Vyhledávání
Všeobecná diskuze
V diskuzi je 128.436 příspěvků, z toho 128436 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 23. května 2012 v 16:52® sfox
-
osprey> Co já, já si hlavu nelámu ale moje okolí na mě kouká podezřele.Manželka ta už plánuje výlety pouze do suchých míst kde není žádná voda.Ale já už na ni vyzrál začal jsem s entomologií teď už můžu ten svůj atavismus ukojit i poušti.Śalom:)))))
- Středa 23. května 2012 v 16:50® Fryw
-
osprey> Já o tom rád mluvím a ještě radši píšu. No, máte smůlu že jsem se naučil psát všema deseti. Kdybych používal dva prsty, možná bych kratším příspěvkem řekl víc. Tady o tom přístupu jsem toho napsal dost, a dost bezobsažného. Ale, líbí se mi třeba v tomto děda. Jeho výroky „proč trápíš ryby když je nežereš“ atd. A jeho výtky, kdy mu na otázku co jsem chytl řeknu třeba…okouna, lína, nějakou červenoočku a on na to…a proč jsi je nezval, víš jak mají dobré maso? A přitom když jdeme k vodě (letos si po letech udělal povolenku) tak žadnou rybu ještě nevzal a ryby ani nejí… Nebo třeba, z jara na řeky nechodí a rozmlouvá mi to, jelikož se ryby třou. Byť se v té době na řekách už může chytat, nechytá. A přitom je to „důchodce, bobkař, masař“. Myšlenky jsou takové, přístupy jiné. Je ale hlavně dobré, že to v hlavách je a dumá se…
- Středa 23. května 2012 v 16:49® MIG-35
-
osprey> S tim poslednim odstavcem plně souhlasim. Extrém na obouch stranách je na škodu…
- Středa 23. května 2012 v 16:34® osprey
-
Fryw> To je taky polidštěná verze. Když chytím v zimě na plavačku většího tlouště, tak do jara už mi obvykle druhou šanci nedá. Vzhledem k nepatrnému poranění plavačkovým háčkem je poškození ryby malé a jednou dvakrát za rok to ryba ustojí. Pak je to plus mínus, jak píšeš.
Zprasit podměrečnou kudlu nebo candáta, ale není problém. A ochytávat ryby takovým tempem, že následně některé nepřežijou zimu, to je taky reálné.
Chyťapusťáctví je částečné řešení, ale není to absolutní všelék a mnohdy je horší než umírněná masařina.
- Středa 23. května 2012 v 16:21® Fryw
-
A lov nedotáhnete do konce, rybu pustíte. Prostě ryby cvičíte. Těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Seznamujete je s nejnovějšími trendy rybařiny, novými nástrahami, učíte je a pouštíte. Aby byly chytré, vzdělané a seznámené s novinkami a při „ostrém boji s masařem“ měly šanci již neskočit na špek
- Středa 23. května 2012 v 16:18® osprey
-
sfox> S tím si hlavu nelam. S tohle diagnózou by se nás sešlo…
- Středa 23. května 2012 v 16:12® sfox
-
Scanix> Ryb mi opravdu líto je ,ale pravdě podobně ve mě přežívá atavismus lovce a když vidím vodu tak se celej rozklepu a musím nahodit, možná případ pro odborného lékaře.Moje žena už mi to říká skoro ticet let.Śalom.:)))))
- Středa 23. května 2012 v 15:30® Scanix
-
sfox> nic ve zlem, ale ryb je ti lito a presto je chytas, to mi k sobe nikdy neslo, taky me mrzi, pokud rybu poranim, ale vedome chodim na ryby s tim, ze je to egoisticka zabava a tou rybarina bezesporu je
- Středa 23. května 2012 v 15:15® sfox
-
Scanix> Já mam štičku tak kolem 60 čísel na mokrého kočího už je to nějaký rok no ale zubatá plave dál, doufám.Ryby neberu páč je mi jich líto, a navíc je nejím.ŚALOM.
- Středa 23. května 2012 ve 14:54® Scanix
-
sfox> mouchu a nebo streamera, je to fakt rozdil, pokud lovis na leskle veci, jako golda apod, tak se dost dravcu splete, sticky, candosi, oukouni nebo boleni, ale na suchou ci mokrou breznovku se jich treba moc nepochyta…takze asi tak, samozrejme, kdo chce, tak jej chyti i na vlacene kolinko
- Středa 23. května 2012 ve 14:45® sfox
-
Scanix> Ohledně těch živočišných nástrach nezbývá než souhlasit,s hájeím okouna též.Ovšem já jsem muškař a na MP revíru už mi letos pár candátů mouchu sebralo,takže kdo opravdu chce candoše tak si ho chytne kdykoliv.Śalom.
- Středa 23. května 2012 ve 14:04® Scanix
-
David Havlíček> jako chtelo by to hajit okouna do 16.6. a byl by klid, resp. bych do 16.6. nepovolil lov na zivocisne nastrahy obecne, howno by se stalo.
- Středa 23. května 2012 ve 14:03® Scanix
-
David Havlíček> standardni lipenska taktika…povidali to vedle, musi to vedet, bo jsou od RS
- Středa 23. května 2012 ve 13:25® sharkcom
-
Jo, tady to samý. Dost často se mi přes někoho donese, jak se někdo ještě chlubí tím, že má už xx kusů candátů v Dubnu… Kamarád potápěč zase z potopených stromů vytahal vláčecí nástrahy, které tam od loňska rozhodně nebyly… Češi jsou opravdu národ, ostatně stav společnosti tomu odpovídá. Posledně jsem byl svědkem, jak dědek táhl kapra asi 5m na vlasci z vody po čedičové šotolině až k nohám… Přišel o papíry, ale jak se ještě rozčiloval a oponoval, to je byla neskutečná drzost a sebejistota…
- Středa 23. května 2012 ve 12:48® HaD
-
Scanix> kdy, kde kdo?
- Středa 23. května 2012 ve 12:29® MIG-35
-
Scanix> Cs na žoužalu? Tady se to kosí na gumy! A sumci to samí!
Střílet pakáš jednu.
- Středa 23. května 2012 v 9:53® HaD
-
sethy>
- Středa 23. května 2012 v 8:31® Scanix
-
MIG-35> jen blbni, zrovna jsem slysel, jak se lapal mlicnaci na zouzele…pekne z hnizda jedna basen
- Středa 23. května 2012 v 7:21® hraji
-
Hezké dobré ráno Chytej. Máme středu, chtělo by to na ryby.
- Středa 23. května 2012 v 7:05® MIG-35
-
Pěknej den všem! Středa candáta třeba! Tak hrr na ně..
- Středa 23. května 2012 v 5:52® sethy
-
David Havlíček> Že to číslo nemáš.
- Úterý 22. května 2012 v 18:33® sfox
-
kety.vydra> Já jen že bych si je vjezírku nechal dorůst apak chytil na feedra.Na řece mi to nějak nejde.Śalom.:))))
- Úterý 22. května 2012 v 15:57® kety.vydra
-
Scanix> Jeseteříky jsem tam zahlídl taky…Parma v obchodě je pro mě novinka
- Úterý 22. května 2012 v 15:52® Scanix
-
kety.vydra> jak neni problem v nekterych sopech si koupit i parmu, jesetera ci sumecka. Jak pise Mira, je to produkt a penize se musi vydelavat…ono by nebylo marne si obcas nejakou tu rybku koupit a vysadit. My po vylovech sbirame mensi rybky vcetne beloby a na Luznici obcas „prispejeme“ troskou do mlyna, tak znat to asi neni, ale nez aby to leklo…
Tento příspěvek byl editován 22.5.2012 15:52:36 uživatelem Scanix. - Úterý 22. května 2012 v 15:45® spike
-
džigit> To by byl v těchto pařácích teda pořádný smrad
- Úterý 22. května 2012 v 15:35® kety.vydra
-
osprey> Barevné kapry nebo karasy budiž,ale obyč ostroretky…no,jako rybáři mi to příjde divné
Tento příspěvek byl editován 22.5.2012 15:36:54 uživatelem kety.vydra. - Úterý 22. května 2012 v 15:19® osprey
-
kety.vydra> Když cokoli pěstuje nebo chováš, musíš mít rezervy. Míň to bolí, když ti toho polovina padne. Když pak ale odchováš nebo vypěstuješ kompletní produkci, máš starosti s odbytem. Pak se pálí obilí, kompostuje ovoce a prodávají ostroretky v akvaristice. Ber to jen jako možné vysvětlení.
Jiné vysvětlení je, že to prostě zkusili.
- Úterý 22. května 2012 ve 14:50® kety.vydra
-
sfox> V tak malém provedení to vypadá jako štíhlá plotička
PS: To tvoje Šalom už jsem někde viděl…
Tento příspěvek byl editován 22.5.2012 14:50:51 uživatelem kety.vydra. - Úterý 22. května 2012 ve 14:48® kety.vydra
-
džigit> A kdo další…?
- Úterý 22. května 2012 ve 14:22® sfox
-
kety.vydra> Kup mi jich pár, já neviděl osrorettku ani nepamatuju.Śalom.