Chytej.cz

Začínáme rybařit

V diskuzi je 2.745 příspěvků, z toho 2745 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 5. ledna 2011 ve 21:15® hraji
hraji

tomasito19> mimochodem je zde diskuze http://www.chytej.cz/…e/sumcarina/

není lepšího místa než je toto pro získávání informací.

Středa 5. ledna 2011 ve 21:14® hraji
hraji

tomasito19> no víš, na to, abych ti tu popsal, co potřebuješ na lov sumců a jak se to dělá, bych potřeboval místa a času jako na napsání knihy. Není žádný způsob jak ve zkratce popsat vše potřebné. Moje rada je, kup si knihu o lovu sumců a studuj, máš na to půl roku. A až nastane 16. červen, budeš mít nastudováno, připraveno vybavení a půjdeš si to odzkoušet.

Středa 5. ledna 2011 ve 20:12® tomasito19

nikdy jsem sumce nechytal poradí mi někdo jak se to dělá a co k tomu potřebuji???

Pondělí 3. ledna 2011 ve 21:10® bubu
bubu

cezar http://www.rybsvaz.cz/?…

Tento příspěvek byl editován 3.1.2011 20:12:18 uživatelem bubu.
Pondělí 3. ledna 2011 ve 21:08® bubu
bubu

cezar> http://www.crsplzen.cz/index.html

Pondělí 3. ledna 2011 ve 20:31® cezar

Zdravim všechny rybáře.Chci se zeptat kolik stojí běžný rybářský průkaz? A kde se mám po něm schánět v okolí plzně. Díky

Středa 27. října 2010 v 8:47® hraji
hraji

yelov> je tam jasně napsáno, že si můžeš přivlastnit 2 kusy ušlechtilých ryb. Nic víc, žádné další omezení. Tedy to znamená, že můžeš další dny v týdnu lovit, ale nesmíš si již přivlastnit ušlechtilou rybu.

Úterý 26. října 2010 ve 23:21® yelov

Jo ta citace Je povoleno si přivlastnit 2ks ušlechtilích ryb během jednoho týdne (Týden od pondělí do neděle ) Při přivlasnění ryby je povinost ji ihned zapsat do úlovkového lístku ! Po dobu lovu musí být úlovek uložen ve vezírku k případné kontrole .

Úterý 26. října 2010 ve 23:12® yelov

mne nejde o ryby jen jsem si dnes šel cíleně na kapříky na svátky (loni jsem je kupoval a celá rodina se mi smála ). Ale dnes jsem byl rozhozen byl jsem nazván prasetem že se nesmí podle rybářského zákona pokračovat v rybolovu po ulovení dvou ulechtělích ryb .Vezmu si tak 5až 7 ryb ročně jenom kapříky od 50 do 55 moje soukromá norma .Za ty léta co chytám ryby se mi nic takového nestalo. Jsem ztoho v šoku a nejsem si vědom zda vubec je takoví zákon je .A mám pocit že je to následek neustálého tlačení rybolovného způsobu chyt a pust – nevím co nato říci .nejde mi o tu ploutvičku nebo šupinku.

Úterý 26. října 2010 ve 20:07® osprey
osprey

yelov> Tohle musí být ošetřeno v tom předpisu, kterým je vyhlášena ta možnost ponechání dvou kusů týdně.

Pokud tam nikde, ale opravdu nikde není věta, že jejich ponecháním končí ten týden rybolov, tak by tě nikdno neměl omezovat v dalším lovu, protože co je psáno, to je dáno.

Ale na druhou stranu, proč bys měl být za deset minut odchytaný. Mě jedna ušlechtilá ryba týdně stačí. Takže si necháš z kraje týcne jednu a někdy v závěru napytluješ druhou – a když se ti to nepovede, nebudeš smutnit. Olíznout kost je sice fajn, ale není to ten hlavní důvod, proč chodíme k vodě. Ne?

Úterý 26. října 2010 v 19:08® bubu
bubu

yelov> chtělo by to přesnou citaci.

Úterý 26. října 2010 v 18:52® yelov

Ahoj chtěl jsem se zeptat jestli když je na revíru povoleno osvojení dvou ryb týdně př. je po osvojení těchto ryb nutné ukončit lov a jít si zachytat až v pondělí nebo mužu chytat dále .ovšem že už bez nároku na rybu samo sebou.-mne osobně příjde jako hloupost jít třeba na deset minut k vodě chytit a už si nezachytat celí týden .? jak to je ?

Sobota 2. října 2010 ve 21:28® back-woodsman

ahoj, po odmlce odpovídám na níže uvedené příspěvky, jak jsem už psal níže, F&H kanál se mi líbí a pořídil jsem si ho schvalně, abych se dlouhých zimních večerech nenudil, jelikož si myslím že celou zimu se určitě nedá neustále vylepšovat vybavení, možná že se tak v tom prosinci a možná začátkém ledna dá ještě něco pořídit či vylepšit, ale co pak v unoru a březnu, kdy je většina revírů zamrzlá a může se tek jedině na řeku či ještě na soukromej rybník na dirky, bohužel jsem odkázán dost na počasí i skrz práci, jelikož jezdím na sklopce (kamion), a v zimě většinou dělám jen obchodního zástupce naší firmy a při tom mám času tolik že nevím co s ním, vždy jsem jezdil na ryby jen klasicky na položenou, občas si zachytám na plavačku, jelikož jsem aktivní rybář, tak většinou obejdu celou vodu a na jeden proutek na lehkej splávek to promrskám, jsem zvědav jak mi to ted půjde na přívlač, určitě vám semka pak napíšu, jak jsem dopad či nedopadl :-) třeba bude i foto, kéž by :-)

Středa 29. září 2010 v 9:53® LojzaRybka
LojzaRybka

back-woodsman> ahoj,já vláčim už 102 a půl roku a musim ti říct že to co je na kanálu FH neplatí všude,polovina stoho je naaranžovaná,to znamená jen to že jsou to reklamní tahy a náčiní a na vody,pokud chceš začít vláčet,tak choď na vody uvás v okolí a ptej se rybářů jak na to,věřim tomu že ti každej vláčkař poradí

Úterý 28. září 2010 ve 22:34® ladamaj
ladamaj

back-woodsman>takové večery trávím různou vírobou mušek,krmítek,o­pravou třpitek a spoustou dalších věcí.Jinak se zabívám veškerou rybolovnou technikou v četně chytání na dírkách.Proti F+H nemám nic pěkná krajina i ryby ale běhá to dokola od rána do večera když tě to baví tak se koukej nic proti.OK Petru Zdar:-))

Úterý 28. září 2010 ve 22:14® back-woodsman

ladamaj> osprey>

ahoj, nepsal jsem že se chci naučit z kanálu F&H vláčet, ale jen tak, zima bude dlouhá, a myslím si že se nám sezona krátí, tak se člověk něčím musí zabavit až tu u nás vše zamrzne (mimo teda řeky :-) ) , jinak teda muj strýc nějakou tu dobu už dravce chytá, tak že zkusím vstřebat co nejvíce pojmů abych nebyl za vola, až s ním pujdu vláčet. Tak snad to nějak dopadne, většinu času se věnuji lovu na položenou, přívlač bude takové zpestření a občasná změna a kdo ví třeba mě to chytne a budu se věnovat spíše přívlači než poležený, každopádně se pak ozvu, jestli se mi tam něco oběsilo :-) , Petru Zdar

Úterý 28. září 2010 ve 21:38® ladamaj
ladamaj

back-woodsman>nic proti ale takhle se 100% vláčet nenaučíš.Ale jinak moc pěkné prostředí kde je to točeno.:-|

Úterý 28. září 2010 ve 21:08® ladamaj
ladamaj

osprey>onic jsi nepřišel,také jsem ho měl ale koukat pořát dokola na to samé!Tak raději šupky vázat když to na ryby nedovoluje počasí.:-)) :-|

Úterý 28. září 2010 ve 20:26® osprey
osprey

back-woodsman> Taky pokrok:-)) Já ho nikdy mít nebudu – chodím k vodě.

Úterý 28. září 2010 v 17:49® back-woodsman

osprey> tak už mám doma TV kanál F&H paráda

Pondělí 27. září 2010 ve 20:57® back-woodsman

osprey> Ještě jednou děkuji a tobě taky přeji hodně krásných rybářských zážitku.

Pondělí 27. září 2010 ve 20:40® osprey
osprey

back-woodsman> Není zač. Přeju příjemné objevování nového světa.

Pondělí 27. září 2010 ve 20:33® back-woodsman

osprey> děkuji za odpověď, nechci tedy vláčet pořád, ale tak nějak mít změnu a kdyby se mi podařilo něco chytit na vlačku, bylo by to zpříjemnění lovu :-) Od Jacka už knihu jednu mám, a co jsem četl jak popisoval lov na položenou, tedy klobouk dolů. Uspěchy Jacka a jeho kolegy Tadeusze v Polsku jsou moc pěkný. Na vše se mrknu. Petru zdar

Pondělí 27. září 2010 ve 20:18® osprey
osprey

back-woodsman> Doporučuju články, co jsou tady, případně chytej vydalo i jedno DVD a letos vydá druhé.

Knížek je plno, ale řešil bych to v knihovně. Sháněj Václava Fikara, Jacka Kolendowicze,…

A nediv se jedné věci – dnes chce vláčet každý a lehké to nemají už ani ti, co vláčejí roky. Tím hůř jsou na tom začátečníci.

Pondělí 27. září 2010 ve 20:15® back-woodsman

Zdravím všechny, už pár roků chytám. Chtěl bych teď zkusit přívlač. Můžete mi někdo poradit nějakou knihu či DVD které by mě uvedlo do tajů přívlače. Občas jsem tedy vláčel, ale nic moc jsem nechytil, jen pár okounů. :-) Děkuji za každou odpověď.

Úterý 31. srpna 2010 ve 22:30® osprey
osprey

saman> Ale jo, na teleskopy chytá lidí…

Akorát když si člověk zkusí nějaký fajnový dělený prut, tak se ho pak nechce pustit.:-))

Úterý 31. srpna 2010 v 17:52® saman
saman

550+ postovne zda se mi dost mekej ten prut jinak jsem na kapriky poridil http://www.tropicliberec.cz/…-300-30-80gr + http://www.tropicliberec.cz/…0-1-1-zdarma- snad je to dobra volba i kdyz dneska asi na teleskopy nikdo uz nechyta

Úterý 31. srpna 2010 v 17:45® olda
olda

saman> http://www.stastny-rybar.com/…-4-m_521.htm určitě vytáhneš, ale na vetší woby to asi nebude,si za ní dal 550kč ?

Úterý 31. srpna 2010 ve 14:40® saman
saman

zdravím jsem začátečník a koupil jsem tento prut z aukra Spinová dvoudělička SHARK Black Tiger 2,4 m http://opera.aukro.cz/…r_2_4_m.html po doporučeni prodejce nebyla to chyba? vytahnu na takovej proutek třeba i štiku když na ní narazím?

Pondělí 23. srpna 2010 ve 12:54® lota

jj dík už jsem ji objednal.