Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.464 příspěvků, z toho 128464 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 29. září 2012 ve 23:58® fila
fila

Scanix> Díky za vysvětlení,pomohlo mi při rozhodování o koupi vlačáku na sumce 50–100g.Je pro mě zbytečný,neboť tam co chytám jsou sumci kolem metru a na ty mi moje Abu G. 30–60g s pletenkou fire line 0.18mm,musí bohatě stačit.:-)

Sobota 29. září 2012 ve 23:51® Scanix
Scanix

fila> je to v podstate pletenka…slabsi clanek pri te zdolavacce s nanofilem byl monofilovej navazec 0.22mm, tam jsem mel strach, ze se predre o kartace, ale kdyz zdolavas rybu v nepratelksem terunu, musis proste zariskovat, hacek kopyta byl lehce narovnanej, ale drzel, vlasec se nepredrel a rybu jsem behem par minut zdolal. Bylo to navic v silnem proudu, kde uz jen vaha ryby delal problem ji pritahnout, vse bylo opravdu na hranici nosnosti a moznosti, ale klaplo to, ale rozhodne to nebyl zamer, jit na sumce s tim vybavenim a nabitym 2.5" kopytkem na 5g hlavicce ;-)

Sobota 29. září 2012 ve 23:46® Scanix
Scanix

fila> jak pise Georgino, Berkley Nanofil je spis pletenka, 0.12mm ma nosnost skoro 7kg, na to prdnu tak 1.5m 0.20mm monofil a idealni kombinace na gumovani.

Jinak pokud se sladis s vybavenim a clovek se neboji trosku zatlacit, kdyz vi, co to snese, tak jde ledacos. Na 0.20mm mono jsem vytahl i 15kg sumika, stejne tak jako 108cm stiku v proudne rece na 0.14mm monofil. Ten listopadovy sumik byl uz krapet podchlazenej a ja se s nim moc neparal, ze to je sumik jsem zjistil az pozdeji, puvodne jsme myslel, ze podseklej kapr ci tak neco…lidi malo znaj, co jaky prut a vlasec snese, zbytecne se boji pak do toho oprit, zkus si to nekdy privazat za strom a pretrhnout to v tahu, budes mozna prekvapen, kolik musis vynalozit sily na pretrzeni…

Sobota 29. září 2012 ve 23:42® fila
fila

Georgino> Vím,ale pletenka to není a na pletenku se ještě natahuje bužírka,bo sumec jí někdy přebrousí řašplí v tlamě,když ho zdoláváš déle.:-)

Sobota 29. září 2012 ve 23:34® Georgino
Georgino

fila> Ale nanofil není normální vlasec, spíš má blíž k pletence

Sobota 29. září 2012 ve 23:13® fila
fila

Scanix> Ahoj,prosím tě napiš kolik sumců nad metr máš na vlasce 0.12mm a 0.16mm v pohodě.Trošku závidím,ale hlavně si to nedovedu představit.Třeba ten tvůj podzimní sumík 108 cm na prut 2–14g a monofil 0.16m mi hlava nebere.:-) A 118ka na vlasec 0.12,jak níže píšeš mi připadá trošku nereálná.Mě metrovka narovnala trojhák na štiku a nechápu,že Tobě nepřebrousí kartáčena tyhle průměry.O zlomení prutu 2–14g ani nemluvím.:-) Chvilku sumce chytám a připadá mi to trošku přitažené za vlasy.=-|

Sobota 29. září 2012 ve 22:48® fila
fila

kety.vydra> :-D ,dobrej nápad.Loni jsem jel vláčet a podařilo se mi zabouchnout špičku prutu do dveří u auta.Neptej se jak,sám nevím.:-D

Sobota 29. září 2012 ve 22:41® kety.vydra
kety.vydra

fila> Díky:-) Ani si nepamatuju,kdy jsem něco podobného zažil.Kam půjdu zítra (pokud vstanu)? Na to samé místo,když to tak bralo,ne? :-D

Sobota 29. září 2012 ve 22:21® Scanix
Scanix

olda> pouzivam bezuzlove vazani viz http://www.chytej.cz/…love-vazani/ a drzi to jako drak, 0.12mm a sumik 118 drzel v pohode, teda vydrzel monofil 0.22mm…jen je treba davat pak bacha na koncove ocko

Sobota 29. září 2012 ve 22:13® fila
fila

kety.vydra> Děkuji,opravdu si mě pobavil.Já myslel,že děti s kamenama a pejskaři,kteří házi klacek psovi metr vedle mojí kačeny na štiku,zpříjemňují chytání jen mě.:))A je jedno zda v Praze na Džbáně(dva pitbulové na volno a panička nikde,mého bullmastifa jsem stihnul jen odepnout z vodítka,aby se mohl bránit) v Nera na Labi(dvě matky s dvěma chlapci kolem 7mi let,kteří se bavili házením kamenů do asi dvaceti kachen a dvou labutí)nebo třeba dnes na Kokovickém rybníce(domorodec s Vlkodavem opět asi tři metry od splávku).Jo a´úplně top je,když Ti irskej setr proběhne pod prutama a samozřejmě si navlíkne na palici prověšenej vlasec s policajtem a vymotá půl cívky:-D .Tak si říkám,kam pojedu na ryby zítra?:-(

Sobota 29. září 2012 ve 22:07® Shrek
Shrek

olda: držet drží, nikdy mi neprasknul mimouzel a při správném navázání drží dobře. Ale co naplat – zdá se mi, že fireline mi vydržela víc co se týče oděru. Takže zrovna sedim před e-shopem a objednávám fireline crystal.

Sobota 29. září 2012 ve 22:03® jajco
jajco

olda> Mě to drží,zkoušel sem i spojit s vlascem dvojtým grinerem a drželo to taky.

Sobota 29. září 2012 ve 21:58® olda
olda

dam:Jak ten nano?drží to nebo praská,chci si pořídit,ale zkoušel jsem v krámě a udělal uzlík a prasklo to jak nit.

Sobota 29. září 2012 ve 21:16® kety.vydra
kety.vydra

Tohle do Z lovu nedám.....

Když jsem viděl ten vítr,tak jsem meditoval nad změnou revíru.Meditoval jsem tak dlouho až jsem přemeditoval…Den blbec si vybral svou daň- Při vystupování z auta jsem zlomil špičku na jednom z prutů.Při sestavování stojanu a utahování jednoho ze šroubů mi praskla plastová objímka a z ní vyletěla matka na utahování.Takže stojan na dva díly.Nechal jsem doma nůž-celkem nepostradatelná pomůcka.Přes noc se v ledničce z umíchaného šrotu, mě neznámou chemickou reakcí,stala lepkavá hmota což jsem zjistil až u vody.Pak mi došlo,že je sobota (moc jsem nespal,tak jsem byl trochu mimo) a začlo pravé tóčo.Nikde nikdo,jen kus ode mě dědula,co hroutil kapry a amury jak na běžícím pásu-nojo,s feedrama jsem dostal na prdel…Krásné počasí vylákalo k trávení odpolední siesty partičku (synek a dvě děvuchy),a ne ledajakou,s fo­ťákem.Všude místo jako kráva,ale oni si museli vybrat místo rovnou mě za prdelí a začlo se fotit-první tak nějak modelingové fotky s pózama jak pro Vogue a pak lehce erotické fotky s drsnou lesbickou tématikou,čili dvě kun..čky (jiný popis neexistuje) se začly olizovat jak cyp a málem nezůstalo jen u toho.Však bylo hezky no ni? Nabouchali fotky v botách za 10 litrů (odposlechnuto) a vypadli.Nato je vystřídala rodinka s foťákem a – ano,opět mi za zadkem,jako kdyby to bylo jediné fotogenické místo na celé přehradě…Pominu dva pejskaře,co se rozhodli vykoupat své miláčky a – můžete hádat – ano opět mi za pdrelí.Že se francouzský buldoček chtěl kamarádit bylo fajn.Došlo i na konverzaci.Zeptal jsem se ho,kde vrazil čumákem do zdi,že musí kvůli tomu funět jak astmatik? Odpovědi jsem se od něho nedočkal.Vyvalil na mě bulvy,očuchal ten můj rádoby šrot a odvalil se zpátky k paničce.Vrcholem odpoledne byla návštěva čtyř rodinek i s ratolesmi,je­jichž jedinou smysluplnou zábavou bylo házení šutrů do vody.Už nemusím ani psát kde,že? Po jednom z mých vražedných krví podlitých pohledů to poslední rodinka po třetím šutru vzdala a velice rychle vycouvala.Nato se rozhostil klid a konečně jsem se dočkal jediného záběru za celé odpoledne.Vyloupl se z toho třeboňák nad zákonnou míru a tak jsem ho pozval k ubytování u nás ve vaně,ať má malá radost a já zdravý nedělní oběd.

Přeju všem,kdo chodí k vodě za klidem a odpočinkem,ať se dobře rozmýšlejí,kam si o víkendu sednou.

Tento příspěvek byl editován 29.9.2012 21:19:29 uživatelem kety.vydra.
Sobota 29. září 2012 ve 20:23® Prichy
Prichy

Zdravím pánové. Děkujeme samozřejmě za ohlas, poprosil bych Vás ovšem o laskavost. V současnosti mám k dispozici foto okouna, candáta a štiky chycené na „žlutého ďábla“, pokud můžete poskytnout jiný druh byl bych moc rád.

mail prichy(zavináč)vol­ny.cz

PS: pouze originál, ne polské čínské a jiné "žluté ďábly)

Sobota 29. září 2012 v 19:50® skwor
skwor

Georgino> Nazdar :-) Hezká ryba, gratulace. Na výstavě vláčejácké gumy taky doplním. Ve Švédsku to fungovalo.

Sobota 29. září 2012 v 18:07® Georgino
Georgino

osprey> U nás to taky žádný sádky nejsou, většinou se na rybu pořádně nahážu, ale občas je den kdy to jde.

Sobota 29. září 2012 v 17:58® Georgino
Georgino

Kazan> Ale žlutá je žlutá :-) Dnešní parmice 70+

Tento příspěvek byl editován 29.9.2012 17:59:32 uživatelem Georgino.
foto/diskuze/vseobecna/2012/th-img50765.jpg
Sobota 29. září 2012 v 15:26® Kazan

osprey> jasnačka, je to fér, cíleně jsem tam šel po jedné letos tam puštěné sedmdesátce a jedné co jsem tam pustil loni. Bohužel ani jednu jsem neviděl a jejich místa byla obsazená dorostem. Trochu sice zklamání ale pro vodu zase dobré vyhlídky na budoucnost

Sobota 29. září 2012 v 15:20® osprey
osprey

Kazan> Mnohá nadjezí jsem letos ani neviděl.

A jestli to byly kudly do 50 cm, tak mám radost, ale nepůjdu tam.

Budu otravovat tu „peleťačku“. Já vím o ní, ona ví, jaké je to na břehu. Tohle bude fér souboj. Předpokládám, že to dopadne smírně (nechytím ji).

Ale to je můj problém.

Sobota 29. září 2012 v 15:13® Kazan

osprey> jen neříkej, nedávno jsem navštívil tvoje revíry a jedno nadjezí jsem nevěděl kam to hodit aby mi po tom nevylítla kudla.(i když je pravda že to byl jen jeden úsek):-))

Sobota 29. září 2012 ve 14:54® osprey
osprey

Georgino> Takový sádky tady u nás nemáme:-))

Sobota 29. září 2012 ve 14:20® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Kazan> Děkuji, už jsem je použil :-)

Sobota 29. září 2012 ve 14:00® Kazan

BoBo-Falknow> máš v mejlíku obrázky co jsi chtěl

Sobota 29. září 2012 ve 13:54® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Georgino, Kazan> :-)

Sobota 29. září 2012 ve 13:05® Kazan

Georgino> ostatní barvy jsou taky dobré, nejen žlutá;-)

Sobota 29. září 2012 ve 13:00® Georgino
Georgino

BoBo-Falknow> Tak jsem včera poprvé zkoušel vláčej kopýtka a musím říct že vám fakt chytaj :-) Na první hod se žluťákem štika 67, no a pak už to jelo jak po másle, kotel okounů občas proložen nějakou tou kudlou, paráda ;-)

Sobota 29. září 2012 v 10:16® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

David Havlíček> A já si myslel, že moje štika při lovu candátů je haluz :-) Oproti Tvojí klice, to byl cílený lov :-D

Sobota 29. září 2012 v 9:46® mvincik
mvincik

David Havlíček> A já se dnes ráno zase pitomec honil za štikou s vláčákem. Ejhle, už vím jak to mám udělat příště. Díky za to a gratulace!

Sobota 29. září 2012 v 8:58® ladamaj
ladamaj

Přeji krásný víkend a hezké dobré ráno.