Vyhledávání
Plavaná
V diskuzi je 6.886 příspěvků, z toho 6886 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 25. ledna 2012 ve 12:02® janaR
-
Díky, že se mnou máte takovou trpělivost. Vím, na tu cenu koukám asi víc, než je zdrávo. Jinak se chystám na veletrh do Prahy (žádný Milo), snad se k těm prutům probojuju a trochu si je ošahám.
- Středa 25. ledna 2012 v 11:53® regulus
-
janaR> nic se nemá uspěchat, konec konců, za dva dny máš v Praze hned dvě rybářský výstavy (máš to tam asi blíž) nebo za 6 týdnů je výstava v Brně, udělej si výlet, budeš tam mít větší výběr, uvidíš to v reálu, ono se lépe vybírá když to člověk drží v ruce než když kouká na obrázek a pokud by ses rozhodla pro Brno, tak jednak tam bude vystavovat MILO, po kterým jak píšeš, jsi pošilhávala http://www.bvv.cz/…asene-firmy/ a dá se to spřáhnout s veselým večírkem http://www.chytej.cz/…az-9-3-2012/
Tento příspěvek byl editován 25.1.2012 11:53:52 uživatelem regulus. - Středa 25. ledna 2012 v 11:49® hraji
-
janaR> je u něj napsáno, že to je prut určený pro lov kaprů a velkých cejnů. To nebude to, co jsi původně chtěla. Pokud je tedy cena určující a lov na jemný prut druhořadý požadavek, pak doporučuji toto http://www.milorybarskepotreby.cz/…powell-trout
- Středa 25. ledna 2012 v 11:05® janaR
-
Jak se mi to přes noc rozleželo, tak už se mi do toho drahýho proutku moc nechce. Přece jen je dost rozdíl, jestli dám za prut 1500,– nebo 2600,–
Z těch levnějších proutků jsem ještě koukala na http://www.ukaprika.cz/…ter-39m.html No nevim, jsem prostě ženská nerozhodná.
- Úterý 24. ledna 2012 ve 21:49® janaR
-
hraji> ty i Osprey máte pravdu. Asi bych měla nějakou tu stovku přitlačit a pořídit něco kvalitnějšího. Po prutech Milo jsem taky pošilhávala (jen levnějších), ale co sem dal Robur, je taky zajímavý. Ten výprodej u Dragonu láká… Aj, to je dilema. Každopádně moc děkuju za rady!
- Úterý 24. ledna 2012 ve 20:53® lunimus
-
http://pescaconmikymos.forumcommunity.net/?… to je odkaz na 5000-ku
neviem realne aky je tam rozdiel s 3010, ale minimalne ako hruby navod, na to, ako to rozobrat, by to mohlo byt fajn
- Úterý 24. ledna 2012 ve 20:45® lunimus
-
pepos.93> tvoj konkretny som tam nenasiel, ale to je mozno tym, ze sa v rybarskych potrebach moc nevyznam
… ale verim, ze tam najdes minimalne nieco, co ti pomoze
- Úterý 24. ledna 2012 ve 20:32® lunimus
-
pepos.93> skus si ho najst tu: http://fish.shimano-eu.com/…ematics.html
alebo nieco podobneho, podla coho sa ti to podari lahsie rozobrat
- Úterý 24. ledna 2012 v 19:28profil byl smazán
-
osprey> zdravím. mám z druhé ruky navijá shimano aero gtm 3010. s bojovkou. nevlastníte náhodou stejné?(nejde mi o velikost, ale o plánek na rozebrání:D, naviják totálně zašpiněný všude, vevnitř ještě huř,.. nemohu ho rozebrat.)
- Úterý 24. ledna 2012 v 19:06® osprey
-
janaR> Vybírej dobře. Dobrý prut zůstává dobrým prutem dlouho (a špatný špatným taky – pokud se nezláme).
Je lepší dát pár stovek navíc a pak si to roky užívat. Prut stojí v koutě a chleba nežere. Já si před dvaceti lety koupil nejlepší naviják na plavačku, co tehdy byl a chytám s ním dodnes. A bylo to suprových dvacet let. Když ty prachy rozpočtu na ten čas, tak to ani nebylo drahé.
- Úterý 24. ledna 2012 v 18:32® regulus
-
janaR> těžko se radí druhýmu, v posledních letech u mě spíš muška a vláčka, ale zhruba na použití co jsi popisovala, jen s tím rozdílem, že já na stoják jdu tak 5× do roka jsem před vánocemi provedl upgrade soňáckých teleskopů z roku razdva, který sice byly do 15g, na to rybniční brčkaření to stačilo, ale přece jen to byly trochu polena. Náhodou jsem narazil na tenhle výprodej http://www.rsp-fishing.cz/…0m-2-15g-vyp a protože už pár let používám delšího bratříčka (4,2m) na plavačku a jsem s ním spokojenej, tak jsem neváhal. Je to určitě horší než dělička, ale byť je to teleskop, je to jemnej proutek, mě vyhovuje. Pokud se týká ryb, tak kapr 80cm už by asi mohl být trochu problém, ale úlovky kór na stojáku do 50–60cm v pohodě. Škoda, že seš z jinýho Jičína, mohla sis to omrknout přímo na prodejně.
Jak jsem psal, těžko se radí druhýmu, každýmu vyhovuje něco jinýho a v některých případech jsou věci, který by si jedni nikdy nekoupili a druzí na ně nedají dopustit.EDIT: když tak ten e-shop prolustruj, myslím, že by tě tam mohlo zaujmout třeba i něco jinýho. Druhé věc je, zda je dobrý kupovat prut přes net, když člověk neví co.
Tento příspěvek byl editován 24.1.2012 18:47:04 uživatelem regulus. - Úterý 24. ledna 2012 v 16:55® hraji
-
janaR> zde je trošku jiná a levnější alternativa, ovšem teleskopická, což prutu nijak neubírá na kvalitě http://www.milorybarskepotreby.cz/…0-m-l-3-10-g
- Úterý 24. ledna 2012 v 16:53® hraji
-
janaR> ocenit kvalitní prut jde i při jedné návštěvě u vody za rok. Ale sama musíš zvážit, co je pro tebe přijatelné finančně. On je problém u těch matchových prutů, že pokud je ten prut aspoň trošku jemný a citlivý, nebývá úpně levný. A nejde jen slepě věřit číslům uvedeným v katalogu a na prutu. Já sám mám mnoho prutů od Shimana a mohu potvrdit, že pruty Shimano jsou obvykle o dost tvrdší než pruty jiných výrobců se stejným označením odhozové hmotnosti.
- Úterý 24. ledna 2012 v 16:39® janaR
-
hraji> tyhle proutky vypadají vážně moc dobře a jsou opravdu jemný, jen ta cena je trošičku kazí. Nevím, jestli bych je dokázala ocenit, když se k vodě dostanu tak, 2× do měsíce.
- Úterý 24. ledna 2012 v 16:12® hraji
-
janaR> já bych doporučil tyhle pruty, protože je znám. http://www.milorybarskepotreby.cz/…-30-m-2-10-g Jsou sice trošku dražší, ale zase jsou opravdu vynikající.
- Úterý 24. ledna 2012 v 15:22® janaR
-
Jelikož v zimě k vodě nechodím, tak volný čas trávím přemýšlením nad novým proutkem. Snad nebude vadit, když se tu poptám. Chytám jen na malých rybníčkách 0,5 – 2 ha. Lovím vše, co má na mě zrovna náladu od 5 do 50 cm. Dlouho jsem plavanou chytala jen s měkčíma teleskopama. Předloni jsem si pořídila Shimano Alivio 390 v gramáži 10–30g (z druhé ruky). Za tenhle proutek mě asi dost z vás nepochválí, ale i tak je to lepší než ty teleskopy
Ráda bych pořídila něco jemnějšího, tak do 2000,– Líbil se mi Browning Ambition match 390 6–12g. Ovšem v ruce jsem ho neměla. Jestli pro mě máte nějakou radu, tak sem s ní. Moc děkuju
- Pondělí 23. ledna 2012 v 17:55® regulus
-
hraji> byl jsem dneska „nahoře“, kousek od Pifova a sníh tam valí dolů, každá stroha má pomalu o půl metra víc vody, Svitava je jako kafe, počítám, že to zítra nebo pozejtří máme tady.
- Neděle 22. ledna 2012 v 17:51® regulus
-
No já ty druhy nepočítal, u mě byly tuším dva (nezkoumám každou čudlu co chytím, musel bych si nasadit brejle
), nicméně za necelý dvě hodinky a vzhledem k ročnímu období docela slušný, nějaká ta fiška se chytila, ale malou radost jsem si přece jen udělal, po delší době podoustev, sice malá, ale podoustev.
Pokud se focení týká, tak jsem byl taky línej, ale jednou jsem to přece jen vytáhnul, ryba se moc nepovedla, měl bych se za tu fotku stydět, ale zato Hraji docela jo …
- Neděle 22. ledna 2012 v 16:34® hraji
-
Dnes vám sem nedám žádnou fotku, neb jsem byl lenošný vytáhnout fotoaparát. A největší rybu dne stejně vyfotil kolega Regulus. Pochytali jsme ve větrném počasí rybky malé i větší, druhově to bylo pestré, napočítal jsem 6 druhů.
- Sobota 21. ledna 2012 ve 23:27® džigit
-
přes den mi nejel net,tak teď.Když jsem lovil ztracené foto,vykoukla na mě i tahle.Berte to,jako potvrzení mého nej úlovku
Tento příspěvek byl editován 21.1.2012 23:29:21 uživatelem džigit. - Sobota 21. ledna 2012 ve 20:09profil byl smazán
-
hraji> Nejspíš ne,ale já bych se nenechal tak lehce chytit
.
- Sobota 21. ledna 2012 v 19:04® hraji
-
V Brně sněží jak na Aljašce, asi bude na chvíli klid s rybkama. Ale dneska se nějaké podařily
- Sobota 21. ledna 2012 v 16:27® hraji
-
mannice> nevím zda tvá oběť by přispěla k větší ochraně revírů. Ta stávající je bohužel zcela nevyhovující.
- Sobota 21. ledna 2012 v 16:26® hraji
-
lunimus> ne, jsem sice dost trhlý, ale notebook s sebou k vodě netahám.
- Sobota 21. ledna 2012 v 16:25® hraji
-
mvincik> jako správný hospodyněk jsem dopoledne uklidil, vyžehlil si vyprané oblečení, uložil ho do skříně a uvařil si oběd, pak jsem umyl nádobí a poté teprve vyrazil k vodě. Před chvílí jsem se vrátil, piju kávu a přemýšlím, jak moc vás mám pozlobit s úlovky.
- Sobota 21. ledna 2012 ve 14:47® lunimus
-
mvincik> Hraji má so sebou notebook
- Sobota 21. ledna 2012 ve 14:27profil byl smazán
-
hraji> Při kontrolování našich lokalit by nebyl takový problém.Možná by nebylo na škodu to veřejně publikovat a navštěvovat vody bez.Aby jsem je donutil.
- Sobota 21. ledna 2012 ve 12:31® mvincik
-
hraji> A co že ty u pc kolego, když jsou ty podmínky tak ideální?? Já mám smůlu, musím ject plnit povinnosti směr Písek. Ale bohužel ne k vodě…
- Sobota 21. ledna 2012 ve 12:27® hraji
-
mannice> ano, zejména ta třetí překážka je asi limitující
- Sobota 21. ledna 2012 ve 12:23profil byl smazán
-
hraji> U nás to dost fučí,vody jsou hodně nahoře, a povolenku ještě nemám.Takže si můžu nechat zajít chuť :-/