Vyhledávání
grilovaní líni
10.4.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Grilované ryby | 1.089× zobrazeno
4 celé líny
4 stroužky česneku
1 chilli paprička
sůsl
mletý pepř
šťáva ze 2 limetek
trochu pažitky
2 šalotky
trochu petrželky
40 ml olivového oleje
4 snítky čerstvého tymiánu
4 bobkové listy
4 kuličky nového koření
1 limetka
Opláchněte ryby zevnitř i zvenčí pod proudem vody a osušte je papírovou utěrkou. Očistěte je a poté do jejich boků udělejte nožem příčné zářezy.
Ryby naskládejte v jedné vrstvě do pekáčku.
Teď se věnujte marinádě. Do misky dejte česnek, chilli papričku, sůl, i pepř a pak vše oblou stranou lžíce rozmačkejte na pastu.
Přidejte ještě limetkovou šťávu a třete, dokud se sůl nerozpustí.
Vmíchejte pažitku, šalotku, cibuli, petrželku a olej.
Trochu pasty dejte do každé ryby a také ji vetřete do zářezů na bocích.
Do dutiny vložte i snítku čerstvého tymiánu, jeden bobkový list a kuličku nového koření.
Zbylou marinádou potřeme kůži ryb, zakryjeme je fólijí nebo alobalem a na hodinku je uložte do ledni. Během této doby je párkrát obraťte.
Připravte gril na přímé grilování. Rozpalte ho na vysokou teplotu. Okartáčujte rošt a naolejujte ho.
Rozmístěte ryby na rošt a poté je opékejte 6 – 10 minut na každé straně, dokud nebudou propečené.
Horké ryby podávejte ozdobené dílky limetky.