Vyhledávání
otázka selského rozumu
29.5.2006 | pif | 151.028 zobrazení | 2.007 odpovědí
Měl bych takové dotaz.Co kdyby se zavedl poplatek těm,kteří chytají a pouštějí ryby pořád dokola?Mám namysli „cumbajšpíl“,jak k tomu přijdu já.Chytnu první rybu,má míru,mlasknu ju po palici a jedu dom.Za to ti,kteří chytají ryby a pouštějí je,podporují nemoci,plísně a plachost ryb.Jak já k tomu přijdu,když ryba je od pouštěčů vyškolená a je opatrnější?Zavedl bych poplatek,aby nám,co ryby mordujem,zaplatili cca 5 korun na hodinu. To by kompenzovalo čas na ulovení vyškolené ryby.Co vy na to?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 12. června 2006 v 11:27 ® breca reakce na …
-
Sander – a byli čerstvé nebo už značně odleželé. Každopádně hlad je mocná čarodějka!! ):o))
reagovat - Pondělí 12. června 2006 v 11:22 ® Sander
-
Kolega na Orlasu, prý je zkusí na pánvi, jaké mají MASO !!
reagovat - Pondělí 12. června 2006 v 11:17 ® Sander
-
Tak ouklejí se vám zachtělo…
reagovat - Pondělí 12. června 2006 v 11:10 ® breca reakce na …
-
A pro všechny masaře – tento víkend jsem zaplnil nádržku – pochytal jsem několik nádherných ouklejí, které se příští týden pokusíme propasírovat přes nějaké dravečky.
reagovat - Pondělí 12. června 2006 v 11:07 ® breca reakce na …
-
Sander – ne od rány, ona má jen břišní svaly jako kámen!! ):o))
reagovat - Pondělí 12. června 2006 v 10:46 ® breca reakce na …
-
Cudla – ty tedy nejsi masař, ale prasař!!! ):o))
reagovat - Pondělí 12. června 2006 v 9:57 ® Sander
-
Vydrain >
reagovat)))
- Pondělí 12. června 2006 v 9:46 ® Vydrain reakce na …
-
sander – neboj, oni kelti taky nejsou žádný béčka, v sobotu u vody nehlásil ajni rybu, když už se mu něco navlíklo, tak jak to dotáh ke břehu, tak volal: pánev trojka, salát, pánev dvojka, salát, salát, salát atd
reagovat)
- Neděle 11. června 2006 ve 23:03 ® CeP reakce na …
-
Sander> no jasne. a navic je desne sikovna pac si nedriv vylovi ze dna sutrik, polozi si ho na brisko a teprva o ten sutrik skeblicky rozbiji.
reagovat - Neděle 11. června 2006 ve 22:53 ® Sander
-
kelt > nekecej?? To je ženská wod rány
reagovat - Neděle 11. června 2006 ve 22:37 ® kelt reakce na …
-
CeP – Já sem to věděl že to práskneš ty potforo jedna opeřená…
reagovat) Ale na svoji obhajobu musím říct že to dělám až od té doby co jsme přestali chovat kačeny – strašně jim chutnaly malý rybičky..Nejraději měly hrouzky a malý línky…K1 jim moc nelezly..
)
- Neděle 11. června 2006 ve 22:34 ® kelt reakce na …
-
Sander taky dobrý ale dokonalost sama je Vydrain.Ta je s naprostým klidem pojídá ihned po vylovení syrový…A ještě si u toho rozbíjí na břichu škeble..
reagovat)
- Neděle 11. června 2006 ve 22:34 ® CeP reakce na …
-
ssst… nikomu to lidi nerikejte ale vim ze kelt nema salat moc rad. takze ty male rybky radeji rozklepe nejmensi panvickou do prislusne panevni velikosti…
reagovat)))
- Neděle 11. června 2006 ve 22:25 ® Sander
-
No já chytám často na uhlík, ryby tahám už uzené, je to nejefektivnější metoda…
reagovat - Neděle 11. června 2006 ve 22:17 ® kkarlos reakce na …
-
jo, s tema panvema je to dobre, ale to je spise na delsi lov- jsou dosti tezke, je lepsi brat igelitovy sak- treba z tesca ci hypernovi a davt ty ryby do nej… oni pak trosku jeste dozrajou a jsou pak mekci ale to jen v pripade na salt, jinat je proste tahejt jeste v podberaku, veirku a vsude kam se vejdou at vsichni vidi ze umite chytat ryby, a hlavne je jist…
reagovat)
- Neděle 11. června 2006 ve 22:06 ® Sander
-
Tož, tak jsem tu! Jen si umyji ruce od krve a můžu psát
reagovat - Neděle 11. června 2006 ve 22:05 ® Cudla
-
Víš já radši pečenej bůček tam je míň kostí
reagovat - Neděle 11. června 2006 ve 22:03 ® kelt reakce na …
-
kkarlos velmi přesné a výstižné…Děkuji za definici masajské míry je naprosto dokonalá..Já například vůbec nepoužívám metr, ale nosím si sebou k vodě pánev.Vytáhnu rybu položím dovnitř.Je-li od kraje ke kraji ihned ji kilnu, je-li ryba větší – tak ji naporcuji a je-li nedejbože menší a není od kraje ke kraji tak prostě vytáhnu menší pánev…
reagovat) Je-li ryba menší než nejmenší pánev – nezoufám, jde na salát…-))))
- Neděle 11. června 2006 ve 22:02 ® skwor
-
Cudla: Jeden kapr je málo!!!!
reagovat - Neděle 11. června 2006 ve 21:57 ® kkarlos reakce na …
-
Klub masaju ma sve vlastni miry, a to jest, podle toho jak chces dotycnou rybu sezrat… takze vlastne miru si urcujes sam… ale presne tak, preci nebudu brat na polivku 10cm cejna… to radsi vezmu 3× 30cm kapra a mam vybornou polivcicku…
reagovat)
- Neděle 11. června 2006 ve 21:50 ® Cudla
-
Prosím o přihlášku do klubu MASAJŮ.Dnes11.6.06 jsem zmasil prvního letošního kapra ,mněl smůlu jelikož po dlouhé řadě šupináčů to byl pěknej lysec(nemusel sem škrábat)a udělal ho na zelenině se slaninou.Jsem potěšen,že se nevezu sám.PS.neřesil bych kdo kolik veme,ale za podmíráky bych ho s chutí vykopal od vody.
reagovat - Neděle 11. června 2006 v 15:04 ® BoBo-Falknow
-
Jednak je kapr masařsky hodnotnější
reagovatAle hlavně se ho sype neustále všude dost.
- Neděle 11. června 2006 ve 14:43 ® regulus reakce na …
-
No pánové, to je vskutku filozofická otázka, ale takovej cejn „přepasírovanej“ přes štiku nebo sumca taky není špatnej.
reagovat - Neděle 11. června 2006 ve 14:24 ® kkarlos reakce na …
-
otazkou je jesi to bereme z pohledu masaju a HDU a nebo dravecku ve vode, kterejma masaji a HDU zakonci potravni retezec…
reagovat - Neděle 11. června 2006 ve 14:03 ® Sander
-
kkarlos > kapři jsou ale důležitější součást potravního řetězce…mňam
reagovat - Neděle 11. června 2006 ve 13:58 ® kkarlos reakce na …
-
oni jsou cejni dulezitejsi nez kapri co…? ja bych rekl ze jo, jelikoz cejni jsou dulezitou soucasti potravniho retezce… nebo se snad mylim?
Sander> tomu se mi ani nechce verit…
reagovat - Neděle 11. června 2006 ve 13:57 ® BoBo-Falknow
-
Lukas: Radsi si ber kapry nez cejny.
reagovat - Neděle 11. června 2006 ve 13:49 ® Sander
-
kkarlos > no CePíno povolenku tahá furt sebou, dokonce i přeškrtává po ukončení lovu
reagovat - Neděle 11. června 2006 ve 13:46 ® kkarlos
-
no teda, ted si zklamal, jaka povolenka, myslis ze treba CeP ma povolenku…, nebo pif, nebou toulik…? simte, to je zbytecnost, tahat se s tim k vode, a natoz do toho zapisovat ty ryby, pac kdyby meli zapisovat vsechny ryby co sezerou, ani hajzl papir by jim nestacil… takze na povolenku kasli a zacni poradne masit…
reagovat - Neděle 11. června 2006 ve 13:46 ® Sander
-
CeP > houby woe, odkdy mají štiky požeráky???? Teď jsem tě dostal a nic předkládat nemusím
reagovat