Chytej.cz

otázka selského rozumu

29.5.2006 | pif | 151.023 zobrazení | 2.007 odpovědí

Měl bych takové dotaz.Co kdyby se zavedl poplatek těm,kteří chytají a pouštějí ryby pořád dokola?Mám namysli „cumbajšpíl“,jak k tomu přijdu já.Chytnu první rybu,má míru,mlasknu ju po palici a jedu dom.Za to ti,kteří chytají ryby a pouštějí je,podporují nemoci,plísně a plachost ryb.Jak já k tomu přijdu,když ryba je od pouštěčů vyškolená a je opatrnější?Zavedl bych poplatek,aby nám,co ryby mordujem,zaplatili cca 5 korun na hodinu. To by kompenzovalo čas na ulovení vyškolené ryby.Co vy na to?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 11. června 2006 ve 13:43 ® Sander
Sander

CeP > a kua…no já jí chtěl zmasírovat, jenže tam u mě stáli 2 rybáři – no a povolenka je pro mě cennější :-)

reagovat
Neděle 11. června 2006 ve 13:41 ® CeP reakce na …
CeP

Sander> na dukaz toho zadam predlozeni praveho pozeraku tej udajne pustenej kudly!!

reagovat
Neděle 11. června 2006 ve 13:41 ® kkarlos
kkarlos

Sander> jj, presne tak, u nas je to podobne s tim rozdilem ze mame celej mrazak na ryby… :-) a ten kyj to je slaby… to chce vidlickou a poradne tej rybe ''rozmatit'' hlavu, v lepsi pripade tu kasicku z hlavy davat do igel. pytliku, a az toho budes mit tak 5 kg, udelat z toho polivku pro vsechny HDU… :-)) ))

reagovat
Neděle 11. června 2006 ve 13:35 ® Sander
Sander

No já beru všechno co chytim. Nosim si sebou 30cm dlouhý kyj a tim ty ryby zabíjim. Někdy mam problémy to unést, ale v nejhoršim dycky zavolam odvoz a je to vyřešeno. Doma máme 600l mrazák, kde je polovina na ryby a polovina na srnčí, které nosím domů také každý týden. No a všechno to během roku sežerem a mezitím doplňujem. Jsme velká rodina :-)) ))))))))

reagovat
Neděle 11. června 2006 ve 13:31 ® Lukas

ja nejsem masar ale ani chyt a pust.beru si cejny,kapry ne! štiku bych si asi nekdy vzal.a vlastne plotitice a okouny.

reagovat
Neděle 11. června 2006 ve 12:55 ® CeP reakce na …
CeP

clapce, chlapce.. delas mi veeeliky starosti. neni tomu tak davno co jsem te do nebe vychvaloval za poctive vykonani masajskeho ritualu a ty nam ted na voplatku zacnes poustet ryby jatecni velikosti?!! rikam hanba ti a za trest se naucis zpameti odrikavat masajske desatero podle druida kelta, ale pozpatku!!

reagovat
Neděle 11. června 2006 ve 12:53 ® Sander
Sander

Tož chlapi, to jste se všichni dali na dráhu „Chyť a pusť“ nebo proč to zde tak vázne? :-))

reagovat
Neděle 11. června 2006 ve 12:52 ® Sander
Sander

shooter > jo jo, my už jiný nebudem, leda kdyby se změnil režim – to jako kdyby zase komanči…ale toho se nebojim :-)

reagovat
Neděle 11. června 2006 ve 12:31 ® s.h.o.o.t.e.r

MASÁCI!!!!!!!!!!

reagovat
Pátek 9. června 2006 ve 21:23 ® Sander
Sander

Chlapi, ani netušíte, jak se mi ta dnešní štika těžko pouštěla. Nebýt tam pár čumících rybářů, zabil bych jí dřív, než by vplula do podběráku :-)) ))))))))))

reagovat
Pátek 9. června 2006 v 15:30 ® Shrek reakce na …
Shrek

Teda Vydruše,to je opravdu vydařený kousek.Po Toulovcovi jsi druhá,koho Pif přijme do tlupy masajů bez hlasování.

reagovat
Pátek 9. června 2006 v 11:57 ® Vydrain reakce na …
Vydrain

pif – já myslela, že sem tolerovaná už dávno :-)) )

reagovat
foto/forum/2006/th-img595.jpg
Pátek 9. června 2006 v 11:54 ® jake reakce na …
jake

SANDER: NO JAK ŘÍKÁM – ASI JSEM NATVRDLÝ :-)

reagovat
Pátek 9. června 2006 v 10:53 ® pif
pif

žádná parodie,ale otázka přežití.buď rybožrouti,nebo pouštěči.a mám radost,že se rozvíjí zprávným směrem,už se žerou i kachničky-.)))chce to přidat raky,škeble a vůbec všechny škůdce.jen prosím o toleranci volavek,kormo­ránů,vyder,nor­ků…jsou na stejné lodi-.)))bobry žrát mužete…

reagovat
Pátek 9. června 2006 v 10:08 ® Sander
Sander

jake > neboj, to byl od Breci vtip. Vlastně, celá tato otázka je parodie na CaR :-))

reagovat
Pátek 9. června 2006 v 9:53 ® jake reakce na …
jake

BRECA – PROMIŇ, ALE DOST DOBŘE JSEM NEPOCHOPIL TVOU POZNÁMKU. ASI JSEM NATVRDLÝ. :-((

reagovat
Čtvrtek 8. června 2006 ve 21:16 ® Sander
Sander

breca > jó, kamaráde. Za klukovských let jsem byl přeborník v lovu mrtvých ryb regulérně za hubu. To bys koukal… :-)) Mnohdy se nepoznala doba úmrtí a ryby putovaly splatit staré sliby. Nikdo si zatím nestěžoval :-)) )))

reagovat
Čtvrtek 8. června 2006 v 16:06 ® breca reakce na …

Sander – ale to jedině v tom případě, že by se chytla sama. Zatím jsem na chcíplé nenašel ani vhodnou techniku, ani dostatečně kvalitní montáž… PS: Podběrák strašně dlouho smrdí!!! ):o))

reagovat
Čtvrtek 8. června 2006 v 15:47 ® Sander
Sander

breca > zapoměl jsi ještě na ty mrtvé, jak psal jake :-)) )))))

reagovat
Čtvrtek 8. června 2006 ve 14:55 ® breca reakce na …

Jake – To snad nemyslíš vážně, že my masaři budem tahat zaplísněné ryby!!!! )'o))

reagovat
Čtvrtek 8. června 2006 ve 14:51 ® regulus reakce na …
regulus

JAKE – BINGO

reagovat
Čtvrtek 8. června 2006 ve 14:46 ® jake
jake

Selským rozumem Ti odpovím, že budu raději, když ve vodě zůstanou plaché a opatrné ryby, byť i semtam zaplísněné nebo uhynulé díky neopatrnému zacházení, než když tam nebudou ryby žádné, respektive budou všechny nemilosrdně „sežrány“. Ale já jen doufám, že Tvá otázka byla míněna jako vtip a ironie…:-) ? Jediné reálně nebezpečí, které tady hrozí, je to, že by ty ryby, které byly vráceny vodě mohly varovat ostatní…:-)) ). Už vidím kapra jak objíždí revír a říká ostatním – „kluci foukanou kukuřici dnes neberte…“ :-)) )

reagovat
Čtvrtek 8. června 2006 ve 13:47 ® Sander
Sander

CeP > :-)) ))))

reagovat
Čtvrtek 8. června 2006 ve 12:31 ® CeP reakce na …
CeP

Sander> tak to je od tebe ale naprosto senzacni zprava… pratele..kamaradi; vyznam tohoto fora timto historickym momentem nabyva zcela novych rozmeru. je videt ze vychovny ucinek fora se neminul ucinkem a prinesl prvni ovoce v podobe prvniho opravdoveho extremisticky zaslepeneho C&R poustece jenz prohledl a obratil se na jedine spravnou viru masaje. nu jen tak dal a houst. myslim ze na sebe muzeme byt pysni… ;-) )))

reagovat
Čtvrtek 8. června 2006 v 10:55 ® Sander
Sander

breca > jo jo, pro trochu masa…dneska je vemu všechny, to je 6×70g=420g – skoro půl kila, to by stálo tak 35 kč v Delvitě. Vidíš, eště vydělam :-))

reagovat
Čtvrtek 8. června 2006 v 10:51 ® breca reakce na …

Sander – dost dobrý!! Je vidět, že jsi masař. Pro takovou trochu masa udělat tolik práce!!! ):o))

reagovat
Čtvrtek 8. června 2006 v 10:42 ® Sander
Sander

Dobrá, překecali jste mě. Kachničku jsem 5s po zmáčknutí spoušti na foťáku zabil. Byla tma, nikdo mě neviděl, tak jsem ji na místě rovnou oškubal, „vyháčkoval“ (vykuchal) a pádil domu, abych jí stih ještě sežrat. Bóže, to byly stehýnka, prsíčka…MŇAM. Myslím, že nakonec to dalo tak 70g masa, takže dost slušnej úlovek!!! Dneska na to místo jedu znovu, ještě je tam těch kachniček 6 :-)) )))

reagovat
foto/forum/2006/th-img592.jpg
Čtvrtek 8. června 2006 v 9:42 ® breca reakce na …

CeP – a nezuapomeň vydloubat oči, ať se nenosíš domů se zbytečným materiálem!! ):o))

reagovat
Čtvrtek 8. června 2006 v 9:37 ® CeP reakce na …
CeP

vonelo to azu k nam. sbihaly se mi sliny az sem se neudrzel a chystam se dnes tez na hlavy. jen jim budu vykrajovat zabra abych mohl zamordovat vic ryb do 7 kil… °-))

reagovat
Čtvrtek 8. června 2006 v 9:26 ® breca

Alivio – je to zcela podle zásad, někdo nejí hlavy, někdo nejí vnitřnosti, někdo nejí zbytek… Ale měl jsi jistě vydatnou polévku, co? ):o))

reagovat