Chytej.cz

Rybí guláš

13.6.2008 vložil(a) Zdeněk Píša | ReceptyOmáčky z ryb | 1.149× zobrazeno
Pro přípravu potřebujeme: 1 kg ryby 50 g prorostlé slaniny 50 g sádla 2 cibule 2 lžičky mleté papriky tlučený kmín pepř sůl drůbeží vývar 30 g hladké mouky lžíci drobně nasekané p

Pro přípravu potřebujeme: 1 kg ryby 50 g prorostlé slaniny 50 g sádla 2 cibule 2 lžičky mleté papriky tlučený kmín pepř sůl drůbeží vývar 30 g hladké mouky lžíci drobně nasekané petrželové natě

Postup přípravy: Na přípravu guláše použijeme větší rybu, kterou lze zasyrova dobře vykostit. Vykostěné maso nakrájíme na větší kostky, slaninu nakrájíme nadrobno, rozškvaříme na sádle, přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme, vložíme rybu a prudce opečeme. Pak přimícháme papriku, kmín, sůl a pepř, znovu opečeme, podlijeme vývarem a udusíme. Během dušení podléváme málo, aby se maso nevařilo, ale jen dusilo. Nakonec zahustíme mouku a ochutíme petrželkou.