Vyhledávání
Dělička-voskování spojů
24.9.2005 | Mlady_Rybar | 3.795 zobrazení | 11 odpovědí
ahoj všichni,
docela by mně zajímalo, čím se voskují spoje děliček, už mám ty spoje u svého WP nějaké zdrsnělé a zašlé, chtělo by to asi navoskovat, ale nevím čím…
Poradíte prosím?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 20. května 2017 v 11:53 ® hraji reakce na …
-
1718> ideální je použít síly tří lidí. Jeden drží jeden díl, druhý drží druhý díl. Tito dva jen táhnou díly od sebe, bez kroucení, jen čistý tah. Třetí osoba si stoupne k místu spojení dílů, vezme prut v místě spojky lehce do dlaně a začne prutem opisovat kruh o průměru cca 10 cm, střídající se zatížení spoj uvolní, jen je třeba trpělivost, někdy to trvá i několik minut
reagovat - Sobota 20. května 2017 v 7:57 @ 1718
-
myslím děličky
reagovat - Sobota 20. května 2017 v 7:56 @ 1718 reakce na …
-
jak rozdělím díly od sebe,vůbec se to nehne už jsem zkoušel snad vše a nic.dík
reagovat - Středa 28. září 2005 ve 22:22 ® Milky
-
způsob ošetření prutů HaDa se mi dost zamlouvá a hodí. Proto to činím také tak
reagovat - Úterý 27. září 2005 v 0:59 ® HaD
-
k prutům se chovám nehezky a nikdy je neošetřuji
reagovat - Neděle 25. září 2005 v 16:28 ® BoBo-Falknow
-
Několikrát do roka spoje vyčistí a navoskuji, svíčkou, která je zrovna po ruce Občas jsem měl problém děličku „rozdělit“, teď je to komfort sám.
reagovat - Neděle 25. září 2005 v 15:12 ® Zlinsky_lovec
-
Dělám to podobně jak Hora, akorát že prut čistím tak 4–6krát ročně a voskuji dle potřeby........
reagovat - Neděle 25. září 2005 ve 14:55 ® Hora
-
Vždy jednou za rok přes zimu,očistím celý prut,, a navoskuji spoje svíčkou. Potom složím prut dohromady a potočím ve spoji,aby se vosk rovnoměrně rozložil ve spoji na obou dílech.
reagovat - Neděle 25. září 2005 v 7:29 ® ripper
-
Stačí spoje vyčistit a trn přejet práškovým grafitem a je to v poho
reagovat - Sobota 24. září 2005 v 19:02 ® Chose
-
Taky sem řešil tenhle problém,prut sem vyleštil přípravkem na dřevěné lakované podlahy s přídavkem co vytvoří ochraný film na povrchu a paráda. Spoje sem vyčistil a přejel normální svíčkou. a je to good
reagovat - Sobota 24. září 2005 v 17:41 ®
-
Ničím to nevoskuj, stačí to očistit, aby tam nebyly nečistoty. Vytřít samozřejmě i zevnitř.
reagovat