Vyhledávání
CEJN 1
2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Omáčky z ryb | 1.091× zobrazeno
800 g cejna,
300 g rajčat,
150 g očištěných žampiónů,
0,1 l stolního oleje,
1 cibule,
2 stroužky česneku,
0,1 l červeného přírodního vína,
20 g hladké mouky,
mletý pepř,
zelená petrželka,
800 g cejna, 300 g rajčat, 150 g očištěných žampiónů, 0,1 l stolního oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 0,1 l červeného přírodního vína, 20 g hladké mouky, mletý pepř, zelená petrželka, sůl, citrón.
Postup: Vykuchané, očištěné cejny rozdělíme na porce, osušíme, obalíme je v hladké mouce a pečeme z obou stran na oleji. Opečené porce ryb vyjmeme, do zbylého základu přidáme drobně nakrájenou cibuli, drobně nakrájené žampióny, krátce podusíme, přidáme víno a ještě jen velmi krátce podusíme. Před skončením dušení přidáme nakrájená, oloupaná, jadérek zbavená rajčata, mletý pepř, jemně nakrájený česnek a sůl. Porce cejna přelijeme omáčkou, na talířích ozdobíme zelenou petrželí a kolečky v horké vodě dobře omytého citrónu. Podáváme s vařenými brambory.