Chytej.cz

otázka selského rozumu necteno

29.5.2006 | pif | 151.300 zobrazení | 2.007 odpovědí

Měl bych takové dotaz.Co kdyby se zavedl poplatek těm,kteří chytají a pouštějí ryby pořád dokola?Mám namysli „cumbajšpíl“,jak k tomu přijdu já.Chytnu první rybu,má míru,mlasknu ju po palici a jedu dom.Za to ti,kteří chytají ryby a pouštějí je,podporují nemoci,plísně a plachost ryb.Jak já k tomu přijdu,když ryba je od pouštěčů vyškolená a je opatrnější?Zavedl bych poplatek,aby nám,co ryby mordujem,zaplatili cca 5 korun na hodinu. To by kompenzovalo čas na ulovení vyškolené ryby.Co vy na to?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 16. listopadu 2007 ve 22:02 ® Cudla
Cudla

Sameček v svatebním hávu by tam nebyl?

reagovat
Pátek 16. listopadu 2007 ve 21:54 ® Sander
Sander
reagovat
foto/forum/2007/th-img2699.jpg
Pátek 16. listopadu 2007 ve 21:53 ® Sander
Sander

Cudla > jsem rád že se Ti líbí. Zde ji máš v nárysu :o)

reagovat
Pátek 16. listopadu 2007 ve 21:48 ® Cudla
Cudla

Sander:co fotka to balzám pro oko,ty kluku máš cit pro to krásno co z toho vyzařuje.Kdybys vyfotil podpapíráka levotočivého,vzni­klo by i stoho umělecké dílo !

reagovat
Pátek 16. listopadu 2007 ve 21:32 ® Chose reakce na …
Chose

Lipaní roček taky žádná báseň…

reagovat
Pátek 16. listopadu 2007 ve 21:22 ® Sander
Sander

No bezesrandy, z těch jsou grundle jedna báseň. Kam se hrabou mřenky nebo mihule!

reagovat
foto/forum/2007/th-img2698.jpg
Pátek 16. listopadu 2007 ve 21:21 ® RADE4EK

Ano ano,masaření pro kšeft taky neuznávám.Jsem z Havířova a loni před vánoci jsem něco zažil,né že bych to viděl na vlastní oči,ale.Byl jsem si pár dní před štědrým dnem koupit na vánoce amura,protože vánoční rybu si zásadně kupuji,aby se chovatelé ryb taky uživili,ale i z tradice i kvůli dcery.Jsou to takoví malí soukromníci s malým rybníčkem v Šenově a dal se s nima do řeči kvůli candátům,že nejdou,nebo se mi nedaří,chodím na žermanice,nebo těrlicko.Tak jsem se jich ptal jestli nemají nástražní rybky,ale taky jsem prohlásil,že už bude stejně zima a že candáti stejně nepůjdou,ale oni mě upozornili na to,že candáti jdou,že mají nějakého známého,co jim nosí candáty skoro každý den,samozřejmě za prachy a na ukázku mi ukázali zubatého 74,měl jsem zlost,když jsem si uvědomil jakou taková ryba má pro mě cenu,když můj největší má 69.To člověka zamrzí,když ví co musí vytrpět u vody,ta kosa atd.No a k těm chyť a pusť:Mám známého,on je chyť a zežer a jeho syn je chyť a pusť,vždycky se hádali jestli rybu vzít nebo pustit.Syn vytáhl kapra vyfotil se s ním a pustil ho,no a fotr mu řekl,tak a teď se nažer fotek.Vždy,když si na to vzpomenu,tak mě to rozesměje.Za pár dní bude další můj příspěvek.

reagovat
Pátek 16. listopadu 2007 ve 21:15 ® Cudla
Cudla

Chose:pán je gurmán střevlí jse mu zachtělo,krásnej obrázek letos jsem jich taky pár chytil,ale jako grundle to by bylo drahý

reagovat
Pátek 16. listopadu 2007 v 19:53 ® Prichy reakce na …
Prichy

RADECEK: to mas uplnou pravdu, znam jich spousta a vetsinou vsichni lzou a maji plny mrazaky......je tu ale jeden, co ma plny mrazaky parem…kdo pak to asi je co Alivio? :-D :-D

reagovat
Pátek 16. listopadu 2007 v 18:57 ® Robur
Robur

No já teda beru rybu na jídlo, ale že se mně líbí…, ale proti gustu:-))

reagovat
Pátek 16. listopadu 2007 v 18:36 ® Piranha reakce na …
Piranha

Brááááááááácho ty ses moje krevni skupina s tebou bych na ryby sel a rad, ja se tady s tema chudakama od greenpeas hadam uz asi 4 mesice.Proste nepochopej ze jsou lidi takovy a makovy.Ja si taky vezmu rybu pro svoji potrebu nebo pro nekoho z rodiny ale nejsem zastance tim krmit vesnici bo prasata. Je to normalni vzit si ulovek kdz se mi libi.

reagovat
Pátek 16. listopadu 2007 v 17:01 ® RADE4EK

Přesně,tak souhlasím se všema,kteří jsou takoví,že když rybu chytí,tak si ji i třeba vezmou a sní.Netvrdím,že musím vzít rybu za každou cenu,ale…!Stejně si myslím,že ti rádoby rybáři,kteří se řídí heslem chyť a pusť,jsou jen namachrovaní trotli,kteří chtějí ukázat,jaký je frajer,přitom jim škube rukama rybu si vzít.Ano je to koníček,je to vášeň,ale není na tom nic špatného,vzít si rybu.

reagovat
Pátek 16. listopadu 2007 v 0:06 ® dvorak reakce na …

Zdar,hele,tahle odruda je nejaka divna,domaci zveri ale nastesti chutna.Zkus je ale chytat do cerenu,je to rychlejsi a hlavne setrnejsi,nepo­pichas je…

reagovat
Čtvrtek 15. listopadu 2007 ve 21:24 ® Chose
Chose

Chtěl bych se zeptat,nevíte někdo jak se připravují grundle?Nedávno jsem na Labi nachytal kýbl hrouzků tak že bych je nějak zužitkoval…

reagovat
foto/forum/2007/th-img2694.jpg
Čtvrtek 15. listopadu 2007 v 19:18 ® vodnik17 reakce na …

sypali už dřív ale těd nevím nějak nestíhám

reagovat
Čtvrtek 15. listopadu 2007 v 6:34 ® Piranha reakce na …
Piranha

Sander: mas pravdu udelam radikalni zmenu, zamestnam te u sebe jako masoučetniho :-D pak to bude v poradkuz :-D
A nebo? Prestanu zrat ryby maso :-((

reagovat
Čtvrtek 15. listopadu 2007 v 0:37 ® Tomash
Tomash

I bolen může mít 125 cm! Nevěříte? Věřte!

normark.mrk.cz

reagovat
Středa 14. listopadu 2007 ve 23:57 ® regulus
regulus

No letos to fakt stojí za ho*no. Loni zvedli průměr dva skoro 10 kg tolstoji a štiky brali taky jak na běžícím pásu. Letos sem to rozšířil na pstruhovku, která se mě sice jakž takž vrátila, jenže to úsilí co to stálo, samý chcípliny vokolo 40 dkg, no hrůza. Kamoš co mu to prodávám do hospody je už taky pěkně nasranej. Kapry skoro nikdo nežere, navíc se to ani nevyplatí, takže je nemá cenu chytat a delikatesy typu candát a kloudnej okoun, no škoda mluvit. Fakt jak píše Sander už se ta za***ná povolenka skoro vůbec nevyplatí.

reagovat
Středa 14. listopadu 2007 ve 22:10 ® Sander
Sander

Piranha > bacha na počty, při běžné ceně kila kapřího masa 60Kč bys byl za 15kg těžce v mínusu. 15×60=takovejch dobrejch 900, což má do 2000 za povolenku ještě více než dvojnásobné rezervy. Samozřejmě nepočítám ty vajíčka do těsta. Pokud chceš, aby se ti povolenka vrátila, udělej radikální změnu v managementu.

reagovat
Středa 14. listopadu 2007 ve 21:51 ® Piranha reakce na …
Piranha

Rymene: za 1. co je doma to se pocita,za 2000 co dam za listek musim chytit aspon 15 kilo kapra aby se to vratilo a navic vajicka do testa taky nejsou za darmo a slepice musej neco zrat, ty K1 davam slepicim a co se tyce nejakejch usmolenej 18 kilovek ty se pekne v udirne vyškvařej olej naseru do motorovy pily aby dobre mazal retez a maso sezeru a rozdam tak nevim co tu porad řešíš :-D

reagovat
Středa 14. listopadu 2007 ve 20:49 ® Robur reakce na …
Robur

pardon Vodník

reagovat
Středa 14. listopadu 2007 ve 20:48 ® Robur
Robur

jé Zedník ty seš z Ponětovic, nesypali tam náhodou teďka?

reagovat
Středa 14. listopadu 2007 ve 20:36 ® vodnik17

to snad nemyslíš vážně – to jsem se pobavil.

reagovat
Středa 14. listopadu 2007 ve 20:14 ® Prichy reakce na …
Prichy

robur: ty to cistis doma jo? :-O a jo, vlastne si ho chces jeste v celku vyfotit na kuchynske lince co?

reagovat
Středa 14. listopadu 2007 v 19:44 ® Robur
Robur

a nikdo přece netvrdí, že vytáhnout 80ku kapra není zábava. Samozřejmě že je, však je ta rybařina taky sport, ne? Nejhorší je to pak navzpírat do auta.

reagovat
Středa 14. listopadu 2007 v 19:42 ® Robur
Robur

Rayman, jak se asi můžu najíst lístku, to mně vysvětli. Ten teprv musím zužitkovat.

reagovat
Středa 14. listopadu 2007 v 19:02 ® Vydrain
Vydrain

Pife, ještě pár takovejch jantarů a seš taky milionář :-) kama se na tebe hrabe JV :-D

reagovat
Středa 14. listopadu 2007 v 18:57 ® dvorak

Alivio-zkus tech trojhaku navleknout 10–20,nejlepe na silnou pletenku.Ryby nebudes chytat,ale doslovne bagrovat!

reagovat
Středa 14. listopadu 2007 v 18:33 ® Rayman

Ty asi nejseš normální ?! Nevím jak ty ale já si kupuju lístek abych se pobavil a chytl si kapitální rybu. Když chytnu nějakou 50 a je na ní napsaný chyť a zežer tak si ju klidně vezmu ale když chytnu 15kg kapra to by mě musela hanba fackovat kdybych si ho vzal. Je ti Velká ryba která má právo na život a kdyby byl každej rybbář jak ty tak by takovýhle ryby v českých vodách nebyly. Jestl chceš ryby na jídlo tak běž do obhodu a kup si sardinky za 12,50 pošli mě adresu já ti je pošlu. Když seš na tom tak finačně špatně že chceš od každýho 5kč/hod. Tak si nekupuj lístek. Někdo si lístek koupí aby se najedl a někdo aby se pobavil. A jestly neumíš sekat jemňoučký záběry od opatrnejch ryb tak skus menší háček a jemnější vlas já chytám opatrný kapry na 8 vlas. A kdyby si každej vzal první rybu co chytne tak za pár let budou naše vody prázdný. Ryby se nechovají na maso jak prasata nebo skot , ale na ůžasný zažitek a pobavení!!!

reagovat
Středa 14. listopadu 2007 v 18:32 ® Rayman

Ty asi nejseš normální ?! Nevím jak ty ale já si kupuju lístek abych se pobavil a chytl si kapitální rybu. Když chytnu nějakou 50 a je na ní napsaný chyť a zežer tak si ju klidně vezmu ale když chytnu 15kg kapra to by mě musela hanba fackovat kdybych si ho vzal. Je ti Velká ryba která má právo na život a kdyby byl každej rybbář jak ty tak by takovýhle ryby v českých vodách nebyly. Jestl chceš ryby na jídlo tak běž do obhodu a kup si sardinky za 12,50 pošli mě adresu já ti je pošlu. Když seš na tom tak finačně špatně že chceš od každýho 5kč/hod. Tak si nekupuj lístek. Někdo si lístek koupí aby se najedl a někdo aby se pobavil. A jestly neumíš sekat jemňoučký záběry od opatrnejch ryb tak skus menší háček a jemnější vlas já chytám opatrný kapry na 8 vlas. A kdyby si každej vzal první rybu co chytne tak za pár let budou naše vody prázdný. Ryby se nechovají na maso jak prasata nebo skot , ale na ůžasný zažitek a pobavení!!!

reagovat