Chytej.cz

CEJN 1

2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | ReceptyOmáčky z ryb | 1.021× zobrazeno
800 g cejna, 300 g rajčat, 150 g očištěných žampiónů, 0,1 l stolního oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 0,1 l červeného přírodního vína, 20 g hladké mouky, mletý pepř, zelená petrželka,

800 g cejna, 300 g rajčat, 150 g očištěných žampiónů, 0,1 l stolního oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 0,1 l červeného přírodního vína, 20 g hladké mouky, mletý pepř, zelená petrželka, sůl, citrón.

Postup: Vykuchané, očištěné cejny rozdělíme na porce, osušíme, obalíme je v hladké mouce a pečeme z obou stran na oleji. Opečené porce ryb vyjmeme, do zbylého základu přidáme drobně nakrájenou cibuli, drobně nakrájené žampióny, krátce podusíme, přidáme víno a ještě jen velmi krátce podusíme. Před skončením dušení přidáme nakrájená, oloupaná, jadérek zbavená rajčata, mletý pepř, jemně nakrájený česnek a sůl. Porce cejna přelijeme omáčkou, na talířích ozdobíme zelenou petrželí a kolečky v horké vodě dobře omytého citrónu. Podáváme s vařenými brambory.