Vyhledávání
Příspěvek v diskuzi "Z lovu"
- Pátek 23. května 2014 ve 20:51® pemalda
- Datum lovu: 23.5.2014 | Revír: řeka | Způsob lovu: Plavaná
Dnes odpoledne se nám tu přehnala bouřka s pořádnym přívalákem a při pohledu z okna na tu bouřku si říkám,kdy jindy než dnes by se mi mohla podařit první letošní parma.Vyrazil sem na večer na jedno místo,o kterém si už dlouhá léta myslim,že tam musí být,ale mockrát sem to tam zkoušel a nikdy tam parmu nechytil.Ale dnes sem se tam konečně dočkal a dokonce na první nához si zvedl osobák.Krásnej souboj v hlubších táhlejch proudech,ale moc sem se sní nepáral a do tří minut sem ji měl v ruce.Rychlý měření ve vodě u břehu ukázalo rovnejch 70 čísel.Pro někoho možná nic závratnýho,ale pro mě jedna z životních ryb.Takže radost veliká
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
HaD: Úžasná ryba!!!
Inferno08: pemalda: Mě z toho nadpisu přišlo, že jsi se na ní vyloženě chystal… Ale je to moc hezká ryba, taky bych si takovou přál…
pemalda: Inferno08:Vzhledem k tomu,že poslední léta chytám jen plavanou a přívlač a chytám převážně v proudnějších vodách které tady v okolí převažujou.Na plavanou chytám teď už jen na červi u dna a chytám převážně plotice,skaláky a občas tloušť,kterému se snažím v tuto dobu vyhejbat a svátečně mi zabere i podoustev.Včera sem chytal jako vždy a vzala mi parma co mi udělala radost.Nevim jestli to bylo cíleně,ale chyt sem jí na místě o kterém sem si myslel,že může být,ale vždy sem tam chytil jen plotice a skaláky a tloušť je tam hodně ojedinělej.Nevím jak se chodí cíleně na parmy,šel sem jako vždy na plavanou neboť mě do zahájení dravců jiná metoda nezajímá.To že zabrala beru jako velkou náhodu za kterou sem moc rád.
Inferno08: Opravdu hezky cíleně ulovená parma v době hájení…
kubas: Jasně, je to řeka od řeky, kraj od kraje :-). U nás to zase tak špatné není, každopádně takováto ryba potěší za jakýchkoliv okolností, obzvlášť, jestli tam u vás není zastoupena v tak hojném počtu, jak uvádíš :-).
pemalda: Kluci dík.Kubas nevim jak jinde,ale v mém okolí je to s parmama opravdu bída.Z dětsví si pamatuji úplně jiné stavy těchto ryb v řekách,ale naštěstí poslední roky občas nějakou chytnu a ta dnešní je zatim můj top úlovek a hodně cenný kousek.
kubas: Parádní ryba, takových v řekách moc neplave :-).
spike: Krásná parma gratulace