Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 15. srpna 2013 ve 21:22® Mates(původní)
-
feederman> dám ti radu, kup ocásky-tělíčka už hotová…
- Čtvrtek 15. srpna 2013 ve 21:21® Mates(původní)
-
U nás je váže vedoucí vazárny občas pro někoho…
- Čtvrtek 15. srpna 2013 ve 21:19® Mates(původní)
-
feederman> jo májovky na to jsem nikdy nic nechytil.....
- Čtvrtek 15. srpna 2013 ve 20:26® feederman
-
Tak dnes jsem byl chvilku na rybách avšak pouze s feederem. Potom jsem si sedl chvilku k svěráčku a pokusil se navázat vzor dle Coturnixe. Avšak to chce pilovat a pilovat a pilovat. Na vázání to tak složité není, ale vytvořit ten ocásek bez pomůcek je dost složité… Přikládám foto a všeljaké vylepšováky a zjednodušováky na ocásky těchto mušek pouze přivítám…
- Čtvrtek 15. srpna 2013 ve 14:45® Coturnix
-
Mates(původní)> Na tom něco bude. V posledních letech když říkám sběr, myslím spíš občasné kolečko.
- Čtvrtek 15. srpna 2013 ve 14:19® Mates(původní)
-
Coturnix> Sběr ryb na pstruhovce je taková pohádka pro malé muškaře a muškařky.
- Čtvrtek 15. srpna 2013 ve 12:20® Coturnix
-
Mates(původní)> 3 otázky najednou? Co mám dělat? Tak to vezmeme stručně.
- Ano
- Ano
- Občas si proletím muškařské diskuze, takže nick ano, jinak ne.
- Čtvrtek 15. srpna 2013 v 11:49® Mates(původní)
-
Coturnix> Tak na sucho říkáš? A u vás ryby sbírají? Znáš Jehlu(Pepa Jehlička)?
- Čtvrtek 15. srpna 2013 v 10:14® Coturnix
-
Mates(původní)> Tak vykoupal jsem je všechny. Ale 90% července a srpna mám odchytáno na sucho na tu s koroptví (koroptev je podvázaná CDC) na konci a malou žlutou na přívěsu. Nymfy nebo streamera tak tu první ranní hodinku, než se ryba trošku zvedne. A to všechno letos v podstatě jen na dvou P revírech mojí domovské Chrudimky, protože mě žena kvůli prckovi na nějaké delší juchání kolem vody nějak nechce pouštět.
- Čtvrtek 15. srpna 2013 v 6:43® Mates(původní)
-
Coturnix> Ty jo tolik druhů a typů mušek, na to všechno chytáš? Asi zlítáš spoustu revírů, co?
- Středa 14. srpna 2013 ve 21:56® brčal
-
satan666> Ahoj, osobně jsem tam nikdy nechytal na jezerní mušky, kromě jednoho druhu Daiwa – Ďáblík. Jinak vždy jen na klasické mušky Suché a dokonce na přítoku kolega to chytal na Jigy jednu za druhou.
- Středa 14. srpna 2013 ve 21:52® feederman
-
Coturnix> Jo tak, už to chápu
- Středa 14. srpna 2013 ve 21:33® Coturnix
-
feederman> Prostě dva svěráčky proti sobě, do kterých si upneš pírko. Pak si ho odepneš, odendáš pomocný svěrák, do hlavního upneš háček a pokračuješ. K nafocení postupu se asi jen tak nedostanu. Mám 4-měsíční dceru , takže čas na vázání mám teď dost omezený a využívám ho jen k doplnění toho nejnutnějšího.
- Středa 14. srpna 2013 ve 21:21® feederman
-
Coturnix> Jo jo myslel jsem si to, je to opravdu pěkný vzor mouchy. Klobouk dolu opravdu mistrovská práce. Já to hned vyzkouším a tenhle vzor musím mít v krabičce. Jen ještě nechápu tu tvou pomůcku, ten svěráček pokud budeš mít chuť mi to nafotit i případně s postupem budu moc rád
- Středa 14. srpna 2013 ve 21:12® Coturnix
-
feederman> No dřív jsem to dělával taky v ruce. resp. tlustší stranu pírka ve svěráku, tenčí v ruce a šlo to. Pak jsem si uvědomil, že se mi ve sklepě válí starý vymačkaný svěrák. Nechal jsem si ho u známeho srovnat, takže teď si chytám pírko mezi dva svěráky. To výrazně zjednoduší práci. Je to opravdu odraný kohout s pár srpky na konci. Kroužkované hnědou nití. Chytneš si na pírko vázací nit, pak si chytneš tu kroužkovací. Nadubbuješ telíčko na potřebnou délku. Tělíčko chytneš k háčku, dodubbuješ na háčku. Jeden ovin nitě i s dubbingem pod srpek, aby to pěkně drželo. Pak to celé překroužkuješ. Křídla buď CDC nebo srpky grizzly kohouta. Nožičky jeden grizzly a jeden zrzavý kohout. Na křídla nic masivnějšího. Jepice to tu nedávno psal. S kačerem je to jak vrtulník a po pár hodech máš zamotaný forpas.
- Středa 14. srpna 2013 ve 20:50® feederman
-
Coturnix> Noóó koukám, že je zde nějakej super vazač. Krásný pohled a hned mám inspiraci, hned mě zajímá ta jepice 3 fotka v prvním příspěvku písni mi pls provedení tělíčka typuji to odrané pérko kohouta nadabované a ovinuté lamelkou, ale já když to dělám není to hezké v ruce to moc nefunguje. Pokud je to tajné, tak do zpráv. Pokud tedy budeš tak ochotný o zasvětíš mě do tohoto modelu
- Středa 14. srpna 2013 ve 20:07® Coturnix
-
Když už jsem se s tím focením crcal…
- Středa 14. srpna 2013 ve 20:04® Coturnix
-
No dlouho jsem tady nepřispíval, ale líbí se mi feedermanovo zapálení pro věc. Takže pár mých letních „lásek“. Jen se asi budu muset trošku poohlédnout po nějakém makro příslušenství…
- Středa 14. srpna 2013 v 17:24® satan666
-
brčal> ahoj jendo.tenkrat si mi psal,ze jezdis take na Labskou,mam par dozatu..sem tam pozvanej v zari.koukal sem,ze tam jsou 2 useky,na ktery se mame vidat a jestli mi dokazes aspon malinko poradit,na jake mochy se mam zamerit..predem dekuji za tve nazory.zdravi Standa
- Středa 14. srpna 2013 v 17:16® feederman
-
Nevím ani se mi to sem nechce dát hrůza ty nymfy mi prostě nejdou i když v minulosti jsem chytal na horší a ryby na ně šly. Ale mám milion slabých lametek všech barev no nevyberu já tu nejsilnější
Tento příspěvek byl editován 14.8.2013 17:17:10 uživatelem feederman.Budu je muset najet. Jinak jsem si dnes objednal háčky H 130 Bl od vel. 12–20 a H 360 Bl vel. 10,12., tak jsem zvědavej.
- Středa 14. srpna 2013 v 16:06® Draky
-
feederman> Tak se pak zase necim pochlub.
- Středa 14. srpna 2013 v 15:58® feederman
-
Draky> To je pravda. Jdu si sednout ke svěráčku.
Tento příspěvek byl editován 14.8.2013 15:59:50 uživatelem feederman. - Středa 14. srpna 2013 v 15:42® Draky
-
feederman> Chytam jen na ne a sam tam k tomu pridam blesivce. Kdyz teda lovej na hladine, tak du samo na suchou, ale jinak si vystacim uplne v pohode s timhle a fakt de jen o to, aby si „namichal“ tu spravnou kombinaci barev a pak vylapes kazdou tun.
- Středa 14. srpna 2013 v 15:37® feederman
-
Draky> Ale jo dobré fotečky
Dá se z toho lecos rozeznat
goldíky jsou dobré mouchy
- Středa 14. srpna 2013 ve 13:17® Draky
-
feederman> Tak jsem ti chtel nafotit ty mouchy a zjistil jsem, ze mam vsechny totalne ozuzlany a tim padem hnusny.
V lepsi pripade maj jen ponicenej ocasek, no proste hruza a navic poradnej fotak ma tata v praci a nasel jsem tu jen takovej „cestovni“.
Takze hnusny fotky a este hnusnejsi mouchy.
- Úterý 13. srpna 2013 ve 23:27® brčal
-
Večerní relax. Omluvte nikde sem nenašel lepší podložku na focení. Tím pádem není moc vidět ocas . Jinak tady bylo použito UV na oči
- Úterý 13. srpna 2013 ve 23:08® feederman
-
Tom 11> Jasan, že sem napíšu jak to fachčilo
Budu muset obměnit celou svojí krabičku s novejma vzorama. Staré předělám nebo vyházím…
- Úterý 13. srpna 2013 ve 22:16® LaMa
-
brčal> Taky jsem o tom uvazoval ale nevim jak by to tam vypadalo s lososovitou rybou po lete? Abych tam nemlatil prazdnou slamu…
Tak jsem si na 30.8 zajistil jinou adrenalinovou akci
- Úterý 13. srpna 2013 ve 22:04® brčal
-
Jen pro zajímavost, určitě jedu na sraz. pokud budete chtít tak vezmu i vázaní. Můžeme pokecat a rozebrat co budete chtít. Osobně jdu prubnout nové streamry
http://www.chytej.cz/…-jestrabice/
- Úterý 13. srpna 2013 ve 21:35® Draky
-
brčal> Oukej, tak ja si pockam.