Vyhledávání
otázka selského rozumu
29.5.2006 | pif | 151.073 zobrazení | 2.007 odpovědí
Měl bych takové dotaz.Co kdyby se zavedl poplatek těm,kteří chytají a pouštějí ryby pořád dokola?Mám namysli „cumbajšpíl“,jak k tomu přijdu já.Chytnu první rybu,má míru,mlasknu ju po palici a jedu dom.Za to ti,kteří chytají ryby a pouštějí je,podporují nemoci,plísně a plachost ryb.Jak já k tomu přijdu,když ryba je od pouštěčů vyškolená a je opatrnější?Zavedl bych poplatek,aby nám,co ryby mordujem,zaplatili cca 5 korun na hodinu. To by kompenzovalo čas na ulovení vyškolené ryby.Co vy na to?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 27. srpna 2006 ve 22:05 ® Shrek reakce na …
-
Gagi: ale pravdou je,že štika kolem 40 cm je fakt chutná,už jsem letos jednu killnul (na pstruhovce samozřejmě).
reagovat - Neděle 27. srpna 2006 ve 22:03 ® Gagi
-
Kosmik: Neber je vážně a ber jen co má míru, za papíry to nestojí. Ale pouštět rybu o 10+ větší nad míru je opravdu nemorální!
reagovat - Neděle 27. srpna 2006 ve 21:57 ® Kosmik
-
Mě nepřeučíte.
reagovat - Neděle 27. srpna 2006 ve 21:44 ® Shrek reakce na …
-
jojo,je pravda že ryby moc nemusím,ale lipan 12 cm je vynikající,nemusí se ani kořenit.Výborné je úhoří monté kolem 5 cm,zalít olivovým olejem,přidat koření na ryby a nechat ´hezky marinovat,pak na pánev a jsou z toho vynikající křupky.
reagovat - Neděle 27. srpna 2006 ve 21:34 ® Bosanac reakce na …
-
Ale nejvetsi pochoutka je fritovany lipan 8–12 cm , muze taky na salat , co se da srovnat je kaprik do 25 cm , je jedno kterym zpusobenm se pripravuje .
reagovat - Neděle 27. srpna 2006 ve 21:06 ® Shrek reakce na …
-
stačí aby ochutnal mladé maso a pochopí tu labužnickou stránku věci- sumec 40 cm,kapřík kolem 30,štika 40 cm,to jsou delikatesy.
reagovat - Neděle 27. srpna 2006 ve 21:00 ® kkarlos reakce na …
-
Alivio: no vidis, jak sme se pekne nasli…
reagovat– jen musime Kosmika preucit…
- Neděle 27. srpna 2006 ve 20:55 ® Shrek reakce na …
-
kkarlos: a vlastně proč ne? Co je v mrazáku,to se počítá.Taky pravda.
reagovat - Neděle 27. srpna 2006 ve 20:48 ® kkarlos
-
Alivio: spravny pristup s tim rozdilem, ze vezmes i tu 50-ku…
reagovat - Neděle 27. srpna 2006 ve 20:33 ® Shrek
-
O čem se tu dohadujete?Ryba je jídlo a jídlo se jí,takže masit vše.No a co jestli má kapr 35 nebo 50,tak místo dvou padesátek vezmeš 4 35 cm a večeři máte doma tak jako tak.To je toho,ach jo.
reagovat - Neděle 27. srpna 2006 ve 20:30 ® Kosmik reakce na …
-
Potom ale budeme jezdit na trofejní ryby pouze na soukromi revíry. Něco si může odnést od vody, ale nesmí to být metrák ryb za rok. Na to ta povolenka nestačí. Dal bych váhovy omezení.
reagovat - Neděle 27. srpna 2006 v 19:53 ® kkarlos
-
Kosmik: chlape, nedelas mi radost… copak jsi zapomnel ze trofejni ryby muzes kamkoliv prodat? a jinaci muzes preci orzdavat… a na eto poustet… a plne mrazaky byt nemusi, jen je spatne to co chytnes kdyz to pustis…
reagovat - Neděle 27. srpna 2006 v 19:23 ® Kosmik reakce na …
-
Bosanac- sice je to proti přírodě, ale v době obchodů to nemůže být jinak. Tak zrušíme obchody a vrátíme se do pravěku. Pak budeme lovit a jest ulovenou kořist.
reagovat - Neděle 27. srpna 2006 v 19:20 ® Kosmik reakce na …
-
Nemáš pravdu, společnossti na výrobu krmiva jsou soukromé firmy a nemají nic se svazem společného. Proč musíte mít plné mrazáky ryb, vždyť vám to zachvilu nebude ani chutnat. Nemusíš kupovat drahé krmivo, stačí levnější, sice záběrů bude míň, ale vám by to stačilo, když každá skončí v mrazáku.
reagovat - Neděle 27. srpna 2006 v 17:53 ® Bosanac reakce na …
-
CeP: Nenech se vyprovokovat, ortodoxni pousteci maji navstivit doktora a zacit se lecit. To co propaguji je prece proti prirode – chytni , zabij , sezer .
reagovat - Neděle 27. srpna 2006 v 17:41 ® kkarlos
-
CeP to vystihl… a s tim nasazovanim? to je mi celkem jedno, ale jde hlavne o plnej mrazak a kazdou rybu zblajznutou ne? to mi musi dat kazdej za pravdu…
reagovat - Neděle 27. srpna 2006 v 17:20 ® CeP reakce na …
-
Kosmik> ale dyk to my platime.. a mozna vic.. vis co musim nakoupit vselijakyho krmeni, cervu a kdejakyho chemickyho svinstva abych si od vody moh vodnyst kilo ryby? ja bych tem C&R fiskusum naordinoval hnedle sto ran bicem za pichlou rybu krom tech platep pac nejen ze mi kazda ryba stoji kopu penez, ale vony ty mrchy to vsechno sezerou.. i tu chemii zblajznou a navic sou potfory densne ucenlivy a ja si pak huntuju svy vlastni zdravi procez tu cemii potravnim retezcem vlastne cpu do sebe.
reagovat - Neděle 27. srpna 2006 v 16:43 ® Kosmik
-
Mělo by to být na opak, za každou vzitou rybu, byste měli platit asi 100 Kč za kilo, aby svaz mohl doplňovat obsádku ryb na svém revíru. Ti co chytají metodou chyť a pusť, se k rybě chovají šetrně, někteří používají podložky a přípravky proti zaplísnění. Ryby se učí a to je dobře, aspoň v tom revíru něco zůstane.
reagovat - Sobota 26. srpna 2006 ve 21:12 ® Lukas
-
kkarlos:a co mrazící nákladák např:family frost?
reagovat - Sobota 26. srpna 2006 v 17:27 ® skwor
- reagovat
- Sobota 26. srpna 2006 v 17:27 ® skwor
- reagovat
- Sobota 26. srpna 2006 v 15:25 ® kkarlos reakce na …
-
CeP vim o cem mluvis(plny mrazak) to je des, uz i sousede a pribuzny ho maj plny, meli by sme vyresit nejake reseni nove generace ne?
reagovat - Sobota 26. srpna 2006 v 15:23 ® CeP reakce na …
-
kkarlos> jo. mrazak je plnej k prasknuti. viko musi bejt zasperovany o strop aby neodskakovalo samo. a zitra jedu kapinku odrybnit hlubokou tak sme dopoledne byli koupit jeste jednu zalozni 350lt…
reagovat - Sobota 26. srpna 2006 v 15:12 ® kkarlos reakce na …
-
CeP: a privezl jsi i neco domu? zaprahl si privesny vozik za kamionek? Bude neco do mrazaku?…?
reagovat - Sobota 26. srpna 2006 v 15:06 ® CeP reakce na …
-
kkarlos> muzes byt bez obav. sem na tom orliku minuly tyden masil poctive.. jako o zivot. ridil jsem se heslem co na hacku.. to do sacku! a tech grundli co sme sezrali.. hehe bylo tam milony poteru ze se nechal nabirat plavackovym sitem.. staci tak jak to je zaprasit moukou a sup s tim do rozpaleneho oleje.. to je vam pochoutkaaa jak to senzacne krupka.. mnam… ale posledni den uz se toho nedalo moc nasitkovat. videl jsem uz jen tak dve tri rybky…
reagovat - Sobota 26. srpna 2006 ve 14:59 ® kkarlos
-
Kluciiii nemyslite ze todle forum zanedbavame? To uz ste dlouho nic nezmasili? Tooo neeee, to mi nerikejte…
reagovat - Pátek 14. července 2006 ve 14:53 ® Shrek reakce na …
-
Tomash: woe
reagovat - Pátek 14. července 2006 v 11:54 ® Tomash
-
Alivio : Je to všechno pravda. Jedněm fousky vytrhám a to jsou podoustve a druhým je dolepím a to jsou pak jeseteři
reagovat - Pátek 14. července 2006 v 8:24 ® Shrek reakce na …
-
zapomněl jsi napsat,kolik jsi jenom letos zmasil parem.Prej nechceš tahat domů parmy,tak jim vytrháváš peánem fousky a pak je nosíš jako podoustve.
reagovatJe to pravda?
- Pátek 14. července 2006 v 7:35 ® Tomash
-
dwarf : Ty vole sháněj – sme na to dva, takže 1460 ks. Mně už doma nejdou přibouchnout u mrazáku dvířka, asi vezmu pilku a udělám místečko
reagovatNavíc, nepočítej jenom kapry – taky někdy nejdou – ale takový bělky, co jepičák znásilňuje mušákem, těch napráskáme 7 kg every day no problem