Chytej.cz

rybareni v anglii, irsku, skotsku necteno

11.10.2005 | carodej | 14.447 zobrazení | 22 odpovědí

Zdravicko. Chystam se do techto koncin a rad bych se zeptal, zda-li nema nekdo info ohledne rybareni. Jak vnitrozemske, tak morske. Zajima mne hlavne legislativa, ale vdecny budu za jakekoli informace. Dekuji prevelice. C.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 21. února 2017 v 19:41 ® patast reakce na …

no jeho škoda my se tady snažíme a on nikde:-D

reagovat
Pondělí 20. února 2017 ve 14:58 ® noba reakce na …
noba

regulus> A asi ani dlouho neukaze :-)

reagovat
Pondělí 13. února 2017 ve 21:49 ® regulus reakce na …
regulus

Bořík> je opravdu smysluplné odpovídat někomu, kdo se tu 4 roky neukázal … https://www.chytej.cz/…1412/osprey/

reagovat
Pondělí 13. února 2017 v 18:35 ® Bořík reakce na …

osprey> V každém případě se na přežívací výpravy doporučuje moooooooc velký pytel ovesných vloček.

reagovat
Neděle 12. února 2017 v 7:46 ® patast reakce na …

kuba2> když ulovíš ovcitak si myslím že určitě bude někomu chybět a ten si to jistě nenechá líbit

reagovat
Sobota 11. února 2017 v 15:10 ® marw_84

Ahoj, rád bych to tu trochu oživil. Poslední týden v květnu letím na týden do Skotska na návštěvu za sestřenkou a rád bych si tam i zarybařil když už tam budu. Budu bydelet v Edinburghu. Lovit teda na moři mohu zadarmo i bez nějakého lístku? Je tam taková zátoka do které ústí řeka. Bere se to pořád jako moře? Jaké případně nástrahy na přívlač byste doporučili? Budu se snažit lovit jeno ze břehu. Díky za každou radu

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 22:09 ® osprey reakce na …
osprey

kuba2> Tak ti nevím, ale představuješ si Skotsko jako nějakou divočinu. Dej si pozor, aby sis nenaběhl. Budeš se pohybovat v zemi, kde jsou majetkové vztahy pevně dány, není to takový bordel jako u nás. Lovecké revíry a zvěř v nich má své majitele a u té ovce si snad, proboha, nemyslíš, že bude bezprizorní. To je krádež i v Čechách a pokud chceš realizovat přežití ve stylu, že si ukradneš něco na poli nebo zabiješ někomu domácí zvíře, tak mi to přijde divné. Zajíc, pokud vím, není ve Skotsku zrovna běžné zvíře a kachnu ulovíš nejsnáz asi v městském parku. Ryby se dají bezplatně chytat myslím jen na moři, jinde jsou revíry v soukromém držení a povolenky na dobré vody (zejména lososové) budou pěkně drahé. Osobně bych ti na přežívací výpravu poradil spíš Skandinávii a vím, že velké výpravy v tomto stylu pořádala parta nadšenců v oblasti dunajské delty. Brali to jako částečný vědecký výzkum a jedli i škeble, hady a jinou havěť.

reagovat
Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 21:12 ® kuba2

Ahoj všem. Chtěl bych se zeptat i když se to sem nehodí, jak je to s lovem ve Skotsku. Jedu do Skotska za účelem turistiky ve smyslu přežití (bez jídla jen s nožem) a zajímalo by mě, jak je to tam s loven zvěře. Ryby mi jsou jasné, ale co když si tam někde ulovím zajíce, kachnu nebo ovci? Musím mít také povolení popř. poraďte kde ho seženu. Za každou radu budu moc vděčný. Díky Kuba, bocek007@seznam.cz

reagovat
Sobota 5. února 2011 v 19:26 @ dusivka

Ahoj, letos v cervnu se cyhstame do skotska – chci si sebou vzit prut a prilezitostne si zachytat. Praktikoval jsem to tak loni v norsku – vyhledl jsem si nejakou vhodnou skalu, vybezek do more a privlaci prohazoval vodu – bylo to super, ale jen tam kde byla hlubsi voda, kde bylo melceji bylo mene ryb a vice vazek. Proto se chci zeptat, zda toto lze praktikovat i ve skotsku – jake je tam pobrezi? (hloubka vody, pristup k vode).

Diky

P

reagovat
Neděle 29. srpna 2010 ve 3:27 @ vladka reakce na …

Rybaření v Anglii – koupě licence http://lochneska.cz/rybareni

reagovat
Neděle 29. srpna 2010 ve 3:26 @ vladka reakce na …

www.locheska.cz Portál pro Čechy a Slováky v Anglii. Obsahuje obsáhlé informace o životě a práci v Británii (lékař, pojištění, daně, přídavky, ubytování, auto, kurzy, studium, práce, aupair a další).

Nabídky práce pak najdeš zde: http://lochneska.cz/jobs

reagovat
Pátek 11. prosince 2009 v 15:05 ® deph

ahoj lidi chystáme s kamarádem do Irska na ryby. Měl sem telefon na jednoho pana z Kojetína pokud ho někdo znate nebo mate kontakt tak mi dejte vědet prosím předem diky.

reagovat
Středa 16. dubna 2008 v 11:11 ® srnec34 reakce na …
srnec34

Zdravím… chtěl bych se zeptat, zda už jsi nalelz nějká jezera v Irsku. Jsem tu poměrně krátce a stále hledám. Žiji v Co. Meath a je tu jen jeden kanál, kde to opravdu nebere :O( Díky moc za odpověď. Tom

reagovat
Středa 16. dubna 2008 v 11:09 ® srnec34 reakce na …
srnec34

Zdravím :o)

Mohl bych tě poprosit o nějaké typy kam na ryby? Jsem v Irsku poměrně krátce a mám tu komůlet výbavu (kromě muškařské, což není zrovna mé hobby :o) ).
A rád bych vyrazil někam na ryby… byl jsem v Longwoodu na kanalu a tam jsem za tři dni chytil jednu malou čudlu :o) takže nic moc. Žiji v Co. Meath. Mohl bys mi prosím něco doporučit, kde nemusím platit za chytání?

Díky moc za odpověď. Tom

reagovat
Úterý 6. března 2007 v 18:44 ® Tuky reakce na …

Cau Jirko,jmenuje se Jakub,jsem v Irsku kratce,bydlim v Dublinu,neznas prosim nejaky dobry mista?reku jezero,moc by si mi pomohl,chci zacit chodit na ryby a nevim kam,za kazdou radu a presnou adresu ti budu vdecnej,mel bych zajem si zajit na stiku a nebo na kapra,spolubydlici ma auto tak neni problem zajet i nekam pobliz Dublinu,tak prosim pisni,diky Jakub

reagovat
Pátek 19. ledna 2007 ve 14:17 ® eiffel reakce na …

Nazdárek, pošli mě prosím mailovku na taťku, jsem v Irsku a chtěl bych vědět nějaké informace o zdejším chytání.. Dík, Eiffel

reagovat
Středa 17. ledna 2007 v 16:40 ® Raf
Raf

Potřebuješ „rod licence“, což je obdoba našeho rybářského lístku. Jde o jakýsi zbrojní průkaz opravňující k držení prutu. Roční vyjde cca na 20 Liber, případně se dá pořídit i na kratší dobu. Nevyžadují se žádné zkoušky a lze ho pořídit na jakékoli poště. Poté by ses mohl zaregistrovat v některém z klubů a platit pravidelné roční poplatky (obdoba našich MO a každoroční koupě povolenky). I s poplatkem za vstup do klubu se často vejdeš do 100 Liber. Kluby většinou spravují jak nějaký kaprodrom, tak běžné rybníky a úsek řeky. Výběr je pestrý. Nebo lze nebýt v žádném klubu a kupovat si povolenky na jednotlivé dny. Já jsem razil druhou cestu, navíc jsem využíval toho, že šla povolenka na daný den koupit až na břehu mé oblíbené řeky, pokud se tedy výběrčí pro asi 3 Libry, které to obnášelo dostavil, což se mi za celou dobu nestalo. Denní povolenky jsem si kupoval předem jen na kaprodromy a línodromy. Ale výlet na ně byl spíš takovým svátkem, tak asi jako u nás výlet na soukromou vodu. Sem jsou denní povolenky dražší 7 Liber a výše. Rybařina jinak nádherná. Na sladkých vodách platí celoplošná chyť a pusť, což má samozřejmě výhody i nevýhody, ale ryb je tak hodně. Nevýhodou očima rybáře je třeba to, že kdykoli jsem si na řece nebo kanálu zakrmil na plavačku, mohl jsem si být jistej, že se mi během chvíle v krmném místě usadí štika. Výhodou se to stane, až se tam vrátím na štiky vybaven :-) . S obezenou výbavou jsem jich pár pochytal, ale neni z toho takovej pocit. Radost je chytat především říční ryby (parma, tloušť), kterých si tu dovedou vážit a občas si zajet na komerční jezírko třeba na líny. Potěšit se dá i s drobotinou u nás téměř nevídanou – střevle, vranky. Kdyby ses pohyboval v okolí městečka Godalming, což nepředpokládam, můžu poradit i konkrétní místa. Vím o pár, kde jsem přesvědčen, že bys jen za trochu příznivé konstelace hvězd na parmu nad 70 cm nečekal dlouho. Pstruhy nebo lososy se kterýma to chodí trochu jinak jsem tu nikdy nelovil, i když by to určitě stálo za to. Vezl jsem si sebou do Anglie jen základní výbavu. Věděl jsem, že stejně budu potřebovat koupit feederový a matchový prut, což jsem učinil až tam. Ceny jsou přibližně stejné, výběr mnohem větší a cestou do zahraničí na delší dobu se hodí každé ušetřené místo. Na moři je to jinej svět. Povolenku nepotřebuješ, ale chceš – li se k rybám trochu přiblížit, což je někde nutností, tak se za to platí. Buď je možnost výpravy na lodi, nebo levnější možnost – lov z mol (pierů). Za vstup na molo se často platí. Já jezdil do Portsmouthu, kde to bylo asi 5 Liber. Chytáš několik druhů tresek, breamů, piskounů, makrely, jehlice, bassy. Ryb se dá nachytat hodně. Tak jak to má na sladkých vodách nějakou kulturu, často až posvátnou, na kterou se dobře zvyká a hezky vzpomíná, tak na moři jsem se s ní nesetkal. Některý typy rybářů jsou velice zvláštní, jejich vystupování je umocněno tím, že se na pierech chytá na stísněném prostoru. Ryby se nepouští ani náhodou. Já jsem tak činil a nebylo to doprovázeno jen nepříjemnými pohledy, ale i opravdovou agresivitou. Zákon anglických lovců na moři je, že všechno se dá buď doma sežrat nebo použít jako nástraha. To je však jejich zákon, ne náš :-) .

reagovat
Neděle 14. ledna 2007 ve 22:37 ® Shrek
Shrek

Táta v Irsku žije a jezdí jak na řeku na lososy tak na vraky na moře.Jedna fotka z moře www.chytej.cz

reagovat
Neděle 14. ledna 2007 v 17:41 ® ESKY reakce na …

Ahoj, napiš mi prosím na lipan25@seznam.cz, dík. Chtěl bych probrat nějaké věci okolo rybaření v Irsku.

reagovat
Sobota 13. ledna 2007 v 19:43 ® barn
barn

čau taky jsem tam nějakou dobu pobýval chytal jsem,jak na řekách tak na jezerech hlavně štiky a pěkný!Platil jsem fish ticket 20euro.a začal chytat.Na moři jsem chytal pouze jednou jeden den na lodi 100euro.Tak pro mě byla lepší řeka 1km.od baráku.

reagovat
Sobota 13. ledna 2007 v 15:53 @ ??? reakce na …

Cau Jirko,taky ziju v Irsku a mam tu sebou rybarkou vybavu,ale nemam s kym chodit na ryby a neznam tu poradne fleky.Tak pokud jsi jestu v Irsku napis me na maila.dik richard

reagovat
Úterý 28. listopadu 2006 ve 22:00 @ ???

nazdarech chlape, tak sem se koukl na internet a koukam ze mas zajem si jet do irska zachytat. Ja uz tady bydlim skoro 3roky a tak pred pul rokem sem zacal chodit na rybky. Je to tady neco podobneho jako v cesku.Akorat rybarsky zakon je uplne jiny. chytat se tu muze cely rok krome pstruhu na ktere zacina sezona od brezna a konci v zari.Pstruzi sou tu nadherni a i dokonce na jezerech cos je docela zvlastni ale jsou a to pekni. ja osbne muskareni nejak nemusim ale zato miluju chodit pekne na jezirka a rybniky a ze jich tu je mraky. Takze jak budes neco potrebovat tak mi dej vedet a aspon si poradne pokecame. Cago Jirka

reagovat