Chytej.cz

otázka selského rozumu

29.5.2006 | pif | 151.162 zobrazení | 2.007 odpovědí

Měl bych takové dotaz.Co kdyby se zavedl poplatek těm,kteří chytají a pouštějí ryby pořád dokola?Mám namysli „cumbajšpíl“,jak k tomu přijdu já.Chytnu první rybu,má míru,mlasknu ju po palici a jedu dom.Za to ti,kteří chytají ryby a pouštějí je,podporují nemoci,plísně a plachost ryb.Jak já k tomu přijdu,když ryba je od pouštěčů vyškolená a je opatrnější?Zavedl bych poplatek,aby nám,co ryby mordujem,zaplatili cca 5 korun na hodinu. To by kompenzovalo čas na ulovení vyškolené ryby.Co vy na to?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 2. května 2007 v 17:17 ® skwor
skwor

Alivio: Tomáši, co to čtu? 3 duhoně na půl roku? A pouštět cejny? Vždyť se z nich dá udělat perfektní salát :-))

reagovat
Středa 2. května 2007 v 16:34 ® Shrek reakce na …
Shrek

Osprey: znám,neboj. :-D

reagovat
Středa 2. května 2007 v 16:19 ® osprey
osprey

Alivio: Jsou, pravda, trochu jetí, ale to jak jsme je tahali celý den v batohu:-)) Nakonec jsem je musel zakopat a Sander si šel radši nachytat mihule. Chytil ale jen jednu malou, takže se večeře nekonala.

Jinak si myslím, že nás znáš – ne?

reagovat
Středa 2. května 2007 v 15:58 ® Shrek reakce na …
Shrek

mimochodem to vypadá že jsou sechcípaní,nebo se pletu?

reagovat
Středa 2. května 2007 v 15:57 ® Shrek reakce na …
Shrek

Sander: kdybych tohle viděl někoho udělat,tak mu s chutí nakopu tlamu.Bez jakýchkoliv emocí.Tahle diskuze se začíná zvrtávat do netušených hlubin.Tfuj.

reagovat
Středa 2. května 2007 v 15:45 ® Sander
Sander

Alivio > pche, 3 duháky prej voe… Včerejší fotka!

reagovat
foto/forum/2007/th-img2013.jpg
Středa 2. května 2007 v 15:13 ® Shrek reakce na …
Shrek

cercer1: včera jsem s klidným svědomým killnul 3 duháky.Mám doma na půl roku pokoj :-D

reagovat
Středa 2. května 2007 v 8:42 ® cercer reakce na …
cercer

Alivio: si dělá prdel,viď???!­!!…nebo…??

reagovat
Pondělí 30. dubna 2007 ve 20:25 ® njesek

Alivio:no teda?:-))

reagovat
Pondělí 30. dubna 2007 v 8:48 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Alivio: Tak Ty takhle?!

All: Nechtěl jsem to psát, ale včera opět pustil několik cejnů…

reagovat
Neděle 29. dubna 2007 ve 21:45 ® Shrek reakce na …
Shrek

To je BoBo-Falknow,ten co mě prásknul že jsem pustil kapra. :-D

reagovat
Neděle 29. dubna 2007 ve 21:44 ® breca reakce na …

Jeden hladovej!

reagovat
foto/forum/2007/th-img2009.jpg
Pondělí 23. dubna 2007 v 10:01 ® cercer reakce na …
cercer

kelt:už se mi zbíhaj sliny!!

reagovat
Sobota 21. dubna 2007 ve 13:26 ® kelt
kelt

Tak jsme byli o víkendu na mušově…Bylo to slabý asi deset cejnů, všechny jsme pustily..Asi ze tří metrů na šutrák…Už jsou přetransformováni na rybí salát mňam..

reagovat
Pátek 20. dubna 2007 v 11:11 ® cercer reakce na …
cercer

Sander:Fááákt??Mi to nějak uniklo..no..ubývá nás jako potočáků..rozmysli si to..ještě je čas!!

reagovat
Pátek 20. dubna 2007 v 11:09 ® Sander
Sander

cercer1 > už dávno jsem tu psal, že jsem se dal na poctivou dráhu a mezi vás nepatřím :-)) )) Možná to ani 2 kapři za rok nejsou

reagovat
Pátek 20. dubna 2007 v 11:00 ® cercer reakce na …
cercer

tak v úterý jedu..zase ucítím ten nádherný pach krve čerstvě zabité ryby!!!Ikdyž přiznávám,že je budu brát všechny..a nic vyhazovat..po zimě je mražák prázdnej..a naše kočka má nějak málo lesklou srst…

reagovat
Pátek 20. dubna 2007 v 10:58 ® cercer reakce na …
cercer

Alivio:Hele,před­stav si,že Sander tam upozorňuje,že bere maximálně 2 kapry za rok!!!!Prosím Tě,domluv mu…já už na to nemám nervy a ani čas…

reagovat
Pátek 20. dubna 2007 v 10:55 ® cercer reakce na …
cercer

Sander:Tak jsem si přečetl Tvou odbornou přednášku jednomu kolegovi o zabíjení různých druhů ryb..proč mu tam neporadíš i náš nejčastější a nejrychlejší způsob..vrh do kopřiv??!!!

reagovat
Pondělí 16. dubna 2007 v 15:16 ® Shrek reakce na …
Shrek

Děkuji,děkuji.Jsem rád že je mi odpuštěno.

reagovat
Pondělí 16. dubna 2007 ve 14:44 ® Folpy

Souhlasím ! Založíme klub "chyť a sežer " a kdo v něm nebude, bude platit!! Co ty na to ? :-))

reagovat
Pondělí 16. dubna 2007 v 10:35 ® cercer reakce na …
cercer

Alivio:Vzhledem k tomu,že jsi už zasloužilí člen..budiž Ti odpuštěno..ale­..vzpamatuj se chlape a…jdi dál příkladem!!

reagovat
Pondělí 16. dubna 2007 v 10:34 ® cercer reakce na …
cercer

Germmy:Náhodou­…podívej se na Alivia…nejsme tu zas až takoví masaři,jak si myslíš!!!

reagovat
Neděle 15. dubna 2007 ve 20:22 ® vasik
reagovat
foto/forum/2007/th-img1955.jpg
Neděle 15. dubna 2007 ve 20:21 ® vasik

Tak jsem zmastil 50cm kapra než jsem si přichystal tašku tak mrzák udělal plác a hop a byl v prde..A to byl kleplej a podříznutej.Já vůl!!!!

reagovat
foto/forum/2007/th-img1954.jpg
Neděle 15. dubna 2007 v 19:35 ® breca reakce na …

pif – má to ale jeden háček: Mrazák musíš napájet pouze zelenou elektřinou!!!

reagovat
Neděle 15. dubna 2007 v 19:12 ® pif
pif

cepino,dobrá věc se podařila!!!!zelené Bursík vydal dodatek platné k 1.4.2007. ci­tuji:„pokud rybář kupuje mrazící box či jiné zařízení na uchovávání,zpra­cování a pozdější konzumaci ryb,je povinný každý resort životního prostředí náklady na vynaložené zařízení proplatit“…konec citace.takže cepe mazé na úřad,vrátí ti prachy…

reagovat
Neděle 15. dubna 2007 v 18:34 ® CeP reakce na …
CeP

Cudla. joo to byl muj pomalejsi bracha. ja uz byl s 250 kouskama doma. protonavrhuju pifem puvodne zamejslenej poplatek 5 kacek zvednout nejmin na 15, pac jsem kvuli nim musel koupit dalsi mrazak.. ze svyho.. jak ja k tomu chudak prijdu?? :-( (

reagovat
Neděle 15. dubna 2007 v 17:34 ® Cudla
Cudla

Gerrmy:je znát že jsi do této rubriky zašel poprvé,prolet si starší příspěvky a uvidíš v jakém stylu je brána.Klucí jste břídilové ,na nechrankách prchli duháči a porybní vyhmátli maníka co jich mněl " jenom"67 v autě.

reagovat
Neděle 15. dubna 2007 v 16:59 @ ???

Dobrý den, po přečtení jsem nemohl uvěřit, že tohle někdo může myslet vážně. Pokud jste to sem napsal jako nějaký druh recese, tak by nemělo cenu odpovídat, ale pokud to myslíte vážně, tak mě to nedá a musim napsat svůj názor: já jsem muškař, chytam výhradně na bezprotihrotové háčky a původní druhy bez výjimky pouštim zpět do vody – občas si vezmu nějakého duháka nebo sivena, ale nevyhledávam je, jde mi proti srsti když někdo jak říkáte „mlaskne“ rybu, která má centimetr přes míru, ale s tim bohužel nic nezmůžu. Ryba je pro mě rovnocenný soupeř a rozhodně ne kus masa. Musim, ale dodat, že schvaluju když si každý odnese pár kousků ryb za rok – těch pár je dejme tomu 20 ks na rok, osobně se vždy vejdu do 20ks. Co se týče podpory nemocí a plísní, tak musim nesouhlasit, protože ŠETRNÝM ZACHÁZENÍM a uvolněním ryby, kterou si nechceme ponechat, hned ve vodě rybu téměř riziku plísně nevystavujeme a pokud se uloví zaplísněná ryba, je třeba učinit patřičná opatření, aby se plíseň nešířila na ostatní ryby. A co se týče plachosti ryb – tohle může vymyslet jen masař…do teďka jsem si myslel, že rybaření je o zábavě a ono taky je, jenže to co tady prezentujete je obyčejné masaření. A pochybuju, že soudní rybáři by platili masařum „ztráty“ – spíš by to mělo být naopak a děkuju ČRS, že letos zavedli limity na ponechané ryby – bylo to opravdu třeba…je opravdu k pláči, že se najdou takovýto " takyrybáři". Myslim, že si můžete pogratulovat, jste opravdu MASAŘ JAK MÁ BÝT.

reagovat