Vyhledávání
Začínáme rybařit
V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 3. dubna 2013 v 16:18® hraji
-
gavlos> Kurňa chodíš k vodě chlemtat čaj s rumem nebo chytat ryby?
To je samý čaj, a skutek utek.
- Středa 3. dubna 2013 ve 14:49® gavlos
-
regulus> tez uz to vim..asi se mi nechtelo nic prevazovat..mel jsem i 16 s cervikem na splavek..bezne parada…ten den ani tuk…vuuubec nevadi…stejne bylo fajne..ten klid..jen kachny a labute..co vic si prat..a samo caj s rumem
- Středa 3. dubna 2013 ve 14:33® regulus
-
gavlos> on je ten háček někdy docela stěžejní, teda hlavně u malejch ryb. Je pravda, že nepoužívám nějaký kór velký háky, ale třeba v sobotu, to ze začátku moc nešlo, respektive nic. Zkoušel jsem delší, kratší návazec, šel z 0,12 na 0,10 a furt nic. Běžně chytám na háčky 9 nebo 11 a tak jsem tam zkusil dát patnáctku a najednou to šlo. Paradoxně když jsem utrhl návazec, tak jsem ho zase ze zvyku udělal z 0,12 a furt to šlo. Pak jsem si zase automaticky navázal háček 11 a ryby nešly, když jsem tam dal 15, tak to zase začlo fungovat. Vůbec se mi to nezdá, možná to byla náhoda, ryby přijely a odjely zrovna když tam byl ten nebo onen háček, ale bylo to tak. Někdy jsou věci mezi nebem a zemí a je třeba trochu experimentovat, pochopitelně, tam kde není ani šupina je ti to prd platný.
- Středa 3. dubna 2013 ve 13:50® gavlos
-
hraji> to uz bylo predminuly vikend..byla tak 10°c voda urco min..jak jsem psal..cervy nechutnaly ..jen ta marmelada..ale urco jsem to zadrel tim velkym hackem…byt mensi urco bych neco i vytahl..uvidime v sobotu…
- Středa 3. dubna 2013 v 8:19® hraji
-
gavlos> za počasí, které momentálně v ČR panuje, je nula na stojaté vodě možná až velmi pravděpodobná. Ale to rozhodně není důvod pro opomíjení takových míst, jen to chce zkoušet. Různé nástrahy, různé hloubka nade dnem.
- Pátek 29. března 2013 v 18:18® gavlos
-
zrovna vcera jsem byl na prehrade..na cerva se splavkem ani tuk.jen mi ohrazavili hacky co jsem mel na tezko jen tak s pernikem
ktery se behem letu rozpadl a zustala na nem jen jahodova marmelada v dost hustem provedeni.no cucel jsem jak moc to hryzali…asi chyba ve vyberu hacku maruto 6ka..moooc velke asi ze..
a stejne bylo fajne s termoskou caje
- Pátek 29. března 2013 v 16:28® gavlos
-
hraji> jasne partaka k vode nehledam.ma vyhodu ze uz nekdy chytal..ja zacinam detskymi krucky za tve pomoci..bez tebe bych si asi ani neporizoval bolonku a uz vubec nezkousel splavek
…chytam chvilku ale uz mam v arsenalu 6prutu na jakztakz urovni a 4navijaky…je to droga to rybareni…furt si rikam ze uz vsechno do zacatku mam,ale furt bych za cosi utracel
asi jako vsichni..
- Pátek 29. března 2013 v 15:41® hraji
-
gavlos> jenže miroslav007 má trochu jiné požadavky než ty.
- Pátek 29. března 2013 v 15:16® gavlos
-
hraji> ja jsem tady ucitele nasel!!!!
diky
- Pátek 29. března 2013 v 8:42® hraji
-
miroslav007> parťáka k vodě doporučuji hledat u vody. Znáš to, s někým se potkáš, prohodíš pár vět a cítíš, že tam je nějaké souznění, s někým můžeš mluvit dva týdny a je to furt cizí člověk. Takže vyraz k vodě, kam bys rád chodil (saznam revírů v Praze a okolí najdeš tady na Chytej nebo na webu www.rybsvaz.cz) a dej se do řeči s rybářem, který se ti bude zdát sympatický zjevem, vybavením, způsobem lovu. A pak uvidíš. Tady asi parťáka nebo učitele najdeš těžko.
- Čtvrtek 28. března 2013 ve 22:07® hraji
-
gavlos> popcorn je v podstatě kukuřice, zahřátá a extrudovaná, bude to plavat. Jak říká klasik, pokud je nástraha s háčkem ve vodě, záběr nemůžeme vyloučit. Takže ano, ryba na to může zabrat, ale neočekával bych od toho žádnou smršť záběrů. Výhodou by mohlo být, že to bude plavat nade dnem, za určitých okolností by to mohlo poutat pozornost ryb víc než kukuřice ležící na dně jako mrcha. Mletý popcorn se používá do vnadicích směsíí v případě, že chcema, aby byla směs aktivní, částečky popcornu budou vystupovat z vnadící směsi a strhávat další částečky krmení a dělat mrak nad místem vnadění. To bude lákat ryby jako je plotice.
- Středa 27. března 2013 v 10:24® miroslav007
-
Hledám radu,v mládí jsem chytal ,ale teprve dnes se opět vracím k rybaření,abych zasvětil vnuky,nevím kde lejlépe lovit v Praze okolí,jsem z Prahy 6,ale i ve Středních čechách,byl bych rád,když by mě někdo zaučil,vzal sebou na lov,budu potěšen když to bude žena,předem děkuji za rad a těším se.
- Úterý 26. března 2013 v 17:13® gavlos
-
ted jsem dostal tip na cerstvy popcorn…pry to bere..co vy nato??!
- Neděle 24. března 2013 v 15:46® Fryw
-
mirmen> Každopádně to zní dobře. Bude se to muset vyzkoušet. Díky za návod.
- Pátek 22. března 2013 v 1:38® mirmen
-
Fryw> možná jsi četl nějaký můj starší příspěvek na téma " netradiční nástrahy ".
Jednou z fungujících je "sýrový sendvič ".
Rozřízneš rohlík podélce ( nejlépe zalamovací čepelí, která je ostrá a slabá ). Na půlku rohlíku nakladeš romadůr na plátky ( stačí cca 2 mm silné ( dobře se řeže chlazený a nejlépe čepelí nože, která je potřena nějakým kuchyňským olejem ). Přiložíš druhou půlku rohlíku, sendvič dáš do mikrotenového sáčku ( aby jsi neztrácel tolik vlhkosti z rohlíku a dáš na cca 15 – 20 vteřin do mikrovlnky. Zkontroluješ, zda se sýr rozpouští , poku ne, přidáš zase cca 10 vteřin . Poté vložíš rohlík ( i se sáčkem ) mezi dvě prkénka a lisuješ několik hodin( stejně, jako se připracuje např. lisovaná houska ) . Nástrahu si můžeš nakrájet na kostičky různé velikosti už doma a k vodě nést v mikrotenu nebo podle potřeby krájet přímo u vody. Na háčku drží i hodinu, pečivo po stranách nabobtnává a přitom ryba cítí i silnou sýrovou vůni. Drobné rybky nástrahu nerozbijí tak rychle, jako např, pečivou nebo rolovaný dortový oplatek. Můj nej. kapr na tuhle nástrahu (kostička o hraně cca 1 cm ) měl 79 cm . Dá se to samozřejmě obměnit, vnitřek rohlíku se může mazat takřka čímkoliv, nasladko třebas nugetou apod.) Do sáčku, ve kterém máš u vody nástrahu, můžeš dát na špetku nože nějakého posilovače od Marcela v.Eynde , sušené mléko s vanilkovým cukrem … fantazii se meze nekladou.
Dalším možným způsobem přípravy levných a rychlých nástrah je využití dortových oplatků .. potírání, slazení a dochucování čímkoliv, v co máš důvěru .. účinnost pro veškeré druhy kaprovitých ryb.
- Čtvrtek 14. března 2013 ve 13:46® ladamaj
-
casper>dnes se ktomu nedostanu možná večer ale pošluti to nekupuj zatím nic je to jednoduché a cos psal potřebovat možná nebudeš šetři na jiné věci.Láďa
- Čtvrtek 14. března 2013 ve 12:10® casper
-
ladamaj> díky
už jsem ti napsal
- Čtvrtek 14. března 2013 v 10:53® ladamaj
-
casper>jestli chceš dělat rohlíkové bojlí písni mne na mejl,osobně ho dělám léta s různýma příchutěma a mám ho několik let a chytá.
- Čtvrtek 14. března 2013 v 8:45® casper
-
Fryw> no jasný!!!v tom článku na který jsem dával odkaz
mě se právě moc nápad s marmeládou uvnitř nelíbí
ještě zkusím nějaký dip z rybářských potřeb, teď budu mít samý sladký, tak chci nějakej založenej na rybí moučce
- Čtvrtek 14. března 2013 v 8:44® casper
-
regulus> jasně, nic se neděje
já jsem nakonec sehnal celkem zajímavý esence, tak ještě uvidíme jak to bude fungovat (vanilka, jahoda, med, vlašský ořech, mandle). Každá stála snad 20 korun, takže jsem to nakonec ± jak jsem si představoval. Ještě jsem nakoupil potravinářský barvy (červená, zelená, žlutá, oranžová) takže se moc těším, až se na to vrhnu, pak hodím nějaký info jak to dopadlo
- Středa 13. března 2013 ve 22:49® regulus
-
casper> kolego, možná bych zvládl ten lis i když bych na to asi potřeboval nějaký přípravky, ale dipovat boilí, to už by bylo asi horší. Neber si to ve zlým, ale tohle není můj šálek čaje, jen jsem odpovídal na Davidův typ se zmrzlinovou esencí. No a pokud se týká vanilky, tak dva lusky za šest pětek je rozhodně míň než za zmrzlinovou esenci.
Tento příspěvek byl editován 13.3.2013 21:50:31 uživatelem regulus. - Středa 13. března 2013 v 19:31® Fryw
-
Někde jsem čet nebo viděl že si chlápek nejdřív pečivo rozřízne a namaže tam co chce. Marmeládu atd. Nevím nakolik to může být efektivní v té vodě. Mám nějakej práškovej dip do krmení, tak bych vyrobený bojlís v mém případě v krabičce posypal, zavřel a doufal, že z toho nějakou vůni převezmou. Nebo bych na to kápnul tresť potravinářskou. Moc bych to neřešil a ryby lákal k nástraze voňavou návnadou. Myslím že když kapři sbíraj po dně tak tu kuličku vezmou ať má příchuť nebo ne…
p.s. aha, tak už vím kde jsem to čet
Tento příspěvek byl editován 13.3.2013 18:32:05 uživatelem Fryw. - Středa 13. března 2013 v 15:54® casper
-
regulus> mistře je to jednoduché
jeden lusk stojí skoro stejně jako celá tubička esence a právě přemýšlím jak to tím nadipovat, jinak postup je zde
http://www.chytej.cz/…es-na-kapry/
jak to vytvořit je mi uplně jasný, jen přemýšlím, jak to elegantně nadipovat a čím
aby to nestálo tisíc korun
ty jsi zrovna takovej šikovnej „udělej si sám“
- Středa 13. března 2013 v 15:41® regulus
-
David Havlíček> tak pokud bych chtěl rybám servírovat něco vanilkovýho, tak buď použiju vanilku, je aromatická jako sviňa nebo stačí vanilkovej cukr. Nemám ovšem tušení jak to aplikovat do rohlíkovýho boilís, páč nevím, jak se to vyrábí. Jen logicky usuzuju, že když si kolega na to koupil lis, tak se to asi lisuje z rohlíku.
- Středa 13. března 2013 v 15:39® casper
-
David Havlíček> zrovna jsem se k něčemu podobnému progooglil
napadlo mě ty drahý smrady nahradit potravinářským barvivem a tam jsem narazil i na ty zmrzlinářský, ale zatim jsem teda nezjistil, kde to sehnat
- Středa 13. března 2013 v 15:26® HaD
-
casper> rada nad zlato: seznam se s cukrářkou a nech si sehnat koncentráty na zmrzlinu. Začal bych vanilkou. Chytá to a když nebude, tak je to strašně dobrý! Vyzkouseno mnou osobně!!!:)))
- Středa 13. března 2013 ve 14:47® casper
-
mám dotaz a fakt jsem nevěděl do které diskuze ho zařadit, nejedná se o tu „pravou kaprařinu“, ale věc se má tak…jako spousta dalších lidí i já jsem si objednal lis na rohlíkové boilie, protože chytání na rohlík v různých formách mělo vždy úspěch. Teď přemýšlím, čím tyhle koule nadipovat…přípravků je na to spousta, drahých i levnějších a díky přehršelu těhle nesmyslů se v tom vůbec nevyznám…doporučíte něco?
- Úterý 12. března 2013 v 8:03® Shrek
-
já kupoval tyhle, mám je už asi 4. rokem a za sebe můžu říct, že jsem spokojenej. http://www.rybarsky-obchod-boilies-special.cz/…-p-7459.html
- Neděle 10. března 2013 v 16:12® regulus
-
hasic> no tak za 5 tisíc jsem zrovna nemyslel, ale ty co sis vybral na chytání na vodě typu Orlík moc vhodný podle mýho nejsou. Pro mě je položená vyloženě okrajová záležitost, za tím účelem mám na větší vody historický teleskopy 4,20 m a gramáž určitě pod 100g, tuším 80g a v pohodě to odtransportuje plný krmítko. Pokud pro tebe nejsou prachy vyložená priorita, tak bych spíš hledal něco možná delšího a v trochu vyšší cenové kategorii, řekl bych, že teleskopický pruty okolo tisícovky nebo lehce přes by mohly být ve snesitelné kvalitě. Kaprový děličky v délce 3,6 m se dají pořídit od nějakejch 1300 Kč, např. http://www.rybyrybkyrybicky.cz/…kaprovy-prut a docela bych řekl, že to bude asi lepší než ten teleskop. Vydrž, třeba poradí ještě někdo, v kaprařině se moc necejtím a nechcu tady psát nějaký bláboly.
- Neděle 10. března 2013 v 15:06® Fryw
-
hasic> Ahoj. Pokud to má být levný teleskop, tak tam asi nebude moc co vymýšlet. Na přehradu, na položenou s krmítkem vzít něco kolem těch 3,6 m a gramáží aspoň 80 g. Troufám si říct, že mezi teleskopem za 450 a 700 žádný zásadní rozdíl většinou nebude… Já se na velkou vodu dostanu jen párkrát za rok, a za tímto učelem mám starou sonu a jako druhý prut něco polského ze stánku. Funguje to. Ale je to vyloženě o prioritách a obsahu peněženky… Kdybych začínal, neinvestoval bych moc, aby případný přehmat tak nebolel. No a časem už člověk ví co tak zhruba chce a v čem mu ne/vyhovuje to co má…
Tento příspěvek byl editován 10.3.2013 14:07:17 uživatelem Fryw.