Chytej.cz

Všeobecná diskuze

V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 30. září 2012 v 7:23® MIG-35
MIG-35

fila> Loni sem vláčel s proutem 10–30g a vytáh sem na to v klidu 146 sumejše. Letos sem pořídil 20–60g pro jistotu :-D Mam radši jemnější cajk než ty násady na krumpáč. :-> Šňůrku mam na 30kg a znam i kolegy co vláčí s vlascem. Každýmu jak se líbí. ;-)

Neděle 30. září 2012 v 0:47® Scanix
Scanix

fila> nevim, co tu blabolis, ale ja preci neradim nic takoveho, abys chytal sumce na skoro ULko, jen jsem v situacich, kdy jsem s tim nepocital, musel zdolat vetsi rybu na slabsim cajku. Jak vis, ze jsou u vas sumci do metru, co to je za hloupost? To jako kdyz vyrostou vic, tak hynou? To, ze jsi je treba nechyt, neznamena, ze tam nejsou. Jinak ja vlacim sumce alespon s 20kg pletenku, tedy 0.28mm Power Pro, ale premyslim, ze posilim na 36kg. Prut Penn do 60g, snesl bych asi i silnejsi, ale zatim obstal…

Sobota 29. září 2012 ve 23:58® fila
fila

Scanix> Díky za vysvětlení,pomohlo mi při rozhodování o koupi vlačáku na sumce 50–100g.Je pro mě zbytečný,neboť tam co chytám jsou sumci kolem metru a na ty mi moje Abu G. 30–60g s pletenkou fire line 0.18mm,musí bohatě stačit.:-)

Sobota 29. září 2012 ve 23:51® Scanix
Scanix

fila> je to v podstate pletenka…slabsi clanek pri te zdolavacce s nanofilem byl monofilovej navazec 0.22mm, tam jsem mel strach, ze se predre o kartace, ale kdyz zdolavas rybu v nepratelksem terunu, musis proste zariskovat, hacek kopyta byl lehce narovnanej, ale drzel, vlasec se nepredrel a rybu jsem behem par minut zdolal. Bylo to navic v silnem proudu, kde uz jen vaha ryby delal problem ji pritahnout, vse bylo opravdu na hranici nosnosti a moznosti, ale klaplo to, ale rozhodne to nebyl zamer, jit na sumce s tim vybavenim a nabitym 2.5" kopytkem na 5g hlavicce ;-)

Sobota 29. září 2012 ve 23:46® Scanix
Scanix

fila> jak pise Georgino, Berkley Nanofil je spis pletenka, 0.12mm ma nosnost skoro 7kg, na to prdnu tak 1.5m 0.20mm monofil a idealni kombinace na gumovani.

Jinak pokud se sladis s vybavenim a clovek se neboji trosku zatlacit, kdyz vi, co to snese, tak jde ledacos. Na 0.20mm mono jsem vytahl i 15kg sumika, stejne tak jako 108cm stiku v proudne rece na 0.14mm monofil. Ten listopadovy sumik byl uz krapet podchlazenej a ja se s nim moc neparal, ze to je sumik jsem zjistil az pozdeji, puvodne jsme myslel, ze podseklej kapr ci tak neco…lidi malo znaj, co jaky prut a vlasec snese, zbytecne se boji pak do toho oprit, zkus si to nekdy privazat za strom a pretrhnout to v tahu, budes mozna prekvapen, kolik musis vynalozit sily na pretrzeni…

Sobota 29. září 2012 ve 23:42® fila
fila

Georgino> Vím,ale pletenka to není a na pletenku se ještě natahuje bužírka,bo sumec jí někdy přebrousí řašplí v tlamě,když ho zdoláváš déle.:-)

Sobota 29. září 2012 ve 23:34® Georgino
Georgino

fila> Ale nanofil není normální vlasec, spíš má blíž k pletence

Sobota 29. září 2012 ve 23:13® fila
fila

Scanix> Ahoj,prosím tě napiš kolik sumců nad metr máš na vlasce 0.12mm a 0.16mm v pohodě.Trošku závidím,ale hlavně si to nedovedu představit.Třeba ten tvůj podzimní sumík 108 cm na prut 2–14g a monofil 0.16m mi hlava nebere.:-) A 118ka na vlasec 0.12,jak níže píšeš mi připadá trošku nereálná.Mě metrovka narovnala trojhák na štiku a nechápu,že Tobě nepřebrousí kartáčena tyhle průměry.O zlomení prutu 2–14g ani nemluvím.:-) Chvilku sumce chytám a připadá mi to trošku přitažené za vlasy.=-|

Sobota 29. září 2012 ve 22:48® fila
fila

kety.vydra> :-D ,dobrej nápad.Loni jsem jel vláčet a podařilo se mi zabouchnout špičku prutu do dveří u auta.Neptej se jak,sám nevím.:-D

Sobota 29. září 2012 ve 22:41® kety.vydra
kety.vydra

fila> Díky:-) Ani si nepamatuju,kdy jsem něco podobného zažil.Kam půjdu zítra (pokud vstanu)? Na to samé místo,když to tak bralo,ne? :-D

Sobota 29. září 2012 ve 22:21® Scanix
Scanix

olda> pouzivam bezuzlove vazani viz http://www.chytej.cz/…love-vazani/ a drzi to jako drak, 0.12mm a sumik 118 drzel v pohode, teda vydrzel monofil 0.22mm…jen je treba davat pak bacha na koncove ocko

Sobota 29. září 2012 ve 22:13® fila
fila

kety.vydra> Děkuji,opravdu si mě pobavil.Já myslel,že děti s kamenama a pejskaři,kteří házi klacek psovi metr vedle mojí kačeny na štiku,zpříjemňují chytání jen mě.:))A je jedno zda v Praze na Džbáně(dva pitbulové na volno a panička nikde,mého bullmastifa jsem stihnul jen odepnout z vodítka,aby se mohl bránit) v Nera na Labi(dvě matky s dvěma chlapci kolem 7mi let,kteří se bavili házením kamenů do asi dvaceti kachen a dvou labutí)nebo třeba dnes na Kokovickém rybníce(domorodec s Vlkodavem opět asi tři metry od splávku).Jo a´úplně top je,když Ti irskej setr proběhne pod prutama a samozřejmě si navlíkne na palici prověšenej vlasec s policajtem a vymotá půl cívky:-D .Tak si říkám,kam pojedu na ryby zítra?:-(

Sobota 29. září 2012 ve 22:07® Shrek
Shrek

olda: držet drží, nikdy mi neprasknul mimouzel a při správném navázání drží dobře. Ale co naplat – zdá se mi, že fireline mi vydržela víc co se týče oděru. Takže zrovna sedim před e-shopem a objednávám fireline crystal.

Sobota 29. září 2012 ve 22:03® jajco
jajco

olda> Mě to drží,zkoušel sem i spojit s vlascem dvojtým grinerem a drželo to taky.

Sobota 29. září 2012 ve 21:58® olda
olda

dam:Jak ten nano?drží to nebo praská,chci si pořídit,ale zkoušel jsem v krámě a udělal uzlík a prasklo to jak nit.

Sobota 29. září 2012 ve 21:16® kety.vydra
kety.vydra

Tohle do Z lovu nedám.....

Když jsem viděl ten vítr,tak jsem meditoval nad změnou revíru.Meditoval jsem tak dlouho až jsem přemeditoval…Den blbec si vybral svou daň- Při vystupování z auta jsem zlomil špičku na jednom z prutů.Při sestavování stojanu a utahování jednoho ze šroubů mi praskla plastová objímka a z ní vyletěla matka na utahování.Takže stojan na dva díly.Nechal jsem doma nůž-celkem nepostradatelná pomůcka.Přes noc se v ledničce z umíchaného šrotu, mě neznámou chemickou reakcí,stala lepkavá hmota což jsem zjistil až u vody.Pak mi došlo,že je sobota (moc jsem nespal,tak jsem byl trochu mimo) a začlo pravé tóčo.Nikde nikdo,jen kus ode mě dědula,co hroutil kapry a amury jak na běžícím pásu-nojo,s feedrama jsem dostal na prdel…Krásné počasí vylákalo k trávení odpolední siesty partičku (synek a dvě děvuchy),a ne ledajakou,s fo­ťákem.Všude místo jako kráva,ale oni si museli vybrat místo rovnou mě za prdelí a začlo se fotit-první tak nějak modelingové fotky s pózama jak pro Vogue a pak lehce erotické fotky s drsnou lesbickou tématikou,čili dvě kun..čky (jiný popis neexistuje) se začly olizovat jak cyp a málem nezůstalo jen u toho.Však bylo hezky no ni? Nabouchali fotky v botách za 10 litrů (odposlechnuto) a vypadli.Nato je vystřídala rodinka s foťákem a – ano,opět mi za zadkem,jako kdyby to bylo jediné fotogenické místo na celé přehradě…Pominu dva pejskaře,co se rozhodli vykoupat své miláčky a – můžete hádat – ano opět mi za pdrelí.Že se francouzský buldoček chtěl kamarádit bylo fajn.Došlo i na konverzaci.Zeptal jsem se ho,kde vrazil čumákem do zdi,že musí kvůli tomu funět jak astmatik? Odpovědi jsem se od něho nedočkal.Vyvalil na mě bulvy,očuchal ten můj rádoby šrot a odvalil se zpátky k paničce.Vrcholem odpoledne byla návštěva čtyř rodinek i s ratolesmi,je­jichž jedinou smysluplnou zábavou bylo házení šutrů do vody.Už nemusím ani psát kde,že? Po jednom z mých vražedných krví podlitých pohledů to poslední rodinka po třetím šutru vzdala a velice rychle vycouvala.Nato se rozhostil klid a konečně jsem se dočkal jediného záběru za celé odpoledne.Vyloupl se z toho třeboňák nad zákonnou míru a tak jsem ho pozval k ubytování u nás ve vaně,ať má malá radost a já zdravý nedělní oběd.

Přeju všem,kdo chodí k vodě za klidem a odpočinkem,ať se dobře rozmýšlejí,kam si o víkendu sednou.

Tento příspěvek byl editován 29.9.2012 21:19:29 uživatelem kety.vydra.
Sobota 29. září 2012 ve 20:23® Prichy
Prichy

Zdravím pánové. Děkujeme samozřejmě za ohlas, poprosil bych Vás ovšem o laskavost. V současnosti mám k dispozici foto okouna, candáta a štiky chycené na „žlutého ďábla“, pokud můžete poskytnout jiný druh byl bych moc rád.

mail prichy(zavináč)vol­ny.cz

PS: pouze originál, ne polské čínské a jiné "žluté ďábly)

Sobota 29. září 2012 v 19:50® skwor
skwor

Georgino> Nazdar :-) Hezká ryba, gratulace. Na výstavě vláčejácké gumy taky doplním. Ve Švédsku to fungovalo.

Sobota 29. září 2012 v 18:07® Georgino
Georgino

osprey> U nás to taky žádný sádky nejsou, většinou se na rybu pořádně nahážu, ale občas je den kdy to jde.

Sobota 29. září 2012 v 17:58® Georgino
Georgino

Kazan> Ale žlutá je žlutá :-) Dnešní parmice 70+

Tento příspěvek byl editován 29.9.2012 17:59:32 uživatelem Georgino.
foto/diskuze/vseobecna/2012/th-img50765.jpg
Sobota 29. září 2012 v 15:26® Kazan

osprey> jasnačka, je to fér, cíleně jsem tam šel po jedné letos tam puštěné sedmdesátce a jedné co jsem tam pustil loni. Bohužel ani jednu jsem neviděl a jejich místa byla obsazená dorostem. Trochu sice zklamání ale pro vodu zase dobré vyhlídky na budoucnost

Sobota 29. září 2012 v 15:20® osprey
osprey

Kazan> Mnohá nadjezí jsem letos ani neviděl.

A jestli to byly kudly do 50 cm, tak mám radost, ale nepůjdu tam.

Budu otravovat tu „peleťačku“. Já vím o ní, ona ví, jaké je to na břehu. Tohle bude fér souboj. Předpokládám, že to dopadne smírně (nechytím ji).

Ale to je můj problém.

Sobota 29. září 2012 v 15:13® Kazan

osprey> jen neříkej, nedávno jsem navštívil tvoje revíry a jedno nadjezí jsem nevěděl kam to hodit aby mi po tom nevylítla kudla.(i když je pravda že to byl jen jeden úsek):-))

Sobota 29. září 2012 ve 14:54® osprey
osprey

Georgino> Takový sádky tady u nás nemáme:-))

Sobota 29. září 2012 ve 14:20® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Kazan> Děkuji, už jsem je použil :-)

Sobota 29. září 2012 ve 14:00® Kazan

BoBo-Falknow> máš v mejlíku obrázky co jsi chtěl

Sobota 29. září 2012 ve 13:54® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Georgino, Kazan> :-)

Sobota 29. září 2012 ve 13:05® Kazan

Georgino> ostatní barvy jsou taky dobré, nejen žlutá;-)

Sobota 29. září 2012 ve 13:00® Georgino
Georgino

BoBo-Falknow> Tak jsem včera poprvé zkoušel vláčej kopýtka a musím říct že vám fakt chytaj :-) Na první hod se žluťákem štika 67, no a pak už to jelo jak po másle, kotel okounů občas proložen nějakou tou kudlou, paráda ;-)

Sobota 29. září 2012 v 10:16® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

David Havlíček> A já si myslel, že moje štika při lovu candátů je haluz :-) Oproti Tvojí klice, to byl cílený lov :-D