Vyhledávání
Co jsem ještě nechytl.
29.1.2006 | Robur | 6.064 zobrazení | 43 odpovědí
Tak jsem si kladl otázku, kterou rybu jsem ještě nechytl, a tak nějak jsem zjistil, že co se týče druhové pestrosti českých vod, tak už mně toho moc nezbývá. Tak se pochlubte Vy, která rybka Vám nedá spát. Nejde o trofeje, můj nej sumec měl cca 50 cm, ale byl to sumec. Takže při použití této logiky mně ještě chybí losos, mník, síh a snad jeseter, ale ten je hlavně v Dunaji /neberu soukromé vody/ a po vrankach, koljuškách a piskořích nějak neprahnu, takže je nejmenuji. Ještě bych rád viděl střevli.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 30. ledna 2006 ve 13:02 ® Tomasinecek
-
pytel:jsme na tom stejne…
reagovat - Pondělí 30. ledna 2006 v 11:59 ® Pytel
-
Je toho hodně ale letos chci 70+ Amura.
reagovat - Pondělí 30. ledna 2006 v 11:07 ® Candatar
-
Když to tak vezmu kolem a kolem, tak mi už toho moc nezbývá, nepočítám druhy které se u nás vyskytují ojediněle a k tomu třeba jen v některých částech republiky. Takže bych rád ještě dostal mníka, sivena, tolstolobika, jesena, proudníka, síha a to bude asi tak všechno.
reagovat - Pondělí 30. ledna 2006 v 10:32 ® xyz
-
Je ještě mnoho ryb co jsem nechytil, ale toužim po sumcovi a pořádné parmě. Snad se Berounka pochlapí.
reagovat - Pondělí 30. ledna 2006 v 9:22 @
-
no teda,to jste na tom celkem dobře. Takže já: Amur,ostroretka,siven,lipan,jeseter,toltoloprase ,mníka,maréna. No víc mě nenapadá,pokud nebudu počítat hlavatky,lososy,candáty východní apod........
reagovat - Pondělí 30. ledna 2006 v 8:56 ® hajan
-
mník, siven, hlavatka, losos, tolstoblbec, okounek pstr., lipan
reagovat - Neděle 29. ledna 2006 ve 23:55 ® paccco
-
Tak toho je ještě hodně moc. Ale pár krásných opic už jóóó!!!
reagovat - Neděle 29. ledna 2006 ve 23:36 ® regulus
-
Kecalka – myslím, že ten vlk je horší než ten sumec
reagovat - Neděle 29. ledna 2006 ve 23:27 ® Kecalka
-
no ja to mam jednoduche chytla jsem kapra mnika ,bolena,stiku,tlouste,karase,ouklejky,cejna,okouna,a jinou drobotinu ,ale moc mi toho schazi co nemam ,sumce-toho neulovim protoze se ho bojim atd,ale nechytla jsem nikdy vlka.....,coz muj partak ano
reagovat - Neděle 29. ledna 2006 ve 23:26 ® regulus
-
Je vidět, že je zima, alespoň v Brně a rybáři v Komíně mají zamrzlou řeku a h. o co na práci, tak vymýšlí témata do diskuze. Robur nic ve zlým. Tak pokud to vezmu tak, že jsem tu rybu nechytil vůbec, tzn. že rybí mimino od druhu se počítá jako že jsem tu rybu chytil tak to je: mník, hlavatka, lipan (pstruhaři nedivte se, nechodím na pstruhý ani na soukromý), siven, tolstolobik, tolstolobec, sumeček americký, síh severní i peleď, losos a jeseter. Ty dvě poslední nevím jestli se dají počítat protože se patrně ve svazových revírech na JM nevyskytují. Nepočítal jsem cejn siný a podobné výskytem asi jen ojedinělé druhy i když se to dá říct i o síhovi, sumečkovi, neznám nikoho kdo by to chytil. Bral jsem to podle atlasu českých ryb, na jednom nejmenovaném serveru. Co mě nedá spát z toho co jsem nechytil? Asi bych to tak neřekl, ale hodně mě láká hlavatka, potom asi ten mník, vím kde údajně jsou, ale zatím jsem neměl štěstí a taky tam jezdím málo. Daleko víc bych si cenil pořádné štiky nebo sumce.
reagovat - Neděle 29. ledna 2006 ve 23:21 ® pif
-
čudla,nechcu rýpat,alenepleteš si střevlu potoční se střevličkou východní?ono jde oto,že střevle potoční by asi v rybníku nevydržela,je to takové indikátor kvality kyslíku a čistoty v řece,tak proto si myslím,že by v rybníku asi neprosperovala. ale mužu se mýlit. jinak je na ně krásné pohled,když jdou do tření,mají takový krásný žlutý fleky na hlavě,něco jak má užovka měsíčky-:))
reagovat - Neděle 29. ledna 2006 ve 23:12 ® Cudla
-
Toď otázka,chybí mi hlavatka,jeseter a utopenec(po tom netoužim,ale byl přítomen)Kdysi jsme na střevle chytaly tlouště to se ještě smělo,co zbylo tak jsme pouštěly do Hameráku perfekt ledárna rybník. Teď jsou jich tam tisíce a když se třou je to pastva pro oči. Chodím tam muškařit a máš problem vytahnout nymfu bez střevle.
reagovat - Neděle 29. ledna 2006 ve 23:09 ® zedus
-
Přesně tohle sem si říkal dnes ráno taky. Já sem zatím nechytil mníka. Nepočítám to že se mi ještě nepodařilo podseknout tolstoloprase, ale po tom taky neprahnu. Dál snad ještě okounka pstruhového, jesetera, hlavatku a lososa.
reagovat