Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 12. dubna 2013 ve 20:04® skwor
-
Kazan> Co si budem povídat, okoun by si zasloužil statut regulérního dravce po celé ČR. Přece jenom třeba tloušť (uvádím jako příklad další původní a nenasazovanou rybu) hájení má.
- Pátek 12. dubna 2013 ve 20:02® _Beny
-
Draky> Mam pocit, že ty reakce byli spíš na to, že by to mohl být návod pro „masařky“ než na to, že se dají chytat okouni na žoužalu. Možná to tak vidim jenom já
.
Loni se mi taky podařilo zabít jednoho okouna, měl to pěkně zažraný a i když jsem se mu to snažil vyoperovat v daný situaci nejšetrněji jak se dalo, zachránit se mi ho nepovedlo. Mrzelo mě to pak ještě druhej den.
Ještě musim dodat, že je mnoho lidí, kterym by si to určitě nevysvětlil, i kdyby si ty moudra do nich ládoval horem dolem. Nemaj proto prostě cit, nebo jim to je úplně jedno. Hold si nevážej přírody.
- Pátek 12. dubna 2013 ve 20:02® HaD
-
Kazan> závidím. Já to nezažil ani na panenskych vodách v Laponsku. A možná vlastně ani nechtěl zažít. Tech ryb bych si pak asi tak nevážil a pro vodu to musí být pohroma, takové množství.
Tento příspěvek byl editován 12.4.2013 20:03:55 uživatelem HaD. - Pátek 12. dubna 2013 ve 20:00® Kazan
-
Draky> trochu jsme si neporozumněli, vůbec tady nejde o nějakou žížalu a o to jestli se někdo vezme pár okounů na sežrání domů. Jde mi o to zamyslet se nad tím, co všechno má vliv na úbytek stavů ryb. Článek jako takovej je dobrej, co se týká lovu na šňofku, jako nešťasné vnímám to že je to spojeno s dobou výtěru okounů a jejich lovem. Zvlášť Tomova věta o pocákané vestě od mlíčí je víc než nešťastná. Tak to alespoň vnímám já a v tomto smyslu jsem se i vyjádřil, je to prostě jen můj názor, který jsem zde prezentoval a nesu si s tím svoji kůži na trh. Zkrátka si myslím že ryby by s kterých tečou pohlavní produkty by se lovit neměly a když jsou uloveny šetrně sklepnout přímo ve vodě z háčku. Toť vše, víc za tím nehledej
Tento příspěvek byl editován 12.4.2013 20:01:30 uživatelem Kazan. - Pátek 12. dubna 2013 v 19:48® Kazan
-
David Havlíček> měl jsem to štěstí, na vlastní lamináťák
- Pátek 12. dubna 2013 v 19:46® Draky
-
Kazan> asi jsem se spatne vyjadril
jde me o to ze kdyz si tam dojdu zachytat na zizalku tak toho moc nezabiju…jasne muze se stat ze mu neco omylem provedu atd, ale slo me o to, ze kdyz tam dojde rybar a odnese si 3 pekace okounu domu kazdej den, tak jich tam brzo asi moc nebude…nezabiji je ta zizalka na kterou tu nekteri mistri nadavaj, ale zabiji je ten kdo si je veme domu…a uz je jedno jestli tam flakam zizalu ci neco jineho…nemam tyhle lidi rad co jen rejpaj, ze je kazdej masar a asi je nikdy ani nebudu uznavat za jejich „pseudo“ ochranu…kdyz se jim to nelibi tak maj lidem vysvetlovat jak se k rybam chovat, psat clanky o tom jak rybu spravne drzet a proc ji tak drzet…co rybe usnadni navraceni do vody… a ne nadavat na hezkej clanek se kterym si dal nekdo praci a nedej boze te este odsoudit za to ze chytas na zizalku…
- Pátek 12. dubna 2013 v 19:45® Kazan
-
_ANTRAX> v dobách hojnosti tam nesoudní lidé doslova těžili okouny ve velkém, najeli se nad hejno a mazali jednoho za druhým, běžne chodívali se 40–50ti okouny domů nějaký 7kilový limit nikoho nevzrušoval, vždyť to byla plevelná ryba a všude jí bylo jako sraček
- Pátek 12. dubna 2013 v 19:45® HaD
-
Kazan> já to ale opravdu nezažil. Z vyprávění to znám. Tys to zažil na vlastní prut?
- Pátek 12. dubna 2013 v 19:40® Kazan
-
David Havlíček> Tak myslím že my dva si tady asi nebudeme vyprávět o stavu okounů a na co berou na Orlasu. Níže uvedené jsem použil k pochopené možného náhledu na rybařinu s odstupem času. Stejné by to bylo jako kdybych napsal o desetitisícových hejnech okounků mrnících se při březích. Dnes jsou hejnka daleko menší.
- Pátek 12. dubna 2013 v 19:40® HaD
-
_ANTRAX> já to taky nezažil. A to chytám dost dlouho.
- Pátek 12. dubna 2013 v 19:16® _Beny
-
Kazan> Podobné příběhy bych si s radostí nechal vypravovat, po té dlouhé zimě..
. Zní jako příběh z rybářského ráje
časy minulosti, které jsem nezažil…
- Pátek 12. dubna 2013 v 18:58® HaD
-
Kazan> a nejsou tam, nebo jsou opatrnější? A chtěl bys stohlavé hejno ženoucí se za dnešními nástrahami?
- Pátek 12. dubna 2013 v 17:58® Kazan
-
Draky> Repsektuji tvůj názor, myslím že je do značné míry ovlivněn momentálním stavem ryb na který jsi zvyklý a podle toho utváříš svůj názor. Když jsem byl ve tvém věku, kupříkladu na Orlasu nebylo vzácností že se ti za rotačkou hnalo stádo kolem 100 okounů 35+ To už tam nyní nezažiješ. Bohužel si myslím že už se tohoto stavu opět nedožiju, jestli vůbec kdy nastane
- Pátek 12. dubna 2013 v 17:00® Draky
-
padák> to by mozna slo
jako nevim proc tu nekteri sili kvuli zizalam…oukounu rozhodne neni nedostatek kvuli tomu, ze jich 5 za rok zemre na to, ze srknou zizalu az kam…vzdycky to bylo, je a bude o lidech
- Pátek 12. dubna 2013 v 16:55® -zruseno
-
Draky> Měli bychom založit žížalám fanklub.
David Havlíček> A rýpalové tu budou vždycky, ale nemá smysl se s nimi nějak trápit. :/
- Pátek 12. dubna 2013 v 16:38® HaD
-
Tak tak. Ale zkritizovat se dá prostě vše :-/
- Pátek 12. dubna 2013 v 16:15® Draky
-
Dneska jsem byl ve meste, tak jsem udelal par fotek jordanu
jinak fandim zizalam!
- Pátek 12. dubna 2013 v 15:52® _Beny
-
Fryw> Joo žížaly, to je moje TOP nástraha, chytám s nima všechno už od svejch začátků
.Hlavně na položenou – olůvlo, gumička a háček, takhle jednoduše to mam rád…
- Pátek 12. dubna 2013 v 15:32® -zruseno
-
OBr> Jo, je jich tam jak naseto.
Tak ať se zítra daří.
- Pátek 12. dubna 2013 v 15:26® OBr
-
regulus> beru malou, takže musím vzít splávek
Tento příspěvek byl editován 12.4.2013 15:28:01 uživatelem OBr.Navíc, já nejsem velkej romantik, na city moc nedám a bobry se snažím vyhladit, jen co je zmerčím … se mnou to má příroda špatný
- Pátek 12. dubna 2013 v 15:24® džigit
-
regulus> amožu byt aj z domaciho chovu?
- Pátek 12. dubna 2013 v 15:20® regulus
-
OBr> nezapomeň chytat na cit …
- Pátek 12. dubna 2013 v 15:13® OBr
-
padák> včera jsem hrabal hlínu na léčivé kyti a chilli papričky a tolik žížal jsem už dlouho neviděl… takže zítra se přidám do klubu žížaláků a jdu na to!
- Pátek 12. dubna 2013 v 15:09® Fryw
-
Žížala k rybařině patří, to je bez debat. Mě spíš zarazilo to s tím bobrem. Se často píše že se přemnožil, ale mě přijde že jich spíš ubývá. No a navíc ještě že jsou tak agresivní
- Pátek 12. dubna 2013 ve 14:40® -zruseno
-
skwor> To věřím.
David Havlíček> Myslím, že se to tam v té diskusi trochu moc hrotí.
Tento příspěvek byl editován 12.4.2013 14:44:31 uživatelem -zruseno.Rád bych se pokusil o nějakou bílou rybu, popř. kapříka, budu chytat klasicky na feeder, nebo plavačku. Žížaly budu nejspíše kombinovat s kukuřicí. Všechno pouštím. Nevidím v tom problém.
- Pátek 12. dubna 2013 ve 14:14® HaD
-
Bacha na způsob a etiku lovu. Žížala už se podle některých nenosí
http://www.chytej.cz/…i-rok-duben/
- Pátek 12. dubna 2013 ve 13:51® skwor
-
padák> Já je dneska po dešti sbíral na ulici
- Pátek 12. dubna 2013 ve 13:48® -zruseno
-
Tak jsem se byl dneska podívat za žížalami na kompost. Prý se moc těší, až zítra vyrazíme na ryby.
Tento příspěvek byl editován 12.4.2013 13:49:56 uživatelem -zruseno. - Pátek 12. dubna 2013 ve 12:27® HaD
-
OBr> až tak chlupatej byl?
dd
- Pátek 12. dubna 2013 ve 12:16® OBr
-
David Havlíček> až večer při ohýnku na srazu, teď na to není ta pravá atmosféra, navíc ještě děcka nespí.