Chytej.cz

Příspěvek v diskuzi "Z lovu"

Pátek 11. července 2014 ve 23:56® spike
spike
Datum lovu: 11.7.2014 | Revír: JM | Způsob lovu: Přívlač

Když včera přišel candát tak natěšený sem vyjel dnes znovu. Samozřejmě jak jinak než s candátím cajkem no a čert to vem nepřišel candát ale jeho fousatý kolega. V proudu 15 minut přetahovaná, super zážitek na tak lehký cajk.

foto/diskuze/z_lovu/2014/th-img108231.jpg
(0) (18) Komentáře k příspěvku: (23)Přidat komentář
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
  • Pondělí 14. července 2014 ve 13:57

    Scanix: spike: nejak se nam to zvrtava :) Jinak v noci nechytam na zamackane protihroty, to bylo v navaznosti na lov na thrill bez lanka a rozhodne nezamackavam pri lovu se sumcim cajkem. Proste wobler v noci chytam vzdy alespon se 75kg pletenku ci 0.8mm fluocarbon. Jasne, ze to prasi chod nekterych wobu, ale na rece se to snese, nebo holt volim woby, ktere to zvladnou, stejne tak jako musi zvladnout prekovani. Vim i to, ze to mate se stikami specificke, ale primarne jsem to psal kvuli trojhakovemu chytani, je faktem, ze lanko na slabem cajku te pri zaberu sumce stejne nespasi. Vim, ze nejsi nejakej nezodpovednej lovec, ale kdyz vidim wobler na vlasci, tak se mi proste jezi zbytky srsti na hlave, protoze dost lidi tohle zacina posledni dobou brat jako standard a to rozhodne neni dobre…

  • Pondělí 14. července 2014 v 0:49

    HaD: Anebo chytá? Už se v tom motám. Nebo se motá někdo jinej? No to je ale motanice. Hlavně nezapomenout na pořádnou pusu a vše je olrajt.

  • Pondělí 14. července 2014 v 0:45

    HaD: Jsi snad jedinej kajakář v ČR co nechytá s lankem?

  • Neděle 13. července 2014 ve 23:26

    jiris: Ano, ty. Nehodlám tady vyhledávat nějaké úštěpačné poznámky na moji osobu. Obzvlášť, když to tu sleduji letem světem.

  • Neděle 13. července 2014 ve 22:54

    HaD: Já???

  • Neděle 13. července 2014 ve 22:35

    jiris: Dejve sklidni hormon, díky.

  • Neděle 13. července 2014 v 11:48

    HaD: A ještě jedna poznámka: Když chodím v noci vláčet na sumce, dávám návazec ze 40 kg šňůry. To zatím u sumce vždy vydrželo. Silnější v běžných místech nedám – třeba 11cm jointeda by už nejela, airdevil by už se možná taky správně nerozkmital. A je jasný, že by 40kg štika kousla jako prd během pár vteřin. A přesto to měnit nebudu. Za dost dlouhou dobu, co takhle vláčím, jsem štiku v noci neuvláčel. Alespoň ne v těch místech, kde to provozuju. Zásadní škody na štikách dělají jednak fotografové, co válí v písku a rybičkáři, co jim to nechájí skoro i strávit. Rozhodně ne vláčkaři, co chodí potmě na sumce či candáty.

  • Neděle 13. července 2014 v 11:33

    spike: Scanix: Jak jsem již psal štika je pomalu u nás na hlavním toku mýtus. Protože jsem na daném fleku den před tím chytl candáta tak jsem vyrazil s cajkem a nástrahama na candoša. Lanko jsem nedával protože na hlavním toku řeky je šance na ulovení štiky mizivá. Pokud bych na toho candáta jel na revíry kde jsou i štiky tj nějaké ramena, kanály atd… tak tam lanko dám a nemám s tím problém. Nevím připadá mě to jako nějaké hrocení dnešní doby. Když půjdu se smáčkama na okouny lanko tam taky nedám protože by ovlivnilo chod nástrahy. Když vyjedu se sumcocajkem tak mám cajk odpovídající kvality tj.překované woby, odpovídající prut, naviják, pletenku a letos i návazce z mono skrz kameny v regulaci, kartáče a tak. Četl jsem někde v diskuzi, že chytáš v noci bez lanka jedině na zamačkané protihroty. Zamačkáváš tedy aj trojháky na okovaných wobech které co si budeme říkat stojí něco víc? Já jsem se k tomu už původně nechtěl ani vyjadřovat ale když se to tady začalo tak rozebírat.

  • Neděle 13. července 2014 v 11:17

    HaD: Já tomu rozumím, ale neodpustit si u každé ryby, mnohdy až sarkastickou poznámku o lanku, už trochu zavání. Dokud tam budou háčky, je to riziko vždy a všude. A opakuji po tisící (doufám, že už nebudu muset), tam kde je pravděpodobnost štiky, by mělo být lanko samozřejmostí. Pokud ale někdo chytá na woblery tam, kde se chytne jedna štika na 5000 rybářů za pět let, asi není na místě ho tepat. A zmínka o začínajících rybářích není na místě, protože se vždy k tomu samému dostaneme a moc dobře tedy vědí, že na štiku by lanko mělo být samozřejmostí.

    BTW: pokud chytáš s woblery s návazcem ze šňůry, je to riziko předření štičími zuby dost vysoké. Těm odolá jen a jen ten monofil (i když taky nemusí) a ocel/wolfram/titan. Šňůra rozhodně ne.

  • Neděle 13. července 2014 v 11:09

    HaD: Petře, ta jistota není ani u smcového prutu se šňůrou na 80 kg, natož u „vláčecího párátka“. O tom jsem se už přesvědčil. :-P

  • Neděle 13. července 2014 v 11:07

    Scanix: David H: Fanaticka ochrana? Zrovna ty bys to mel chapat, jinak jde spis o to, ze co vidi jini, treba zacinajici lovci, povazuji to pak za normu, podle me spike je uplne v pohode a vrasky na cele mu to nedela, kazdopadne nejaka ta poznamka na to tema je urcite vdecna vec. Tarka kazdy ma maslo na hlave, ale pokud jdu v noci s woblerem, mam navazec ze 75kg snury nebo 0.8 fluocarbon, v tomhle u me pokrytectvi nehledej, i kdyz mam obcas maslo na hlave taky, par ryb jsem za zivot okoval a dost me to sere a rozhodne bych se nespokojil s tvrzenim, ze malej wobler sumikovi nevadi, ze je to jak stipnuti od komara.

  • Neděle 13. července 2014 v 11:01

    Scanix: kubas: Dost na to, abych nechytal na wobler za tmy bez patricneho pojisteni ;) Btw. on i ten candos za tmy vezme klidne tucnou pletenku s navazcem, jen je to holt drina hazet tucnym prutem :P

  • Neděle 13. července 2014 v 0:34

    kubas: Scanix: Kolik jsi za život utrhl sumců? Stačí přibližně :-).

  • Sobota 12. července 2014 ve 21:05

    HaD: Jinak předpokládám že 100% ochránci chytají s woblerem alespoň s 50 kg šňůrou a lankem, aby to štika neukousla a případný hodně velký dravec neutrhl. Tedy doufám, jinak by se nabízelo slovo pokrytectví. Trochu mi s tou fanatickou ochranou lezete na nervy.

  • Sobota 12. července 2014 ve 20:58

    HaD: Ono je asi marný se bavit o něčem, co kluci neznají. Marnej boj…

  • Sobota 12. července 2014 v 19:47

    spike: No tak jako u nás vesměs nikdo na noční vláčku lanko nepoužívá. Candát má zubů málo a jak jsem již psal nebo david tady ti to veme tloušt, bolen, candát nebo sumec. Štiku sem za poslední 4 roky chytl na řece jen jednu a to ještě ve dne.

  • Sobota 12. července 2014 v 19:38

    skwor: Chytám jinde, ale woblerovačku bez lanka bych si fakt nelajznul.

  • Sobota 12. července 2014 v 19:30

    HaD: Rozsypky tam na těch řekách vláčejí desetiletí a lanko jsem u nich neviděl nikdy. Tam je prostě buď bolen, nebo candoš, nebo sumec. Štika by byla spíš náhoda… Ale třeba tam nějakej ochránce lanko na kajaku používá…

  • Sobota 12. července 2014 v 18:28

    spike: Scanix: Čoveče štika na řece je pro mě u nás neznámý pojem. Tady na štiku spíš nějaký kanál nebo rameno ale v řece jich je pramálo.

  • Sobota 12. července 2014 v 15:07

    HaD: Štiky nejsou všude. To bys mohl vedet.

  • Sobota 12. července 2014 v 1:33

    Scanix: Urcite dobrej zazitek, gratuluju, nastesti s dobrym koncem ;) Koukam, ze tam taky nemate stiky jako Nils Master :)

  • Sobota 12. července 2014 v 0:12

    spike: Díky, díky :-).

  • Sobota 12. července 2014 v 0:08

    kubas: Ještě jednou gratulace jak sviňa :-).

Zobrazit další příspěvky z diskuze „Z lovu.