Chytej.cz

Sumec na vláčku necteno

11.3.2006 | regulus | 170.095 zobrazení | 1.406 odpovědí

Vzhledm k tomu, že nám všem už z této zimy hrabe, nabízím nové diskuzní téma: jak na to aby rybář chytit sumce na vláčku. Věřím, že nejen já ale i ostatní se rádi poučí. Velmi se těším na vaše názory a hlavně návody. -:)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Pondělí 13. března 2006 ve 13:09 ® regulus reakce na …
regulus

MIRMEN – díky, našel jsem, přečtu si.

reagovat
Pondělí 13. března 2006 ve 13:01 ® Alf
Alf

Regulus: RH myš by byla zajímavá :-) Jinak si ale myslím, že u sumce na barvě moc nezáleží. Důležitější je typ a chod nástrahy. Zkoušel jsem to v místech, kde jsem nachytal docela dost menších ( do 65–85cm). Měnil jsem barvy u typu, na který mi sumíci brali a nepozoroval jsem rozdíl. Při změně typu za úplně jiný, ale ve stejné barvě, se to projevilo. Ale osobně chytám na přírodní vzory, kterým věřím víc. Mirmen: Docela bytelný nářadí. Letos se chci sumíkům věnovat víc, tak jsem na ně pořídil 40g vláčák a myslím, že na ty moje velikosti to bude stačit.

reagovat
Pondělí 13. března 2006 v 7:36 ® mirmen

ten první díl má kód 976111316

reagovat
Pondělí 13. března 2006 v 7:35 ® mirmen

zkus se podívat na zkušenosti našich kolegů ze Slovenska. Např. na www.ryby.sk nebo http:// www.ryby.sk/index.php?…

Jinak, cíleně jsem jim dal několik vycházek s vláčákem 90 gr, pletenkou whiplash 0,17, těžké plandavky, nej.rotačky, woblerky. Neuspěl jsem. Jediného na přívlač ( 85 cm) jsem dostal v poslední dekádě září, na rotačku vedenou zhruba metr pod hladinou ( nad cca 5–6 metrovou hloubkou), při vláčce na štiky.

reagovat
Pondělí 13. března 2006 v 0:06 ® regulus reakce na …
regulus

No jo, ale ten tvůj originál by asi ve vodě moc věrohodně nevypadal, leda bys jim nabarvil hlavu na červeno RH, pak by to možná fungovalo.

reagovat
Neděle 12. března 2006 v 16:51 ® Alf
Alf

Nemyslel jsem živou myš ( i kdyby to bylo povolený a měl bych na to žaludek, tak by mě ty potvory určitě pokousaly). Teda ta první „dolarová“ myš vypadala lépe, tomuhle bych moc nevěřil…ale přece jenom originál je originál…to by sumíkům chutnalo :-)

reagovat
foto/forum/2006/th-img140.jpg
Neděle 12. března 2006 v 15:17 ® regulus reakce na …
regulus

ALF a co říkáš tomuto. To je fakt síla.

reagovat
foto/forum/2006/th-img139.jpg
Neděle 12. března 2006 ve 14:36 ® regulus reakce na …
regulus

No tak, že bych píchl na háček živou myš, to asi ne, a to vůbec nemluvím o zákonech. Ale alespoň máš mustr, podle kterýho si ji můžeš ušít, já bych si toho potkyša musel asi chytit. -:)

reagovat
Neděle 12. března 2006 ve 14:22 ® Alf
Alf

Kačenka nemá chybu a za těch 30 doláčů bude určitě očkovaná proti ptačí chřipce :-D Přítelkyně chová potkany ( dokonce s rodokmenem), ale kdybych si chtěl nějakého jejího mazlíčka „vypůjčit“ na ryby, tak mě asi zabije.

reagovat
Neděle 12. března 2006 ve 14:09 ® regulus reakce na …
regulus

No já viděl, ale ne unás a nejen myš, ale ta cena 30 USD, navíc ta myš se moc nepovedla má to být krysa potkan nebo myš, podle popisu. Kačenka je ale rozkošná. -:)

reagovat
foto/forum/2006/th-img138.jpg
Neděle 12. března 2006 ve 13:50 ® Alf
Alf

Vláčecí myš jsem nikde prodávat neviděl, ale podobně by mohl fungovat pop velikosti XXL. Před lety jsem chytil štiku, která měla v žaludku slušného potkana.

reagovat
Neděle 12. března 2006 ve 13:27 ® regulus reakce na …
regulus

No před tak 30 rokama, se prodávala vláčecí myš, už si to moc nepamatuju. Nikdy sem na nic podobnýho nikoho chytat neviděl a nevím jestli se ještě něco podobnýho nabízí, ale udělat by se dalo celkem bez problémů, myslím, že bych i věděl jak to tahat, aby to bylo zajímavý. Jinak jak jsi asi pochopil, mě zatím nejdou ani na zvukový ani na klasický.

reagovat
Neděle 12. března 2006 ve 13:14 ® Alf
Alf

REGULUS – je to na řece, na stojáku jsem o sumce nikdy ani nezavadil. K tý myši:loni na Dyji jsem viděl sumce vzít nějakého plovoucího hlodavce kousek pod mýma nohama. Byl to docela mazec…už se stmívalo, myš si pohodově plave po hladině, najednou to mlaskne a zbylo po ní je ohromný kolo… Co se týče woblerů na sumíky…jdou vám víc na zvukový nebo na klasický?

reagovat
Neděle 12. března 2006 ve 12:51 ® regulus reakce na …
regulus

Fuska nebojovala, tu fotku jsem dělal ze zcela jinejch důvodů něž to někde vystavit, ale pak se mi hodila do toho alba. Prostěradlo jsem sice nechytil, ale hadru taky a ze začátku jsem taky myslel, že je to ryba, řeka – proudek, plavačka, silon 0,12, prut ohnutej jak luk …

reagovat
Neděle 12. března 2006 ve 12:40 ® Milky reakce na …
Milky

A co? Jak bojovala? HaD jednou zapřáhnul prostěradlo v proudu a říkal, že než to zjistil, tak to byl boj na život a na smrt! Jaxe to sanžil ze dna přizvednout, taxe to nalilo proudem a táhlo to, když to zmohl, tak to zase lehlo na dno a pak se to celé opakovalo. Prý vrcholný zážitek!!! Ale vyfocenej s ním není :o(

reagovat
Neděle 12. března 2006 ve 12:35 ® Prutos reakce na …
Prutos

Ragulus: Taky tak :-)

reagovat
Neděle 12. března 2006 ve 12:32 ® regulus reakce na …
regulus

ALF – Pěkný, nojo najít ten flek -:), předpokládám že je to na řece.

ALL – Takže na woblery by jsme měli dva příspěvky ze středních a jižních Čech, na jihu Moravy to bylo asi taky tak, viď Prutos, co zbytek republiky. Mimochodem co mástrahy typu myš (nemyslím počítačová) apod. ???

reagovat
Neděle 12. března 2006 ve 12:26 ® regulus reakce na …
regulus

MILKY -:)))))))))

No vidíš, mě na woblíka zabralo lecos, jen sumec ne. Například toto www.chytej.cz

reagovat
Neděle 12. března 2006 ve 12:17 ® Alf
Alf

Stačí jen najít místo, kde jsou a pak už jen zkoušet nástrahy a čekat až dostanou chuť. Loni jsem takový flek našel a během pár vycházek uvláčel relativně dost sumíků. Pravda je, že to nebyli žádní obři, z těch větších se mi podařilo vytáhnout jen jednoho. Docela spolehlivě mi brali na menší woblery během celého dne. Nejlíp, když bylo pod mrakem. Po setmění mi kupodivu moc nešli.

reagovat
foto/forum/2006/th-img137.jpg
Neděle 12. března 2006 ve 12:10 ® Milky reakce na …
Milky

Néééé, to je takový můj obrat :o) Ono na ty woblíky se asi ani jiného nečape. Vlasně jo, jednou škebli a netopejra v jeden večer! :o(

reagovat
Neděle 12. března 2006 v 11:21 ® regulus reakce na …
regulus

Milky – díky za info, já wůl bych na ty sumce šel za pravýho poledne. Akorát jsem nepochopil to „chodím vláčet sumce“, to jako že ho tam nejdřív zapřáhneš a pak ho vláčíš???

reagovat
Neděle 12. března 2006 v 10:08 ® Milky
Milky

Chodím vláčet sumce, zvláště v podvečer. Hodina před a po soumraku, to je to nejhezčí období. Výsledky pokuhávají za nasazením. Pár menších šmudlíků, velkej jeden, ale možná to byla zapřažená ponorka :o)

reagovat
Sobota 11. března 2006 ve 23:43 ® Prutos reakce na …
Prutos

Regulus: Není zač :-)

A myslel sem 1 metr. Ale 1q byl taky…ve snu :-D

reagovat
Sobota 11. března 2006 ve 23:31 ® regulus reakce na …
regulus

Prutos – není nad dobrou radu -:)))))))

Mimochodem metráčka myslíš jako 1m nebo 1q???

reagovat
Sobota 11. března 2006 ve 22:29 ® Prutos
Prutos

Já je chytám,ale loni jsem chyt jen jednoho metráčka. Moje rada zní: Vytrvalost, trpělivost a taky velký štěstí :-)

reagovat
Sobota 11. března 2006 ve 22:19 ® regulus
regulus

Tady není nikdo, kdo chytá sumce na vláčku?????????

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1