Vyhledávání
Chov sladkovodnich ryb v akvariu
27.11.2005 | R3F13X | 50.334 zobrazení | 215 odpovědí
Mate nekdo zkusenosti s chovem sladkovodnich ryb v akvariu?Nebo vite o nekom(kontakt) kdo s tim ma zkusenosti?Myslim ryby jako jsou okouni,uhor,sticky. kdysi to meli v jednom rybarstvi,ale to vzalo za sve,chtel by jsem si to udelat doma. Diky za vsechny rady…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 4. prosince 2007 v 15:36 ® klucina
-
Dobrý den všem, má někdo zkušenost nebo ví někdo o někom kdo by měl lososovité ryby v akvárku? Už jsem se kdysi ptal, ale bohužel se mi nedostalo kloudné odpovědi. Myslím, že by byla krásná hodně prokysličená a proudná nádrž se pstruhem (at už duháček nebo potočák) či sivenem. Přežil by siven pokojovou teplotu? Moc mě to láká, ale nerad bych začínal, pokud ani nevím, že je naděje, nechtěl bych bojovat s větrnými mlýny. Moc děkuju za každou radu, Petrův zdar, klucina.
reagovat - Pondělí 3. prosince 2007 ve 20:02 ® cormaxx
-
Už snad 2 měsíce máme v akvárku trumena a že by se měl špatně se říct nedá.Dostává patentky a teď mu zkusim načapat nějakej potěr jestli mu pojede.Máme ho kvůli neteři (1,5roku) která ho zbožňuje
reagovat - Pondělí 3. prosince 2007 v 10:00 ® Cudla reakce na …
-
Matez:trumeni jsou velice aktivní při změně tlaku a počasí,divím se že ti rybky neloví.kdysi jsem je mněl jako likvidátory nepovedenejch akvarijních rybek který mi bylo líto „lejt“do záchodu.Dovedli se nacpat k prasknutí.
reagovat - Pondělí 3. prosince 2007 v 9:52 ® Cudla
-
M
reagovat - Neděle 2. prosince 2007 ve 13:09 ® Salmo reakce na …
-
Matez> podle mně se jím lovit chce ale v noci
reagovat - Neděle 2. prosince 2007 ve 12:41 ® Matez
-
Já mám ted asi 2 tydny v 500 l akvariu, 4 sumečky amerycky okolo 20 cm doted sem jim daval živy rybyčky, ale moc se jim nechtelo je lovit. Jestli mate nekdo skusenosti s chovem techto ryb tak mi prosim napiste vse co vite. Moc diky. Matez
reagovat - Neděle 2. prosince 2007 v 11:23 ® Salmo reakce na …
-
Kosmik> ono je to možná lepší krmit ho filém ale když ho budete chtít pustit do volné přírody tak asi pojde hladem(nebude umět lovit) já když jsem měl candáta tak jsem ho přes léto krmil výhradně vyčeřenovanými rybičkami a v zimě filém ale občas jsem koupil mečovky nebo něco takového aby nezapoměl lovit
reagovat - Sobota 1. prosince 2007 ve 21:21 ® Kosmik
-
Můj stric má 250 l akvárko a v něm sumca albína, měří asi 30 cm, krmího bohužel jenom rybím filé.
reagovat - Sobota 1. prosince 2007 ve 20:12 ® kele24 reakce na …
- reagovat
- Pátek 30. listopadu 2007 ve 20:55 ® monaster reakce na …
-
taky jsem ot om přemýšlel. jsem v rozovdovým řízení, v podnájmu. plovoucí podlahy a tak… po zkušenostech z měnželství váhám. žena akvárko ne!!! já ??? chlap. něco co nezvedá prkýnko mi nebude poroučet. pro začátek 100 litrů. zároveň s novým kobercem… do anglie mi přišla sms těš se domů… akvárko prasklo.........co jsme udělal? reklamaci… po 3 měsících vyhrála… šlo z bytu… ajá po 6 letech za ním…ale akvárium bude !!!
reagovat - Pátek 30. listopadu 2007 v 18:13 ® Syky
-
Ja som začal na jar so šťučkou. Keď som ju doniesol mala asi 4 cm. Kŕmil som ju poterom a za mesiac vyrástla tak na 10 cm. Potom som ju však zabudol zakryť a ona vyskočila. Začal som preto chovať gupky. Raz som náhodou v podberáku vytiahol malé ostriežiky 1–2cm. Dal som ich ku gupkám.dnes majú asi 5–6 cm Asi pred mesiacom mi však ostrieže začali devastovať zvyšné osadenstvo a preto som bol nútený odeliť ich. Na jar určite plánujem zaobstarať si šťuku lebo to najkrajšia ryba.
reagovat - Pátek 30. listopadu 2007 v 17:26 ® Salmo reakce na …
-
jo a ještě cena 100 litrového akvária se bohybuje okolo 1000 Kč pokud si ho necháte udělat ve sklenářství.Světlo není pro naše ryby nutné ale prodávají se ve zverimexech specialní zářivky a ty stojí kolem 300 Kč ale na ně by jste si museli nechat udělat poklop u truhláře.Cena filtru je okolo 500 Kč a štěrk si můžete vzít z řeky nebo rybníka a kdyby jste ho kupovali tak za dvě kila dáte asi 40 Kč.Kořen je celkem drahou záležitostí na to že je to v podstatě kus klacku stojí okolo 300 Kč a musíte ho nejméně 2× vyvařit ve vodě.Takře když to všechnu sečtu tak to výjde zhruby na 2500 Kč
reagovat - Pátek 30. listopadu 2007 v 17:16 ® Salmo reakce na …
-
takže akvárko mám už 8 let tak si myslím že mám nějaké zkušnosti tak co se týče dravců ty mě nedělali žádnej bordel kapříci a karásci jsou prasata na ně je potřeba tak dvojnásobná kapacita filtru než je v akvárku vody!!! Soužití dravce(jakéhokoli)z býložravcem u mě nepřipadá v úvahu.Momentálně mám v 150ti litrovém akvárku 2 kapříky(odhadem 7 a 10cm),8 plotic(okolo 5cm),a 4 hrouzky(okolo 7cm)a krmím je krájeným boiliem a bonduelkou.A co se týče dravců tak jsem měl candáta a okouny a taky v poho v létě jsem jim dával potěr a přes zimu jsem koupil ančovičky(malé mořské rybky)nebo kousky filé z tresky.doufám že jsem alespoň ňekomu pomohl a řeknu vám že naše ryby jsou mnohem hezčí než ty barevné tropické.......
reagovat - Pátek 30. listopadu 2007 v 16:34 ® jedenact
-
co tokoví akvárko s vybavením asi stojí???
reagovat - Pátek 30. listopadu 2007 v 9:02 ® wallys reakce na …
-
rgb23: jak jsi ho měl velký, teda to akvárko?Mám doma 1000Lnádobu a od příštího roku bych v ní chtěl mít po celou sezonu nástražáky na sumejše:lín,karas,plotka. Tak by mě zajímalo jaký to vzduchování a filtr atak.Dík
reagovat - Čtvrtek 29. listopadu 2007 ve 22:38 ® longr
-
Myslite ze bude stacit na par plocek a nejakeho mini kaprika 100litrove akvarko???
reagovat - Čtvrtek 29. listopadu 2007 v 19:57 ® rgb23
-
Taky mám takové akvárko, štičku bych chtěl, ale snad se zadaří na jaro. Mám tam malého kapříka, karáska, lína, okouna, slunky, plotice, ouklejky, střevličky východní a jednoho sumečka amerického. Při pokojové teplotě, pořád vzduchuju, krmím strouhankou, nítěnkami a masnými červy. Měj sem tam i malého pstruha a byl to děs, útočil pořád na všechno, musel jsem ho pustit.
reagovat - Úterý 29. listopadu 2005 ve 20:24 ® BoBo-Falknow
-
vlkodlak: On ji má v akvárku, ne v mrazáku, tam doroste až časem
reagovat - Úterý 29. listopadu 2005 ve 20:12 ® vlkodlak
-
Štika v akvárku to se mě líbí. Hade maš ju normálně při pokojové teplotě nebo ju chaldíš?
reagovat - Úterý 29. listopadu 2005 v 18:37 ® R3F13X
-
Hade,ty jsi byl v Jak na ryby????
reagovat - Úterý 29. listopadu 2005 v 11:01 ® HaD
-
až ho vyčistím. teď je to hrůza a děs
reagovat - Úterý 29. listopadu 2005 v 10:46 ® RASTOK
-
HAD – urob mi radosť /a nielen mne/ a daj sem foto toho akvarka s nejakými atraktívnymi pozami tvojej zubatej fešandy
reagovat - Úterý 29. listopadu 2005 v 10:12 ® brundibar
-
ještě perlička: původně jsem měl jen úhoře asi 40cm, ten mi ale letos v květnu utekl a ještě jsme ho nenašli – v celým bytě. chytl jsem novýho 55cm a měl ho v akvárku 70l. Manželka jednou odpoledne šla a koupila 5 karásků a zjistili jsme že je jim to malý, tak jsme se nasrali a jeli koupit akvárko za 17000,– se vším všudy – CO BY ČLOVĚK NEUDĚLAL PRO RYBY. Ale je fakt lepší než televize.
reagovat - Úterý 29. listopadu 2005 v 10:07 ® brundibar
-
R3F13X: voda z kohoutku je naprosto v pohodě, pokud ji nevymněňuješ všecku naráz, ale mejm rybám dělá spíš dobře. mám dvě zářivky do akvária – barvu ti pomůžou vybrat ve zverimexu – každá barva ti udělá jinej dojem – vynikne ti barva písku, ryb, atd. taky se pak víc přiblížíš přirozenýmu prostředí ryb. filtr mám mám na 280l vody 1100l/h, myslím že značka je Sera 1100, slabší bych rozhodně nekupoval.
reagovat - Úterý 29. listopadu 2005 v 9:42 ® HaD
-
řekl bych už okolo 35 cm. když jsem k ní dal úhoře asi 25cm, tak ho stále napadala. hodně velký sousta jí nedávám, ale troufla by si ))
reagovat - Úterý 29. listopadu 2005 v 9:20 @
-
Už jsem viděl koně plést,HaDa péct , ale blejt sumečka americkýho ještě neee. To musí bejt super,přijede návštěva:jééé to jsou krásný rybičky . Bléééééa sumeček vyvalí večeři.
reagovat - Úterý 29. listopadu 2005 v 1:03 ® mirmen
-
Jeden kolega dostal v baru sumečka americkýho. Přitočil se k němu barman a s poťouchlým úsměvem mu ho nabídl přímo z akvárka. Vzal ho – po pár pivech .
Zaklimatizoval se rychle. Krmení je fantastické. Sumeček se vrhne na žížaly. Po chvíli mu břicho vyklene jako budoucí matce trojčat těsně před porodem. Sumeček nepřestane žrát, cpe se dál. Kousky žížal mu vylézají z tlamy, čímž se udělá místo a opět se může ládovat. Po chvíli si sumeček lehne na břicho, respektive na bouli na těle. Spočívá na nadmutém břiše, tělo se nemůže ani dotknout dna. Po chvíli si z přežrání odkrkne, vyblije trochu natrávených žížal a opět se tak uvolní místo v břiše, takže následuje útok na natrávené kousky žížal plujících v akváriu a opětné ládování se Nudíte-li se, pořiďte si sumečka a vesele překrmujte. Určitě budete u akvárka trávit víc času.
reagovat - Úterý 29. listopadu 2005 v 0:22 ®
-
tu je ukážka mojej vegetácie v akvárku:
reagovat - Pondělí 28. listopadu 2005 ve 23:59 ® herik
-
Mal som v akvarku ostrieza, prvu rybu com som chytil. Krmil som ho dazdovkami a kuskami hovadzieho srdca. Za 5 mesiacov vyrastol asi o 6, z 13 na 20 cm a pustil som ho. To nieco hovori o rastovych moznostiach ostriezov. Filter s okyslicovadlom je dolezity, ostrieze vseobecne nemaju radi bahnite vody s malo kyslikom. Pri dlhsom chove je asi vhodne simulovat mu zimu a strcit ho do chladnejsej miestnosti.
reagovat - Pondělí 28. listopadu 2005 ve 22:45 ® troll
-
Sumec je super, je bezva pozorovat, jak dá fousy dopředu a útočí zespoda, jen ze žaber vylítne oblak šupin a je hotovo. Ale vyroste. Okouni se mi nikdy nedařili, největší úspěch jsem s nimi měl když byl v akvárku silný proud. Myslím, že jim vadila dlouhodobě teplá voda. Kapra jsem měl cca 8 let, zakrsnul, byl nádherně vybarvenej, taky ochočenej, vypadal jako miniatura velkýho. Měl jsem monté, byli v chumáči pod kamenem, půlka těla jim koukala a neustále s ní kývali dopředu dozadu, vypadalo to jako dvacetihlavá saň. Taky ale strašně rychle vyrostli. Jinak jsou naše sledkovodní ryby v akvárku mnohem hezčí, než klasika, když tomu přijdeš na chuť, tak už jiné nechceš.
reagovat