Chytej.cz

Bobr a vydra

17.10.2005 | Robur | 12.320 zobrazení | 54 odpovědí

Vídáte je u vody často, myslím ty 4 nohé. Domnívám se, že zatím je svátek vidět i ledňáčka. Pokud jste viděly i jiné zajímavé tvory, tak též napište. Spíš mám na mysli zvířata, to jen aby někdo nepsal Jakuba V. atd.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Sobota 31. ledna 2009 v 11:45 ® Tycoon

Bobra a vydru jsem ještě neviděl ale na jednom rybníku jménem Řehačka jsem viděl ondatry,nutri­i,ledňáčka a dokonce korelu :-)

reagovat
Sobota 31. ledna 2009 v 11:05 ® Vichrzhor
Vichrzhor

Sousedka má bobra…ale to sem nepatří :-) Jinka na horní Jizeře jsem už párkrát potkal norka, a na celé Jizeře je níže zmiňovaných ledňáčků taky poměrně dost. Řekl bych, že nějakého vidím skoro při každé návštěvě…ale vydry u nás nět, nebo aspoň o nich nevím.

reagovat
Sobota 31. ledna 2009 v 9:56 ® Salmo
Salmo

Ještě fotečka(krysa/pot­kan je v kroužku)

reagovat
foto/forum/2009/th-img7230.jpg
Sobota 31. ledna 2009 v 9:52 ® Salmo
Salmo

U nás na Jihlavě ledňáčka vidím snad pokaždé,kydž jdu chytat mimo regulaci.Jinak u řeky taky pravidělně vídám kysy a když jsme byli na Dalešické přehradě,tak se to tam jenom hemžilo norky.

reagovat
Sobota 31. ledna 2009 v 9:04 ® 

Mě se dokonce stalo, že si ledňáček sedl na špičku mého prutu…čučel do vody a číhal na rybičky. Bál jsem se pohnout a tak ho bohužel nemám nafoceného. Když jsem to zkusil, okamžitě byl fuč. Věčná škoda. Jinak mám zážitek s hranostajem, který se mi prošel přes nohy sem a tam. Asi byl na špacíru.

reagovat
Sobota 31. ledna 2009 v 8:43 ® Kubah reakce na …

Vydrýsek říční> U nás na Sázavě je leďňáčků taky dost

reagovat
Sobota 31. ledna 2009 v 8:31 ® Vydrýsek říční
Vydrýsek říční

lednáčky u nás na Sázavě dost často, až na vyjímky ne, vydru sem ještě neviděl, ale dost často od ni jsou vodět stopy nebo zbytky ryb.

reagovat
Pátek 30. ledna 2009 ve 23:16 ® cercer
cercer

vydra a bobr??!!!Poč­kej,ta ti dá!!!:-D DD

reagovat
Sobota 22. října 2005 v 11:46 ® karelc

ještě jednou zkusím tu vlhu: cs. wikipedia. org

reagovat
Sobota 22. října 2005 v 11:44 ® karelc

mlady_rybar: nebyla to koliha, ale vlha:

Koliha vypadá takhle: cs. wikipedia. org

Jinak na Prostějovsku je ledňáčků dost, taky jsou vidět ondatry, ale bobr a vydra, to jsem ještě nepotkal (u nás)

reagovat
Pátek 21. října 2005 ve 22:56 ® gun

Odpoledne jsem byl vláčet a kousek ode mne proletěl nějaký pták. Vzpomněl jsem si na tuto diskusi, kterou jsem četl dnes dopoledne a zapátral po něm. Seděl v orobinci kousek ode mě a … byl to ledňáček. Takže mohu jeho výskyt hlásit z okr. Teplice, revír Bílina 4. Další zajímavá setkání mívám s užovkami, onehdá na mne jedna koukala dokonce z batohu …

reagovat
Pátek 21. října 2005 v 17:32 ® joba

na loučný vídám dost nutrií,na berounce hodně led'náků a norků P. S. bobry nemusím…)

reagovat
Čtvrtek 20. října 2005 ve 13:43 ® Lipo

Jo a k tem bobrum. Jednou jsem si sebou vzal vecer na ryby jednu holku a kdyz jsem ji rozepnul kalhoty tak jsem chtel volat ochrance prirody. Asi pul hodky potom plaval v rece opravdovej bobr. Zrejme samec na namluvach ale mel smulu.

reagovat
Čtvrtek 20. října 2005 ve 12:33 ® Lipo

Ja chytam na Radbuze a musim rict ac to nechci zakriknout tak je jich tu celkem dost. Troufnu si rict ze skoro kazdou vychazku k vode spatrim lednacka. Ale mame tu velky problem s norkama.

reagovat
Středa 19. října 2005 v 0:13 ® Hora
Hora

Před 2 lety v létě u stulíků jsem měl políčeno na cejny na kuku a vytáh jsem želvu.30cm délky krunýře. Potom jsem pátral odkud se tam vzala a bylo mě řečeno,že jich je ve vodě víc. A vopravdu. Napočítal jsem 3 kousky. To se mi promenádovaly pod pruty a já si jich předtím nevšim!

reagovat
Úterý 18. října 2005 ve 21:40 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Bobra či vydru zde na Zlínsku moc nevídávám, spíše ty ledňáčky, těch tu není málo. Občas také želvu. Kámoš jednu chytil a ve Zverimexu za ni dostal dvě kila

reagovat
Úterý 18. října 2005 ve 21:08 ® troll
troll

Želv nádherných je v Praze na Vltavě taky dost, v létě jsou na padlých stromech, třeba v Libni. Vydru vídám pokaždé – nad jezem v Komořanech, hranostaj je také běžný. Bobr ne, ale někdy se tam opalují ženské a bobři jsou k vidění. Ledňáčka vidím ve Všenorech na Berounce taky často, nedávno jsem viděl tamtéž i mloka skvrnitého.

reagovat
Úterý 18. října 2005 v 16:09 ® Axamith
Axamith

To Ciffik : Na co ti zabrala a jak dlouho jsi ji zdolával ???

reagovat
Úterý 18. října 2005 v 10:10 ® Ciffik
Ciffik

no v ostrave toho moc neni ale na odre se da bezproblemu uvidet lednacka volavky. co me ale nejvic prekvapilo na hlucinske prehrade jsem kousek od brehu chytil zelvu nadhernou. ted je v akvarku. pres leto v zahradnim jezirku…

reagovat
Úterý 18. října 2005 v 8:30 ® Kyslik
Kyslik

Tak u nás na Uherskohradištsku není problém bobra zahlédnout. Když sedíde na večer u vody tak si podle nich můžete nastavit hodinky. podle mého – aspon u nás spůsobují hodně škod na okolní vegetaci a to si nevybýrají jenom mladé stromky ale pouští se i do stromů o průměru i jeden metr. Jinak tady pozoruji hodně živčichů- lednáček , kulík , bukač , volavka, je toho spousta k vydění.

reagovat
Pondělí 17. října 2005 v 18:02 ® Prutos
Prutos

Ledňáčky vídám u vody celkem běžně,stejné je to i s bobrem. Na starých ramenech Dyje se občas ukáže i kvakoš noční. Výjimečně se dá spatřit nějaká ta želvička. Vydru jsem zatim nikde nepotkal,ale když jsem před dvěma lety byl na dovči v Podhradí nad Dyjí byla tam spousta norků.

reagovat
Pondělí 17. října 2005 v 17:31 ® Axamith
Axamith

Ledňáčky vidím poměrně často na Moravské sázavě a Moravě 23 (Šumpersko). Jsou tady i k vidění černí čápi a volavky. Dosti často chytnu lipana, který má od takových chráněných potvor klovnutí za hlavou. Kamarád našel ma Moravě 23 okusy od bobrů, ale žádné informace o jejich výskytu nemám.

reagovat
Pondělí 17. října 2005 v 17:07 ® Mlady_Rybar

Já viděl v Německu na slepým rameni řeky Inn ondatru, bílý volavky a na Mži při vláčce kolihu(bylo to takový do modra ale moc velký na ledňáčka) a kus odtamtud potkana jak náš kocour. Bobr to nebyl!!!

reagovat
Pondělí 17. října 2005 v 16:35 ® DEATH

Ledňáčka tady v okolí Písku. celkem jo,neříkám,že pořád,ale docela často se s ním dá setkat,je to,ale opravdu silný zážitek. Jinak nic jiného,až na roztomilé potkánky…

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1