Chytej.cz

Sumec na vláčku

11.3.2006 | regulus | 171.527 zobrazení | 1.406 odpovědí

Vzhledm k tomu, že nám všem už z této zimy hrabe, nabízím nové diskuzní téma: jak na to aby rybář chytit sumce na vláčku. Věřím, že nejen já ale i ostatní se rádi poučí. Velmi se těším na vaše názory a hlavně návody. -:)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 3. března 2007 ve 14:04 ® Tomino reakce na …

Mysho22: S plandavkama lovíš spíš u dna nebo ve sloupci? A ve dne nebo v noci? Nějak jsem jim zatím nepřišel na chuť. Já chytám na kamenitém dně a když si nekolikrát brnkne o dno, tak jsou háčky tupý.

reagovat
Sobota 3. března 2007 ve 13:32 ® Mysho 22 reakce na …
Mysho 22

No vačšinou chodim na Moravu vlačit zatal som mal uspechy iba na plandavky tento rok by som si chcel posvietit na fuzačov trochu bližšie.

reagovat
Sobota 3. března 2007 v 11:29 ® Alf reakce na …
Alf

Zvukové woblery nasazuju většinou, když dravci aktivně neloví. Třeba když se přes den snažím vydráždit zalehlého sumce z hlubší jámy apod. Hodně záleží na revíru. Mám zkušenost, že skoro na každé vodě reagují sumci na něco jiného. Je to hodně o zkoušení a velké trpělivosti.

reagovat
Sobota 3. března 2007 v 1:15 ® regulus reakce na …
regulus

Mysho 22 – no já zvukový používám, zkoušel jsem i bez chrastítka, ale myslím, že ty zvukový byly účinější, nepovažuju to ale za relevantní informaci, mohla to bejt náhoda. Taky to nemusí být všude stejný. Je možný, že ten zvuk může být v měkterých případech na škodu.

reagovat
Sobota 3. března 2007 v 0:48 ® Mysho 22 reakce na …
Mysho 22

regulus:hej presne si trafil

reagovat
Sobota 3. března 2007 v 0:23 ® regulus reakce na …
regulus

Mysho 22 – myslíš zvukový (chrastící – hrkajúce) woblery nebo něco jinýho???

reagovat
Pátek 2. března 2007 ve 23:59 ® Mysho 22 reakce na …
Mysho 22

Chlapi a čo takto woblere s hrkalkou napr: od Gamatsuna alebo Abu to by nešlo?

reagovat
Pátek 2. března 2007 ve 22:12 ® jiris
jiris

Tomino – zeptám se.

reagovat
Pátek 2. března 2007 ve 22:10 ® Tomino reakce na …

Nevíte někdo proč skončil v časopise kajman seriál o lovu sumcu přívlačí? Docela mě to štve!!! Rozdělaná práce by se měla dokončit :-(( Ani v novém čísle není žádná zmínka.

reagovat
Pátek 2. března 2007 ve 21:22 ® jiris
jiris

Mad.. – Morava je docela širokej pojem, M14-az po soutok s Dyji, dravce tam najdes všechny + bolen. Odkud budeš vyrazet ±.

reagovat
Pátek 2. března 2007 ve 21:15 ® MadMack reakce na …

je mi to jedno, moravu vůbec neznám bude to moje premiéra. takže když udáš místo srazu tak dojedu (snad). Cílová ryba sumec (a nemusí být velký), štika, candát a okoun. vlastně všechny dravý ryby.

reagovat
Pátek 2. března 2007 ve 21:10 ® jiris
jiris

MadMack – na Morave se muzem domluvit, kterej usek mas na mysli?

reagovat
Pátek 2. března 2007 ve 21:06 ® MadMack reakce na …

S mrtvou rybou zkušenosti nemám, ale mrtvolka na systému Drachkowich tažená po proudu za zvýšené hladiny by nemusela být beznadějná. Jinak jsem se chtěl zeptat jestli někdo z vás má zkušenosti s řekou Moravou. Letos bych si chtěl udělat aspoň týdenní výpravu na sumíky na tuhle řeku.

reagovat
Pátek 2. března 2007 ve 21:01 ® jiris
jiris

Alf – mrtva rybka na sumce? Myslim, ze ta nastraha nema dostatečně agresivni chod, ale na tom systemku s woblerovou lopatkou by to mohlo fungovat. Ale zustanu u wobleru a gum, neni s tim takova piplačka jako s rybkou, není ta nástraha tak tezka atd…

reagovat
Pátek 2. března 2007 ve 21:00 ® jiris
jiris

MadMack – hodně druhu ryb žere v cyklech (opakovane ve stejnou dobu). A jak jsem psal, kdyz dva delaji totez neni to totez, muzou rozhodovat detaily. Prutos by moh vypravet :-D

reagovat
Pátek 2. března 2007 ve 20:58 ® Alf reakce na …
Alf

Žádný super…vážně shallow shad rap 5cm…šel jsem na tlouště. Těžko říct, jestli bych ho poznal, možná kdybych pak porovnával fotky. Ale žádný atypický znaky neměl nebo jsem si jich nevšiml. Co vláčení mrtvé rybky na sumce, máte někdo zkušenosti?

reagovat
Pátek 2. března 2007 ve 20:45 ® MadMack reakce na …

jiris: s dobou lovu máš pravdu,ale z vlastních zkušeností vím že na labi sumci žrali v cyklech v určitou denní dobu. a se stylem vedení mám tu zkušenost, že s kámošem jsmě chytali na stejný nástrahy ale on měl naviják s jiným převodem a vydrtil mě 7:2.

reagovat
Pátek 2. března 2007 ve 20:44 ® Tomino reakce na …

Přesně tak. Není to zas tak jednoduchý jak to možná vypadá. Jsou dny kdyby se dali vytáhnout téměř na cokoliv, ale jindy přijdou dny, kdy se na to chcete pěkně z vysoka vy..... S chrastítkem snáze upoutáte jeho pozornost, ale zbytek je v rukách :-)

reagovat
Pátek 2. března 2007 ve 20:39 ® jiris
jiris

MadMack – denni doba lovu u sumcu, na dost revirech je to jasnej fakt :-) Rychlost a styl vedeni, ten ma kazdej danej a nebo taky ne :-) Spis budeme jen doufat..

reagovat
Pátek 2. března 2007 ve 20:38 ® MadMack reakce na …

Jiris: balení stojí 129,– kč a je tam 10 kapslí

reagovat
Pátek 2. března 2007 ve 20:36 ® MadMack reakce na …

Jiris: těch informací bych se tolik nebál, ještě tady nebyly řečeny ty nejdůležitější věci jako je denní doba lovu, rychlost a styl vláčení. ale stejně budeme doufat, že nám masaři slizký fousáče nevymlátí.

reagovat
Pátek 2. března 2007 ve 20:32 ® Tomino reakce na …

MadMacku už jsem domluvený s panem Jedličkou, až přijdou pošle mi sms. Mimochodem v pulce března jede pan J. Horký do polska pro novou kvantu gum. Poté jedinečná šance doplnit krabice :-)

reagovat
Pátek 2. března 2007 ve 20:29 ® jiris
jiris

MadMack – kolik stoji jedno baleni a kolik obsahuje tech hrkáčků? Alf – mel si rict, ze je to super SSR :-) Poznal by si toho sumce podle urcitych znaku (fleky, poraneni) nebo jen podle mista, kde bys ho čapnul.

reagovat
Pátek 2. března 2007 ve 20:28 ® jiris
jiris

MadMack – kolik stoji jedno baleni a je v tom tech hrkáčků? Alf – mel si rict, ze je to super SSR :-)

reagovat
Pátek 2. března 2007 ve 20:24 ® jiris
jiris

Meli byste se krotit, uz ted tahle otazka obsahuje smrtelne info pro mnoho sumcolovcu… Ale obcas vycucat novinky z hlav neuskodi :-)

reagovat
Pátek 2. března 2007 ve 20:23 ® Alf
Alf

O 2cm vedle :-)) 5 SSR SD Je z Berounky a doufám, že ho ještě potkám.

reagovat
Pátek 2. března 2007 ve 20:23 ® MadMack reakce na …

Já vím taky to beru s humorem, do holic jezdím často tak až budou na pultě tak ti je zarezervuju a dám ti tady na fóru vědět.kolik balení asi budeš chtít?

reagovat
Pátek 2. března 2007 ve 20:20 ® Tomino

Tak už nic vymýšlet nemusím. Takhle jsem to taky aplikoval. Jde to i do bříška, přes pomyslný řitní otvor. Vodorovně, perfektně to šlapalo s žehličkovými jigy, které riper rozkývou pěkně do stran. Viz. detail sumčí hlavy s kopytem na fotce. MadMacku já to beru s humorem. Jsem hlavně rád, že vím kde je seženu.

reagovat
Pátek 2. března 2007 ve 20:18 ® MadMack reakce na …

jiris: proč vynálezce, uvažuj logicky, co se na riperu nejvíc hýbe? přece ocásek. Při tomhle umístění ale musíš s prutem při vláčení občas cuknout nahoru aby riper dostal vertikální pohyb a zarachotil. nebojak jsem psal píchnout to do ocásku vodorovně a pak to rachotí po celou dobu vlečení. Jinak jedna kapsle 2,5cm váží podle odhadu asi 1g.

reagovat
Pátek 2. března 2007 ve 20:12 ® jiris
jiris

MadMack – tak tohle umisteni vidim prvne, zrejme ses vynalezce :-) Tomino – jasne, vydrzim. Taky to poresim a udelam strymry na večer, kolik ta plastova kapsle zhruba vazi?

reagovat