Vyhledávání
Kapr ve víně se žampiony
19.6.2008 vložil(a) Zdeněk Píša | Recepty ⇒ Omáčky z ryb | 1.201× zobrazeno
6 porcí kapra, citrónová šťáva, 3 lžíce rostlinného oleje, 80 g másla, 300 g čerstvých žampionů, 150 ml bílého vína, sůl, hladká mouka
Očištěné porce kapra pokapeme citrónovou šťávou a necháme 1/4 hodiny odležet
6 porcí kapra, citrónová šťáva, 3 lžíce rostlinného oleje, 80 g másla, 300 g čerstvých žampionů, 150 ml bílého vína, sůl, hladká mouka
Očištěné porce kapra pokapeme citrónovou šťávou a necháme 1/4 hodiny odležet. Pak je osolíme, poprášíme moukou, vložíme do pekáčku s rozehřátým olejem a polovinou dávky másla a pečeme. Po chvilce porce přelijeme vínem a vypečenou šťávou a dopečeme doměkka. Na zbylém másle podusíme žampiony pokrájené na plátky a ke konci pečení přidáme k porcím kapra. Podáváme se smaženými hranolky a zeleninovým salátem