, nebo hodí na mražák… nedávno jsem zdupal borce co chytil štiku dvaapadesát a bral jí. Řekl, co blbneš, míru má, když jí nevezmu já, vezme jí ten další co jí chytí…

reagovat
Sobota 24. listopadu 2007 ve 21:50 ® Piranha reakce na …
Piranha

Ale jak pak ze to sem nepatri,muj selsky rozum mi rika ze se zminit o bud berat nebo poustet se sem hodi ne.

reagovat
Sobota 24. listopadu 2007 ve 21:48 ® regulus reakce na …
regulus

Piranha – teda jak jsi došel na to, že já su ortodoxní pouštěč, to by mě teda zajímalo, zepté se náčelníka. Ještě musím opravit Prutosa, já ryby (kromě úhořa, sumca a salmonidů) nejím, ale zato je umím velice dobře uvařit, aspoň to doma říkají.

reagovat
Sobota 24. listopadu 2007 ve 21:36 ® Prutos reakce na …
Prutos

Dudu: Bacha ať nespadne dolů…to by asi nerozplaval :-)

reagovat
Sobota 24. listopadu 2007 ve 21:28 ® dudu reakce na …

Prutos- já jsem ortodoxní pouštěč. Tady tomu okyšovi sem akorát ukazoval výhled z balkónu. Čučel s hubou dokořán :-)

reagovat
foto/forum/2007/th-img2737.jpg
Sobota 24. listopadu 2007 ve 21:21 ® Prutos reakce na …
Prutos

Piranha: Regulus, Přichy a Sander ryby jedí a nikdy se tim netajili. Dudu neznam, takže nevim. I já rybu umím i zabít. Myslím že s žádným ortodoxním chyťapusťákem jsi se tady ještě do diskuze nedostal. Jestli chceš reagovat tak pls do všeobky. Sem to nepatří..

reagovat
Sobota 24. listopadu 2007 ve 21:11 ® Robur
Robur

raději hoďte nové fotky do HRA

reagovat
Sobota 24. listopadu 2007 ve 21:06 ® Piranha reakce na …
Piranha

Regulus, dudu. prichy sander např. ale ja nic nenamitam ja proti,klukum nic nemam ja si myslim svoje cenim si jich ze poustej,ja taky ale i si vemu peknou rybku na hezkej nedelni obed se zenou a malou.Je to kazdyho vec,ja nebudu ani masarovi vytykat ze je to kyselina na ryby.Jen se chci proste bavit o rybach a chci slyset slusny nazory jinych a ne hned nekomu rikat ,,to kdyby si kazdej vazl rybu tak… a ty ses ale … ,vis?

reagovat
Sobota 24. listopadu 2007 ve 20:54 ® Prutos reakce na …
Prutos

Robur: Vidět to náčelník..ten by jim dal :-D

Piranha: To mě pověz s kterym ortodoxním cr jsi se tu pokoušel nahodit společné téma. :-D

reagovat
Sobota 24. listopadu 2007 ve 20:50 ® Piranha reakce na …
Piranha

:D

reagovat
Sobota 24. listopadu 2007 ve 20:45 ® Robur
Robur

to je zase psychoanalýz…

reagovat
Sobota 24. listopadu 2007 ve 20:41 ® Piranha reakce na …
Piranha

ryb23> poslouchej, ja jsem tady taky psal o tom ze si rybu vezmu nebo ne a kdy.Co se tyce lidi co ryby poustej kazdou rybu, tak proste je to jejich zabava a maj svuj cil za kterym si stoji a je to jejich motto, s takovymi lidmi se nepobavis o tom jak si udelat stiku, candata nebo okase.Pak jsou lidi co se ridi hesle Petruv fuck a rybam šmak, ti co chyti tak to si vezmou domu i kdyby to meli nacpat slepicim.Tem se rika obecne masari, kaprožrouti a vselijak jinak a pak jsou rybari co si vezmou slusnou rybu obcas, protoze ryby jí a jsou to takovy jakoby labuznici ale taky dokazou prirodu ocenit a branit tak ze si chytí rybu vyfoti a setrne poslou zpet vode a pak se chlubi fotkou na chytej.Co se tyce tveho nazoru, zde je vetsina rybaru co vse pusti a tech naposled jmenovanych.Pokud se dostanes do krizku s rybari co jsou nazoru pouze chyt a pust nikdy si s nimi rozumet nebudes.Ja se snazim uz peknou dobu se s temito rybari jakoby spratelit a nahodit spolecne tema, ale nakonec to konci hadanim a proto doporucuji radeji uz neodepisovat a podusit to v sobe,myslet si svoje a rict si ze tu rybu umim taky pustit ale taky si na ni pochutnat.

reagovat
Sobota 24. listopadu 2007 ve 20:33 ® regulus reakce na …
regulus

rgb23 – no pokud jsi si opravdu celý fórum přečetl, tak jsi si jistě fšiml, že tu bylo spoustu pohoršenejch čerstvejch uživatelů, kterým nedobrnklo vocogo. Hihi.

reagovat
Sobota 24. listopadu 2007 ve 20:08 ® rgb23 reakce na …
rgb23

regulus: neboj, napadat tě za urážky nehodlám, tak rychle se mě kluci nedotknete:-) a troubu mým rád, ona pečená štika je pečená štika, na pánvičce to není ono:-) Ani nevím co bych měl pro tebe do karty napsat… určitě jsem tady byl mnohanásobně víckrát, akorát jsem dříve nebýval registrovanej a používal jsem různé nicky (přestalo mě bavit pořád opisovat antispam). A neboj, školení jsem nedělal nikomu, jenom mě pobavilo téma diskuze – to úplně původní. Tak už se pojďme smát :-((

reagovat
Sobota 24. listopadu 2007 v 15:31 ® Prichy reakce na …
Prichy

regulus: nachytal se nachytal co? :-D

reagovat
Sobota 24. listopadu 2007 ve 3:42 ® regulus reakce na …
regulus

rgb23 – tak jsi nám tu udělal školení, velice děkujeme, bez tebe bysme umřeli v tmářství, ale my si pro jistotu tu svoji chycenou rybu hnedka picneme, než nám ji nějakej chyť a pusťák vyškolí.

BTW – v kartě nemáš napsaný vůbec nic, byl jsi tu 4×, prozradil jsi na sebe, že nejsi žádná socka (nevím co to je, asi nějaký sprostý slovo) a taky velkej trouba. Než mě napadneš, že sem tě urazil, tak si celý toto téma přečti od úplnýho začátku a pak se tomu tvýmu příspěvku společně zasmějem. Vítej v klubu masařů. -:))))))))))

reagovat
Sobota 24. listopadu 2007 ve 3:05 ® rgb23
rgb23

Nejsem ortodoxní stoupenec tendence chyť a pusť. Pouštím malé ryby a taky ty velké, vyškolené kousky. Což takhle by vy, co mlasknou po hlavě každej mírovej úlovek, jste platili třeba 5 korun na hodinu a 200 korun za vekou rybu nám, kteří je pouštěj… tím že berete vše nad mírou nás ochuzujete o zážitek z lovu velké ryby:-) Nejsem taková socka, abych co chytím, to snědl-nebo zamrazil. S ohledem na náčiní a pod mě koupená ryby výjde mnohem levněji. Chytám pro zábavu, relax a vzrušení při zdolávání. Možná že až poznáte pocit co to je zdolávat a třeba po třetí přelstít stejnou rybu, zjistíte o čem to „chyť a pusť“ vlastně je. Poslední reakce na původní odkaz:„ti,kteří chytají ryby a pouštějí je,podporují nemoci,plísně a plachost ryb“ je smutné kolik je rybářů co neví o čem mluví… nezapomeň podměrečnou rybu při pouštění vzít do ruky, bude to stejné:-((

reagovat
Pondělí 19. listopadu 2007 v 1:50 ® pipa reakce na …
pipa

nee..

reagovat
Pondělí 19. listopadu 2007 v 1:34 ® cercer
cercer

tak koukám,že jste se probudili!!:-) už jsem myslel,že se z vás všech stali přez rok pouštějáci!!!

reagovat
Neděle 18. listopadu 2007 ve 13:52 ® Piranha reakce na …
Piranha

:D :D :D :D :D :D Neco na tom pravdy je, ja taky poustim ale i jim a nekdo kdo jen pousti mi to ma za zle ze si vemu rybu.Ale ze stahnou celou rybi obsadku to je hovadina.Tomu neverim, ja sem sam takto chytal a vysral sem se na to s toho duvodu ze za par let kazdej radoby rybar mel pipak a skrmoval tam kukurici po 50kg pytlich a rikal si rybar.Tak radeji chodim muskarit a vlacet a mam od tech chyt a pust radoby rybaru pokoj.

reagovat
Neděle 18. listopadu 2007 ve 13:27 ® kaprojid
kaprojid

piff: Toď otázka??!! Já bych těm bandám „chyť a pusť“ vymezil v každém kraji jeden – dva revíry a tam ať si machrujou.Jejich „úspěchy“ spočívají v tom, že se hromadně skotrmelcujou na nějaké větší vodě.Člunama si zafutrujou metrákama futra místo kde nikdo prutem nedohodí.(viz. štěrk.Hlučín, D. Benešov). A stáhnou tam skoro všechny ryby. Pak si dají pípák na prut a jdou chrápat.Tohle, že je koníček????? Styďte se pánové!!!!A proto raději „Chyť a Zmraz“!!!! Zdravím všechny rybožrouty.Petrův Fuck a rybám šmak!! :-)

reagovat
Sobota 17. listopadu 2007 ve 20:29 ® Piranha reakce na …
Piranha

ja nerikal ze mas ludru z makra ale ze to asi neni ludra z makra ale to je jedno.Jinak zouner je dobrej.

reagovat
Sobota 17. listopadu 2007 ve 13:35 ® Sander
Sander

Piranha > omyl, ludra z Makra to sice nebyla, ale vpodstatě fotím tím samým křápem za 4 litry. Ano, v Zoneru to upravuji.

reagovat
Sobota 17. listopadu 2007 ve 12:45 ® Prichy reakce na …
Prichy

Alivio: tento vikend musim taky vyrazit, krvava voda ;-)

reagovat
Sobota 17. listopadu 2007 v 9:45 ® Piranha
Piranha

jj sandere fotku umis udelat to je fakt precizni pracicka,nejakou ludrou z makra si to asi nefotil, co.Upravujes to jeste nejak,treba v zounero nebo v nejakymjinym programu, nebo jen zmensis a to je vse.I naaranzovany to mas pekne.

reagovat
Sobota 17. listopadu 2007 ve 3:59 ® Shrek
Shrek

Příchy: Plnej mrazák parem?To myslíš Tomashe? :-) Ne,teď vážně.Kdybys se mnou někdy vyrazil,tak taky můžeš mít plnej mrazák parem,ale: – nejezdíš na ryby,nebude papu. :-) Zrovna dneska jedem zkusit nějakýho potočáka,jestli se zadaří.

reagovat
Pátek 16. listopadu 2007 ve 22:49 ® Cudla
Cudla

Je to zvláštní ,ale u nás je asi 1ha rybníček průtočák.Oficiální pstuhovka,čím je tam víc pstroužků tím víc se množí střevle.Není tam původní natahali jsme ji tam jako kluci z Ohře když to byla voda „nikoho“,až někdy 75–8 se stoho stala pstruhovka.Střevle k naší radosti vydržela do dneska,ale pod i nad ji v Chomutovce nevidíš.

reagovat
Pátek 16. listopadu 2007 ve 22:24 ® Sander
Sander

Cudla > u nás populace lokálně roste. Je to nejspíš tím, že je řeka z velké části nehorázně zregulovaná, takže počet přirozených nepřátel, jako je tam pro střevle paradoxně i potočák, docela razantně klesl. Teď je otázkou, zda je to dobře.

reagovat
Pátek 16. listopadu 2007 ve 22:22 ® Cudla
Cudla

Jo chtěl jsem tě jen tak „zvednout“.Kdysi sme je chytali na každym potůčku,dnes vím akorát o dvouch lokalitách kde se ještě vyskytují.

reagovat
Pátek 16. listopadu 2007 ve 22:07 ® Sander
Sander

Cudla > fotil jsem v nesprávnou dobu. Nafotit by to nebyl problém, ale mordovat je před objektivem v době tření se mi nějak nechce. Už tak mají svých problémů dost, a jsou to problémy ze všech nejdůležitější – související s přežitím. Když se omylem splete na suchou, cvakám, ale cíleně ne, nemusím mít všechno.

reagovat