Vyhledávání
otázka selského rozumu
29.5.2006 | pif | 151.162 zobrazení | 2.007 odpovědíMěl bych takové dotaz.Co kdyby se zavedl poplatek těm,kteří chytají a pouštějí ryby pořád dokola?Mám namysli „cumbajšpíl“,jak k tomu přijdu já.Chytnu první rybu,má míru,mlasknu ju po palici a jedu dom.Za to ti,kteří chytají ryby a pouštějí je,podporují nemoci,plísně a plachost ryb.Jak já k tomu přijdu,když ryba je od pouštěčů vyškolená a je opatrnější?Zavedl bych poplatek,aby nám,co ryby mordujem,zaplatili cca 5 korun na hodinu. To by kompenzovalo čas na ulovení vyškolené ryby.Co vy na to?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 2. května 2007 v 17:17 ® skwor
-
Alivio: Tomáši, co to čtu? 3 duhoně na půl roku? A pouštět cejny? Vždyť se z nich dá udělat perfektní salát
reagovat - Středa 2. května 2007 v 16:34 ® Shrek reakce na …
-
Osprey: znám,neboj.
reagovat - Středa 2. května 2007 v 16:19 ® osprey
-
Alivio: Jsou, pravda, trochu jetí, ale to jak jsme je tahali celý den v batohu
Nakonec jsem je musel zakopat a Sander si šel radši nachytat mihule. Chytil ale jen jednu malou, takže se večeře nekonala.
Jinak si myslím, že nás znáš – ne?
reagovat - Středa 2. května 2007 v 15:58 ® Shrek reakce na …
-
mimochodem to vypadá že jsou sechcípaní,nebo se pletu?
reagovat - Středa 2. května 2007 v 15:57 ® Shrek reakce na …
-
Sander: kdybych tohle viděl někoho udělat,tak mu s chutí nakopu tlamu.Bez jakýchkoliv emocí.Tahle diskuze se začíná zvrtávat do netušených hlubin.Tfuj.
reagovat - Středa 2. května 2007 v 15:45 ® Sander
-
Alivio > pche, 3 duháky prej voe… Včerejší fotka!
reagovat - Středa 2. května 2007 v 15:13 ® Shrek reakce na …
-
cercer1: včera jsem s klidným svědomým killnul 3 duháky.Mám doma na půl roku pokoj
reagovat - Středa 2. května 2007 v 8:42 ® cercer reakce na …
-
Alivio: si dělá prdel,viď???!!!…nebo…??
reagovat - Pondělí 30. dubna 2007 ve 20:25 ® njesek
-
Alivio:no teda?
reagovat - Pondělí 30. dubna 2007 v 8:48 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
Alivio: Tak Ty takhle?!
All: Nechtěl jsem to psát, ale včera opět pustil několik cejnů…
reagovat - Neděle 29. dubna 2007 ve 21:45 ® Shrek reakce na …
-
To je BoBo-Falknow,ten co mě prásknul že jsem pustil kapra.
reagovat - Neděle 29. dubna 2007 ve 21:44 ® breca reakce na …
-
Jeden hladovej!
reagovat - Pondělí 23. dubna 2007 v 10:01 ® cercer reakce na …
-
kelt:už se mi zbíhaj sliny!!
reagovat - Sobota 21. dubna 2007 ve 13:26 ® kelt
-
Tak jsme byli o víkendu na mušově…Bylo to slabý asi deset cejnů, všechny jsme pustily..Asi ze tří metrů na šutrák…Už jsou přetransformováni na rybí salát mňam..
reagovat - Pátek 20. dubna 2007 v 11:11 ® cercer reakce na …
-
Sander:Fááákt??Mi to nějak uniklo..no..ubývá nás jako potočáků..rozmysli si to..ještě je čas!!
reagovat - Pátek 20. dubna 2007 v 11:09 ® Sander
-
cercer1 > už dávno jsem tu psal, že jsem se dal na poctivou dráhu a mezi vás nepatřím
reagovat)) Možná to ani 2 kapři za rok nejsou
- Pátek 20. dubna 2007 v 11:00 ® cercer reakce na …
-
tak v úterý jedu..zase ucítím ten nádherný pach krve čerstvě zabité ryby!!!Ikdyž přiznávám,že je budu brát všechny..a nic vyhazovat..po zimě je mražák prázdnej..a naše kočka má nějak málo lesklou srst…
reagovat - Pátek 20. dubna 2007 v 10:58 ® cercer reakce na …
-
Alivio:Hele,představ si,že Sander tam upozorňuje,že bere maximálně 2 kapry za rok!!!!Prosím Tě,domluv mu…já už na to nemám nervy a ani čas…
reagovat - Pátek 20. dubna 2007 v 10:55 ® cercer reakce na …
-
Sander:Tak jsem si přečetl Tvou odbornou přednášku jednomu kolegovi o zabíjení různých druhů ryb..proč mu tam neporadíš i náš nejčastější a nejrychlejší způsob..vrh do kopřiv??!!!
reagovat - Pondělí 16. dubna 2007 v 15:16 ® Shrek reakce na …
-
Děkuji,děkuji.Jsem rád že je mi odpuštěno.
reagovat - Pondělí 16. dubna 2007 ve 14:44 ® Folpy
-
Souhlasím ! Založíme klub "chyť a sežer " a kdo v něm nebude, bude platit!! Co ty na to ?
reagovat - Pondělí 16. dubna 2007 v 10:35 ® cercer reakce na …
-
Alivio:Vzhledem k tomu,že jsi už zasloužilí člen..budiž Ti odpuštěno..ale..vzpamatuj se chlape a…jdi dál příkladem!!
reagovat - Pondělí 16. dubna 2007 v 10:34 ® cercer reakce na …
-
Germmy:Náhodou…podívej se na Alivia…nejsme tu zas až takoví masaři,jak si myslíš!!!
reagovat - Neděle 15. dubna 2007 ve 20:22 ® vasik
- reagovat
- Neděle 15. dubna 2007 ve 20:21 ® vasik
-
Tak jsem zmastil 50cm kapra než jsem si přichystal tašku tak mrzák udělal plác a hop a byl v prde..A to byl kleplej a podříznutej.Já vůl!!!!
reagovat - Neděle 15. dubna 2007 v 19:35 ® breca reakce na …
-
pif – má to ale jeden háček: Mrazák musíš napájet pouze zelenou elektřinou!!!
reagovat - Neděle 15. dubna 2007 v 19:12 ® pif
-
cepino,dobrá věc se podařila!!!!zelené Bursík vydal dodatek platné k 1.4.2007. cituji:„pokud rybář kupuje mrazící box či jiné zařízení na uchovávání,zpracování a pozdější konzumaci ryb,je povinný každý resort životního prostředí náklady na vynaložené zařízení proplatit“…konec citace.takže cepe mazé na úřad,vrátí ti prachy…
reagovat - Neděle 15. dubna 2007 v 18:34 ® CeP reakce na …
-
Cudla. joo to byl muj pomalejsi bracha. ja uz byl s 250 kouskama doma. protonavrhuju pifem puvodne zamejslenej poplatek 5 kacek zvednout nejmin na 15, pac jsem kvuli nim musel koupit dalsi mrazak.. ze svyho.. jak ja k tomu chudak prijdu??
reagovat(
- Neděle 15. dubna 2007 v 17:34 ® Cudla
-
Gerrmy:je znát že jsi do této rubriky zašel poprvé,prolet si starší příspěvky a uvidíš v jakém stylu je brána.Klucí jste břídilové ,na nechrankách prchli duháči a porybní vyhmátli maníka co jich mněl " jenom"67 v autě.
reagovat - Neděle 15. dubna 2007 v 16:59 @ ???
-
Dobrý den, po přečtení jsem nemohl uvěřit, že tohle někdo může myslet vážně. Pokud jste to sem napsal jako nějaký druh recese, tak by nemělo cenu odpovídat, ale pokud to myslíte vážně, tak mě to nedá a musim napsat svůj názor: já jsem muškař, chytam výhradně na bezprotihrotové háčky a původní druhy bez výjimky pouštim zpět do vody – občas si vezmu nějakého duháka nebo sivena, ale nevyhledávam je, jde mi proti srsti když někdo jak říkáte „mlaskne“ rybu, která má centimetr přes míru, ale s tim bohužel nic nezmůžu. Ryba je pro mě rovnocenný soupeř a rozhodně ne kus masa. Musim, ale dodat, že schvaluju když si každý odnese pár kousků ryb za rok – těch pár je dejme tomu 20 ks na rok, osobně se vždy vejdu do 20ks. Co se týče podpory nemocí a plísní, tak musim nesouhlasit, protože ŠETRNÝM ZACHÁZENÍM a uvolněním ryby, kterou si nechceme ponechat, hned ve vodě rybu téměř riziku plísně nevystavujeme a pokud se uloví zaplísněná ryba, je třeba učinit patřičná opatření, aby se plíseň nešířila na ostatní ryby. A co se týče plachosti ryb – tohle může vymyslet jen masař…do teďka jsem si myslel, že rybaření je o zábavě a ono taky je, jenže to co tady prezentujete je obyčejné masaření. A pochybuju, že soudní rybáři by platili masařum „ztráty“ – spíš by to mělo být naopak a děkuju ČRS, že letos zavedli limity na ponechané ryby – bylo to opravdu třeba…je opravdu k pláči, že se najdou takovýto " takyrybáři". Myslim, že si můžete pogratulovat, jste opravdu MASAŘ JAK MÁ BÝT.
reagovat