Chytej.cz

Chov sladkovodnich ryb v akvariu

27.11.2005 | R3F13X | 50.787 zobrazení | 215 odpovědí

Mate nekdo zkusenosti s chovem sladkovodnich ryb v akvariu?Nebo vite o nekom(kontakt) kdo s tim ma zkusenosti?Myslim ryby jako jsou okouni,uhor,sticky. kdysi to meli v jednom rybarstvi,ale to vzalo za sve,chtel by jsem si to udelat doma. Diky za vsechny rady…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 6. srpna 2010 v 11:30 ® Márty
Márty

díky všem ted už jen sehnat prachy na akvárko a je to všecko v pohodě :-D :-D :-D :-D

reagovat
Pátek 6. srpna 2010 v 11:25 ® zazatec reakce na …
zazatec

Márty> Nebo by byly dobrý paví očka. Jsou to levný a nenáročný rybky a dají se lehce sehnat.

reagovat
Pátek 6. srpna 2010 v 9:46 ® Márty reakce na …
Márty

to jo ae jsou pro mě dostupnější neonky než ty střevličky… kde je seženu???

reagovat
Čtvrtek 5. srpna 2010 ve 23:52 ® mekvak reakce na …
mekvak

Márty> Neonky jsou zbytečný přepich. Bohatě postačí střevlička vých.

reagovat
Čtvrtek 5. srpna 2010 ve 13:37 ® Tomik
Tomik

Myslim že jim to vadit nebude, ale Tobě jo…docela drahé krmení..:-D

reagovat
Čtvrtek 5. srpna 2010 ve 13:19 ® Márty
Márty

a ještě myslíte že by jim nevadilo kdybych jim sem tam hodil i nějaké neonky???

reagovat
Středa 4. srpna 2010 ve 23:35 ® osprey reakce na …
osprey

Márty> Okouni nejsou špatné ryby, jsou i dost živí a činorodí. Měl jsem jich v akvárku podobné velikosti několik asi 4 měsíce, žrali a byli v pohodě, ale pak začali nějak rychle kapat. Nevím, čím to bylo.

reagovat
Středa 4. srpna 2010 ve 23:27 ® Sander
Sander

Márty > v 50–60l bych viděl hejno čítající tři až čtyři okouny tebou uvedené délky. Teplotu vody bych asi nijak nereguloval, pokud to akvárko budeš mít v bytě. Určitě bych se ji tedy nesnažil zvýšit.
Krmení bych nijak nepřeháněl. Neměly by po okounech zůstat žádné nedožrané zbytky žížal, kazilo by to vodu. Asi obden bych jim tam házel malé žížalky a dbal na to, aby se neválely na dně, ale aby je ryby sežraly. Semtam bych udělal tak tří-čtyřdenní prodlevu, kdy bych jim nedával vůbec nic. U ryb téhle velikosti poznáš už i na břiše že mají dost. Okounům by určitě nevadila přítomnost hejnka třeba střevliček východních. Docela jim chutnaj a byla by to fajn rezerva kdybys na ně někdy náhodou zapomněl :-)
Kytek a kořenů chtěj tyhle ryby hodně. Stejnětak skalky s úkryty. A vůbec maj rádi dno hodně tmavé a členité.

reagovat
Středa 4. srpna 2010 ve 20:22 ® Márty
Márty

Lidé dobří prosím vás mám pár dotazů… mám v plánu si koupit akvárko 50–60l a chtěl bych si do něj dát okouny (kolem 10cm)kolik bych jich tam mohl dát??? jakou teplotu vody??? jak často krmit??? jak moc rostlin??? a jiné nezbytné údaje… :-D :-D :-D předem děkuji za případnou pomoc

reagovat
Středa 28. července 2010 v 1:53 ® ARAJ reakce na …

mam skřinku akorat na akvarko takže ok :-)

reagovat
Úterý 27. července 2010 v 17:06 ® timbab reakce na …
timbab

ARAJ> Hlavně musíš vymyslet na co to akvarium dáš.

reagovat
Úterý 27. července 2010 ve 13:15 ® ARAJ reakce na …

to bych si určitě daval teda :-D

reagovat
Úterý 27. července 2010 v 5:55 ® timbab reakce na …
timbab

Sander> Musíš dávat pozor :-))

reagovat
Pondělí 26. července 2010 ve 22:23 ® ARAJ reakce na …

nechtěl bych aby mi to mrdlo no :-D ještě jak mam pocelem pokoji natahnute prodlužovačky :-D

reagovat
Pondělí 26. července 2010 ve 22:04 ® Sander reakce na …
Sander

timbab > já jo, po tom co jsme vytopili sousedy.

reagovat
Pondělí 26. července 2010 v 18:58 ® timbab reakce na …
timbab

ARAJ> jj,Sander má pravdu.Nebál bych se 200 litrů.

reagovat
Pondělí 26. července 2010 v 18:07 ® ARAJ reakce na …

to jo dik budu muset pořidit je to krasa mit doma ryby našich vod je to hezči jak doma mit nějake barevne africke potvory z kterych nic nemaš :-)

reagovat
Pondělí 26. července 2010 v 17:56 ® Sander reakce na …
Sander

ARAJ > 100l+.

reagovat
Pondělí 26. července 2010 v 15:52 ® ARAJ reakce na …

to jo a jak velke akvarko by mělo byt na 10–12 cm velke okounky chtěl bych jich vic aspon z 8–10

reagovat
Neděle 25. července 2010 v 17:15 ® timbab reakce na …
timbab

ARAJ> Okouny jsem měl.Lepší je chladnější voda a na krmení jsem měl železnou zásobu rousnic nebo jsem kupoval červi a patentky.

reagovat
Neděle 25. července 2010 ve 13:32 ® ARAJ

zdarvim ma tady někdo zkkušenost z okouny ? jake maji mit podminky a čim krmit když zrovna nejsou rybky atd. děkuju předem za informce je to promě moc duležite :-)

reagovat
Neděle 25. května 2008 ve 13:07 ® yerrx reakce na …
yerrx

Matez – posli foto

reagovat
Neděle 25. května 2008 ve 12:39 ® Matez
Matez

Teď mám doma v akvárku asi 20 mníčků mají asi 4 – 5 cm a jsou nadherní.

reagovat
Pátek 23. května 2008 v 11:40 ® monaster reakce na …
monaster

Esky: když to budeš brát podle lidí záleží na věku. zavalitější bejvaj baby po 40 ............ :-)

reagovat
Pátek 23. května 2008 v 11:38 ® monaster
monaster

Zlomiljsem prut : udělej doma test DNA. a nebo jednodušší. na jednu stranu akvárka dej počítač s chytej a na druhoz televizi s ordinací v řůžové zahradě. poznáš to hned.

Vážně: na tý fakultě by ti mohli poradit. nevím kdo tam přednáší na škole já tam chodil do kurzu s externíma přednášejícíma což byli sice machři ale akvarista nás měl mořskej. jinak třeba na hodiny s mluvčím veterinární správy Dubnem vzpomínám rád.

reagovat
Čtvrtek 22. května 2008 ve 21:54 ® honsev

joa je ktomu aji kryt vrchni i se svetlem

reagovat
Čtvrtek 22. května 2008 ve 21:53 ® honsev

cau prodavam jedno ma 60l nevadi za 500kč bylo jednou použite jsem z brna muj mobil je 736792166 diky za ozvani jestli budete chtit

reagovat
Neděle 20. dubna 2008 v 16:54 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

ESKY: Moc Ti děkuji.

reagovat
Neděle 20. dubna 2008 v 15:33 ® ESKY

čau, mrkni se sem www.oa.svitavy.cz z mé dlouholeté akvaristické praxe bych řekl, že samice bude plnější – zavalitější a asi bude nepatně menší, pokus se najít kontakt na tu rybářskou školu ve Vodňanech a zeptej se přímo tam, nebo se obrať se svým dotazem na přírodovědnou fakultu UK v Praze, email určitě najdeš na netu.

reagovat
Neděle 20. dubna 2008 ve 12:05 ® Salmo
Salmo

To teda netuším :-D

reagovat