Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Omáčky z ryb Losos ve smetanové omáčce

Losos ve smetanové omáčce

12.6.2008 vložil(a) Zdeněk Píša | ReceptyOmáčky z ryb | 1.010× zobrazeno
800g lososa 100ml olivového oleje 100ml bílého vína 1 stroužek česneku (nebo mnohem víc? podle chuti) 300ml smetany 2 citróny rybí vývar pepř sůl rozmarýn (čerstvý je nejlepší?)

800g lososa 100ml olivového oleje 100ml bílého vína 1 stroužek česneku (nebo mnohem víc? podle chuti) 300ml smetany 2 citróny rybí vývar pepř sůl rozmarýn (čerstvý je nejlepší?)

Rozmarýn a nakrájený česnek dáme do pánve se zahřátým olejem, přidáme porce lososa a na velkém plameni krátce po obou stranách osmažíme dozlatova. Přelijeme bílým vínem, necháme odpařit, zmírníme plamen, podlijeme vývarem, ochutíme citrónovou šťávou a podusíme doměkka. Maso vyjmeme a uložíme někam, kde moc rychle nevychladne. Šťávu z ryby zahustíme smetanou, osolíme, opepřímepodle chuti a krátce povaříme. Maso upravíme na talíři a přelijeme omáčkou.

Ps: Dobrej je k tomu brambor, ale jestli se vám nechce škrábat, dá se i rýže:-)