Chytej.cz

Příspěvek v diskuzi "Z lovu"

Úterý 17. června 2014 v 9:20® pemalda
pemalda
Datum lovu: 17.6.2014 | Revír: řeka | Způsob lovu: Přívlač

Dnes bez fotek,ale musim se podělit o zážitek s hořkým koncem.V 6 ráno přichází na plandu pořádná rána a následuje souboj,který se tak 20 miut odehrává v relativně hlubší vodě bez větších překážek.Ryba jezdí u dna a nedaří se mi ji přizvednout,občas se projeví řádnym kopancem.Mě mezitím dochází síly,střídám ruce,pumpa buší-začínám mít o sebe strach a to ještě nevím co mě čeká dál.Přidržím utaženou cívku rukou a snažím se rybu dostat na hladinu,což se rybě nelíbí a ukazuje kdo tady bude udávat tempo.Cívka se mi začíná protáčet v ruce a přes veškerou moji snahu ryba prudce vyráží proti proudu do míst,kde vím,že budou problémy.Šnůra začíná mizet z cívky a ryba mě nedává žádnou šanci.Musim podstoupit přemístění po zarostlém břehu,chvíli se plazím pod stromy a pokolenou se pohybuju po kamenech pod větvema,které mě odírají záda a do toho mě nekompromisně táhne ryba,která už mi vymotala tak 100 metrů šňůry.Daří se mi postavit a zvedám prut.Ryba je mezitím v prostředku mělčí části řeky plné ostrých balvanů.Najednou se otočí,pod hladinou a vytvoří nevídanou vlnu,která se rozleje po celé šířce řeky.Ryba vyráží ke druhému břehu a střemhlav se vrací do hlubší vody.V duchu si říkám,že už ji v hloubce utahám.Bohužel nestíhám navíjet a tvoří se mi oblouk.Najednou se mi rozdrnčí prut v ruce a já vidím jak šnůra smeřuje kolmo k druhej straně a přitom ryba jede dál.Chytám znovu cívku do ruky a vím,že se blíží konec,který taky ihned přichází.Šňůra se dostala za balvan a předřela se.Stojím pomlácenej a spocenej na břehu a uznávám,že dnes sem dostal slušnou lekci.Rybu sem ani nezahlíd,ale proti loňské 170 na stejném místě to byl úplně jinej level.Veřím,že se ryba plandy sama zbaví,nebo jí trojhák časem vyhnije a ještě na sebe někdy narazíme.Mimochodem před třemi roky se mi na tomto místě stalo téměř to samé a já mam podvedomé tušení,že se jadnalo o stejnou rybu.Omlouvám se za tapetu,ale musel sem se podělit o zážitek z lovu.

(0) (13) Komentáře k příspěvku: (5)Přidat komentář
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
  • Úterý 17. června 2014 ve 21:51

pemalda: Hold v souboji je vždy jen jeden vítěz a já dnes prohrál,ale stál proti mě těžkej bojovník a tam už pak hraje roli i štěstí.Na sumčí přívlači mě nejvíc baví ty brutální záběry a pořádný souboje,což sem si dnes užil a i když sem to nedotáhl do konce,tak sem zpokojen.Jen kdybych ho aspoň zahlédl a věděl kdo mi tak naložil a ryba se vypla,tak by to bylo ještě lepší.Díky těmto zážitkům mám aspoň velkou motivaci se vracet k vodě a dál zkoušet štěstí.

• Úterý 17. června 2014 v 18:39

TJSS: Někdy stojí za to být poražen a žít stále sen o velké rybě. V době plné nadvlády člověka nad rybami si myslím, že je stejně krásnější tento příběh než ta trofej na dně… Ale každopádně přeji aby ten s velkým S přišel. Hodně štěstí.

• Úterý 17. června 2014 ve 13:19

kubas: Paráda a tiše závidím, až na ten konec teda :-). Příště to klapne!

• Úterý 17. června 2014 v 9:55

Marekzprahy: Krásně napsané. Za chvilku vyrážím do hodně proudné vody, tak snad se mi nestane něco podobného

• Úterý 17. června 2014 v 9:35

HaD: Whauuu! Normálně sem to prožíval s Tebou!

Zobrazit další příspěvky z diskuze „Z lovu.