Chytej.cz

grilovaní líni

10.4.2017 vložil(a) patast | ReceptyGrilované ryby | 1.003× zobrazeno
4 celé líny 4 stroužky česneku 1 chilli paprička sůsl mletý pepř šťáva ze 2 limetek trochu pažitky 2 šalotky trochu petrželky 40 ml olivového oleje 4 snítky čerstvého tymiánu 4 bobkové listy 4 kuličky nového koření 1 limetka

Opláchněte ryby zevnitř i zvenčí pod proudem vody a osušte je papírovou utěrkou. Očistěte je a poté do jejich boků udělejte nožem příčné zářezy.

Ryby naskládejte v jedné vrstvě do pekáčku.

Teď se věnujte marinádě. Do misky dejte česnek, chilli papričku, sůl, i pepř a pak vše oblou stranou lžíce rozmačkejte na pastu.

Přidejte ještě limetkovou šťávu a třete, dokud se sůl nerozpustí.

Vmíchejte pažitku, šalotku, cibuli, petrželku a olej.

Trochu pasty dejte do každé ryby a také ji vetřete do zářezů na bocích.

Do dutiny vložte i snítku čerstvého tymiánu, jeden bobkový list a kuličku nového koření.

Zbylou marinádou potřeme kůži ryb, zakryjeme je fólijí nebo alobalem a na hodinku je uložte do ledni. Během této doby je párkrát obraťte.

Připravte gril na přímé grilování. Rozpalte ho na vysokou teplotu. Okartáčujte rošt a naolejujte ho.

Rozmístěte ryby na rošt a poté je opékejte 6 – 10 minut na každé straně, dokud nebudou propečené.

Horké ryby podávejte ozdobené dílky limetky.