Chytej.cz

otázka selského rozumu necteno

29.5.2006 | pif | 151.298 zobrazení | 2.007 odpovědí

Měl bych takové dotaz.Co kdyby se zavedl poplatek těm,kteří chytají a pouštějí ryby pořád dokola?Mám namysli „cumbajšpíl“,jak k tomu přijdu já.Chytnu první rybu,má míru,mlasknu ju po palici a jedu dom.Za to ti,kteří chytají ryby a pouštějí je,podporují nemoci,plísně a plachost ryb.Jak já k tomu přijdu,když ryba je od pouštěčů vyškolená a je opatrnější?Zavedl bych poplatek,aby nám,co ryby mordujem,zaplatili cca 5 korun na hodinu. To by kompenzovalo čas na ulovení vyškolené ryby.Co vy na to?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 28. března 2007 v 9:26 ® Merlin reakce na …

16.6.je móc dobrej termín.Aby nás ty druhý potfory zubatý nepředběhly.Každý zlo se má likvidovat hned v zárodku.A smí se i čeřínkovat,takže by jsme dostali i ty malinký a hloupoučký,ale na oleji smažený jako grundle no prostě báseň.

reagovat
Úterý 27. března 2007 ve 20:20 ® cercer reakce na …
cercer

Robur: Ty jsi koumák!!:-))

reagovat
Úterý 27. března 2007 v 18:08 ® cormaxx
cormaxx

Gagi:16.6. by bylo good ne :-))

reagovat
Úterý 27. března 2007 v 17:38 ® Gagi

Robur: Výbornej nápad!!! Jen vymyslet datum aby brali a dalo se vydržet u vody.

reagovat
Úterý 27. března 2007 v 17:12 ® Robur
Robur

ještě si založte MDR mezinárodní den rybářů, hlavně tomu ale neříkejte Mezinárodní rybářský den:-))

reagovat
Úterý 27. března 2007 v 15:31 ® Shrek reakce na …
Shrek

merlin: to bys najezdil moc km za hodně peněz.Co takhle domluvit celorepublikový pogrom na ryby.Prostě všichni v jednu chvíli na všechny revíry v ČR,soukromák nesoukromák,z jedný vody na čisto všechno.

reagovat
Úterý 27. března 2007 v 15:19 ® Merlin reakce na …

Ještě bych navrhoval trochu vylepšení.Každý týden se sjet v hojném počtu na nějakém revíru a vychytat ty potvory všechny do jedný a další týden popojet.To by bylo,že si budou hrát na chytrý a nežrat co jim dáváš.

reagovat
Úterý 27. března 2007 ve 13:49 ® Shrek reakce na …
Shrek

Souček: jsme zdrávi všichni.Čti pozorně:Chytnu rybu,je pitomá,nechala se ulovit.Pustím jí.Chytneš jí Ty,pustíš jí.A takhle to jde kolem dokola.Podesáté ryba cítí zradu,nevěří Pifově nástraze.Je vyškolená a opatrnější.Pif spotřebuje mnohem více krmení,utrhá více nástrah,opotřebuje více ryb. náčiní,než my,co jsme tu rybu chytli napoprvé.Proto mu náleží kompenzace.Kdežto když jí bacíš po hlavě,tak nejenže Pif nebude muset spotřebovávat tolik krmení a nástrah a navíc se k tomu všemu ještě nadlábneš.A o tom to je.Proto říkám,žerte ryby,žerte ryby,žerte ryby.

P.S. Když jí chytneš a nechceš jí sežrat,tak jí vem po palici a hoď do křoví.Nechceme v revírech vyškolené ryby.

reagovat
Úterý 27. března 2007 ve 12:35 ® soucek

jsi zdráv

reagovat
Úterý 27. března 2007 v 0:13 ® regulus reakce na …
regulus

Petoch – co blbneě, ty nasazovaný jsou už školený ze sádek, přece svaz není blbé, aby nasazoval neškolený ryby, kerý houpnou na každou žoužel.

reagovat
Pondělí 26. března 2007 ve 23:57 ® cercer reakce na …
cercer

je fakt,jestli se sem dostane ripka,tak mužeme do týdne očekávat minimálně dopisní bomby!!!:-))

reagovat
Pondělí 26. března 2007 v 15:47 ® Prutos reakce na …
Prutos

Petoch: Padám na zem a směju se, že mi bránice bolí… :-D

reagovat
Pondělí 26. března 2007 v 15:34 ® Petoch

No ja myslim, ze „vyskolena ryba“ v nasich podminkach je blbost a prachy, co platej za povolenku, brigady a ja nevim co jeste, jsou dostatecny. P.

reagovat
Pondělí 26. března 2007 v 11:23 ® hajan reakce na …

jarvan: :-)) )

reagovat
Pondělí 26. března 2007 v 9:49 ® jarvan reakce na …

Pánové, tak tohle až si přečte ripka, tak skočí z vokna.

reagovat
Sobota 24. března 2007 ve 21:47 ® breca reakce na …

Luban – to Pif nečíhá, ale relaxuje z přežrání…

reagovat
Sobota 24. března 2007 ve 12:06 ® cercer reakce na …
cercer

Alivio:Na žraní…to jsem řek jen proto abych jim zacpal ústa..samosebou,že když je to nějaká čudla nebo plevel,že to jde do kopřiv..a když jim háček prudce vytrhneš,není třeba ani je zabíjet..

reagovat
Sobota 24. března 2007 ve 12:03 ® cercer reakce na …
cercer

Vydrain:Jaká recese??!!!!Alivio má pravdu!Ryby akorád znečišťujou vodu..napila by ses snad z vany,ve který plave vánoční kapr???Vidíš,v pří­rodě to je ještě 1000× horší!!!Proto bojujem za čistotu našich vod!!Všechny plevele pryč!!

reagovat
Sobota 24. března 2007 v 10:11 ® 

Pane jaderný pife,nevyhovárajte sa na chudákov púšťačov,že sa Vám,kôli ním nedarí chytiť rybu…Toto Vaše „číhanie na rybu“ hovorí za všetko-:)))

reagovat
foto/forum/2007/th-img1904.jpg
Pátek 23. března 2007 v 18:21 ® Vydrain reakce na …
Vydrain

jadrový pife, dycky jadrový fyzici :-)) )

reagovat
Pátek 23. března 2007 v 16:11 ® regulus reakce na …
regulus

Ty ses zbláznil, podebírat rybu, přece si nebudu močit podběrák. No a když je tam náhodou regulačka, tak je většinou šikmá a taky to po ní jde vytáhnout. Musíš mět pořádné cajk, silnou pletenku, aby ani šupina neunikala.

reagovat
Pátek 23. března 2007 v 15:47 ® pif
pif

ž se naše klika rozbíječů rybích hlav,což bude co nevidět(podle mých interních informací má dojít k rybářské defenestraci každou chvilku)dostane k moci,tak takový řeči se budou považovat za buřičství a budete po zásluze potrestáni…jeden měsís mudete na norské rybářské lodi dělat filety a týden dřiny v udírně Rybářství Pohořelice!!!!!ten­to trest je nepodmínečný a vyjímkuou,že dodáte sto požeráků z kapra.tak že pozor na to,co píšete…-:))) šelmo:recese?je zcela vážně myšlená věc po jedné noci,strávené s kamarádkou režnou a desítkou plzně..a my,jaderní fyzici víme naprosto přesně ,o co go-:))))

reagovat
Pátek 23. března 2007 v 15:18 ® Vydrain reakce na …
Vydrain

tucnak, jarvan – pánové, tahle otazka byla zadana kdysi davno a byla to recese na chyt a pust, tak to neberte vazne

reagovat
Pátek 23. března 2007 ve 12:49 ® Shrek reakce na …
Shrek

cercer:ty voe tys zase plácnul kravinu.Jak na žraní?Víš jak se ti to zhnusí když denně žereš rybu?Už ani sousedovic kočky to nechtěj,tak to prostě házim do křoví.Co s tim?Humus.A všem co ryby pouštěj bych usekal ruce,ryby v tý vodě šu*aj,tím jí znečišťujou a za dvacet let prej bude nedostatek vody,říkali to včera v TV.Zachraňme vodu,aťneumřeme žízní.Pobijme všechny ryby!!!!!

reagovat
Pátek 23. března 2007 ve 12:26 ® cercer reakce na …
cercer

breca:JASAN!!!!!!SO­UHLAS!!!A kdy­by tu byl ted Alivio,nebo Sander,oni už by vám vysvětlili,co a jak s úlovky…žejo,klu­cí!Ryby jsou na žraní!!!

reagovat
Pátek 23. března 2007 ve 12:23 ® breca reakce na …

… zase se tu schází nějací mistři sportu. Jasné je jedno: Když rybu chytím, tak ji přeci nebudu vracet zpět… Jednak se to nerentuje, jednak to chybí doma na talíři… A hlavně, když ji neodnesu já, tak ji odnese jinej… Přeci nebudu za blbce… ):o))

reagovat
Pátek 23. března 2007 ve 12:10 ® jarvan reakce na …

Plně s tebou souhlasím. Je velký rozdíl když je ryba po vytažení opatrně podebrána, dána na namočenou podložku, kde je jí opatrně odstraněn háček a rybka vpuštěna zpátky do svého živlu.

Nebo když vytáhnete rybu z vody po kamenitém břehu, tam jí z tlamky vytrhnete hák a obloukem ji hodíme zpět do vody.

Já věřím, že většina rybářů patří do té první kategorie (ale už jsem se setkal s lidmi patřící do té druhé).
V druhém případě je opravdu lepší rybě to trápení ukončit a nedivím se PIFovi, že jestli u něj na revíru loví několik takovýchhle „prevítů“, že navrhuje tokovouto věc. Bylo by ale jednodušší těmto lidem prostě přestat vydávat povolenky, což se bohužel příliš často neděje.

reagovat
Pátek 23. března 2007 v 11:00 ® tucnak11
tucnak11

Pif-nezlob se nesouhlasim s tebou ja nejedu na ryby a nehystam se cely večer štiastny abym podle tvoiho nazoru chytil dva kapry za pulhodiny a balil se domu spatki ja jedu si odpočnout a že mi ryby berou tak to neni muj problem jen jsem štiastny na takovy den ktery jsem trafil na žravost ryb a ten uhin ryb to nemaš pravdu chytam na pstruhove vodě a ja většinou pouštim je rozdil šetrně pouštit a rozdil rybu vykoupnot.a o kaprah jedna se stejně jak ho šetrně vyloviš a pouštiš tak uhyn je nemožny mam syna ktery je hospodařem a dělal školu ve Třeboni a řekl mi že většy uhyn ryb je ve nešetrnym vylovu a vracenim ryby spadki do vody, a že je ryba potom vice vyscany tak krmeni a nastrah je tolik druhu že je otaska času jak ji chytiš.U vody idemem posedět ot starosti zapomenout a pamatovat pokut rybu si nehci ponehat odhačkovat ji ve vodě a je pokoj.Prominte za češtinu made in poland.

reagovat
Čtvrtek 22. března 2007 v 1:17 ® cercer
cercer

Vydrain:Hm..vě­řím..jooo…tak­hle očka z ročka…třeba z potočáka…úúúú!!

reagovat
Středa 21. března 2007 ve 13:42 ® Vydrain
Vydrain

breca – á tady byl někdo na rybách a závidí, bo sám byl o hladu :-)

cecere, neboj, to příde, jen se udělá teplo ;-)

reagovat