Vyhledávání
Losos ve smetanové omáčce
12.6.2008 vložil(a) Zdeněk Píša | Recepty ⇒ Omáčky z ryb | 1.071× zobrazeno
800g lososa
100ml olivového oleje
100ml bílého vína
1 stroužek česneku (nebo mnohem víc? podle chuti)
300ml smetany
2 citróny
rybí vývar
pepř
sůl
rozmarýn (čerstvý je nejlepší?)
800g lososa 100ml olivového oleje 100ml bílého vína 1 stroužek česneku (nebo mnohem víc? podle chuti) 300ml smetany 2 citróny rybí vývar pepř sůl rozmarýn (čerstvý je nejlepší?)
Rozmarýn a nakrájený česnek dáme do pánve se zahřátým olejem, přidáme porce lososa a na velkém plameni krátce po obou stranách osmažíme dozlatova. Přelijeme bílým vínem, necháme odpařit, zmírníme plamen, podlijeme vývarem, ochutíme citrónovou šťávou a podusíme doměkka. Maso vyjmeme a uložíme někam, kde moc rychle nevychladne. Šťávu z ryby zahustíme smetanou, osolíme, opepřímepodle chuti a krátce povaříme. Maso upravíme na talíři a přelijeme omáčkou.
Ps: Dobrej je k tomu brambor, ale jestli se vám nechce škrábat, dá se i rýže:-)