Vyhledávání
Příspěvek v diskuzi "Z lovu"
- Pátek 20. června 2014 ve 12:18® lunimus
- Datum lovu: 19.6.2014 | Revír: jazero | Způsob lovu: Přívlač
Dnes síce bez fotky, ale predsalen sa pochválim, že som konečne chytil šťuku. Pochytal som už kopec rýb na prívlač, vrátane pár sumcov, ale šťuku som ešte na palici nemal … až do včera
Bol som na jednom nemenovanom jazere a rozhodol som sa vyskúšať vlastnoručne vyrobené woblery, ktoré doteraz úspešne atakovali sumce i ostrieže a zubáče. Po pár hodoch som zrazu uviazol … wobler skrátka ostal stáť. Keďže som v tom mieste pred pár minútami uviazol a musel som si tam zabrodiť, aby som ho vyslobodil, tak som si myslel, že nohavice o5 pôjdu dole, ale vtom sa wobler rozbehol
O pár minút bola na brehu moja prvá šťuka. Keďže naozaj ešte nemám skúsenosti s krokodílom, tak som bol čo najopatrnejší … a vyplatilo sa
Keď som zistil, ako je potvora kúsavá, rozhodol som sa, že použijem dlhší pean a to mi zachránilo kožu
Keď som ju šiel oslobodiť, hodila sebou tak, že hryzla do polovice peánu, kde by som v prípade kratšieho mal ruku … Šťuku som nakoniec úspečne oslobodil a pustil do svojho živla
I keď do miery jej chýbalo cca 5cm, bola to moja prvá šťuka v živote
Pokračoval som v love a v tomto mieste som vytiahol 4 ďalšie kusy rovnako veľké, až som chvíľami mal pocit, že lovím stále tú istú dokola
Okrem toho som vytiahol ešte 3 menšie ostrieže, kde bola moja nástraha pomaly väčšia ako oni a podarila sa mi aj jedna slnečnica
No a v súvislosti so šťukou. Viete mi pls niekto prezradiť, ako mám správne chytať šťuku, aby som neublížil ani jej, ani sebe a aby som pri tom nemusel používať zváračské rukavice?
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
corrvete: Hele to tě naučí jenom čas strávenej na rybách poznáš to sám všechno . Jak myslíš že se to naučili ti co píšou rady jak na to ..... :)
BigMike: Takhle už jsem se dlouho nezasmál:) A nemyslím to zle. Wobler zůstal stát, asi jsem uvázl…Náhle se dal do pohybu… Byla to štika co jí do míry chybělo 5cm… Dle tohoto bych typoval, že máte na S. míru štiky aspoň 100cm.)) Já dnes to samé, jen jsem dostal trojhákem do dlaně, pak se cukla, trojhák na 13cm w. mi vyrvala z ruky, úplně ho narovnala a byl jsem volný! Brrr…
lunimus: Vďaka … presne toto som potreboval :)
: gratuluji k štice, pěkný článek napsal jako vždy osprey… http://www.chytej.cz/…a-zachazeni/