Kdo se může zúčastnit

Jednoduše - kdokoliv, kdo má rád rybařinu, rybáře, dobrou zábavu a dobré jídlo. A je vcelku jedno, zda je členem nějakého rybářského svazu, nebo je nerybář a chce si třeba rybolov jen vyzkoušet.

 

Termín akce

V pořadí již devátý CHYTEJ-sraz se uskuteční ve dnech 30.8. - 1.9. 2013. Jedná se o poslední prázdninový víkend.

Obvyklý příjezd je kdykoli během pátku a domů se většinou odjíždí v neděli po obědě. Samozřejmě, pokud se dohodnete se správcem revíru, můžete dorazit dřív nebo odjet později, v tomto nebude nikdo omezován. 

E-mail na správce: ryby@jestrabice.cz. V případě, že budete potřebovat něco akutně, pak tel.: 602 832 077 a 606 235 010. Raději ale prosím používejte e-mail - majitelé revíru mne o to požádali.

  

Jak se přihlásit a seznam přihlášených

Přihlášení je tradičně jednoduché: http://www.chytej.cz/prihlasovani_na_akce/6/

 

Místo srazu

Jak již bylo v úvodu článku řečeno, místem konání srazu bude na četné žádosti mimořádně oblíbený soukromý revír Jestřabice. Jedná se cca 6 ha přehradu nedaleko Kyjova. 

Revír disponuje celkem velmi bohatou rybí obsádku i ve velmi zajímavých velikostech. Jedná se především o kapra, jesetera, štiky a candáta. Mohou se zde objevit zbytky pstruhů a sivenů, dále sumeček skvrnitý a bílá ryba. 

 

 

 

 

V těsné blízkosti je k dispozici ještě malý rybník s bohatou osádkou pěkných, ale vychytralých štik. Kdo se účastnil srazu před dvěma lety, mohl by jistě vyprávět, jak nás tam vyškolily. Přesto se jich několik desítek ulovilo a to ve velikostech atakujících jeden metr.

Zájemcům o lov kapra na přehradě doporučuji vzít si větší tvrdé nástrahy (boilies, pelety, hrubý partikl), protože při lovu s běžnou vnadicí směsí se asi budete neustále potýkat se záběry bílé ryby. 

 

 

 

Motivačně také nemohu nepřipomenout Zdendův úlovek kapra o délce tuším 98 cm:-) 

Pokud něco zapomenete doma, je dobrou zprávou, že jestřabičtí mají některé rybářské potřeby k prodeji přímo na místě. 

 

Fotografie úlovků, kompletní stránky revíru i kontakt na správce a provozovatele naleznete zde:

http://www.jestrabice.cz

 

Jak se přihlásit a seznam přihlášených

Přihlášení je tradičně jednoduché: http://www.chytej.cz/prihlasovani_na_akce/6/

 

Program akce

Sraz nemá tradičně pevný program a jeho náplň se skládá z mnoha činností, které jsou mezi rybáři oblíbeny a jejichž poměr si každý namíchá podle svého gusta. Můžete rybařit, relaxovat, plkat s kolegy nebo se zašít někde na druhé straně rybníka a tam se zařídit po svém. Doporučujeme se pilně věnovat i  konzumaci našich specialit, jimiž jsou naše srazy proslulé.

Zatím se neuskutečnil jediný sraz, na kterém by měl někdo z účastníků hlad či mu nechutnalo. Jídla a piva bude opět přebytek, tak roztahujte žaludky teplou vodou, ať nevezeme zase jídlo domů :-)

 

 

Těšit se můžete na pečené prase, hory steaků a klobás, po dvou letech se srazu zúčastní náš legendární kuchař Zdenda a nezapomenutelná živáňská, resp. dvě živáňské budou zlatým hřebem sobotního večera! Těšit se i můžete na zelňačku z dílny Davida či neustálé uzení všelijakých dobrot či luxusní gulášek. Přesný jídelníček ještě bude upraven a doplněn! Pokud se chcete něčím dobrým pochlubit sami, něco přivezte. Např. na pečenáče či sladkosti naší tety Mary asi nikdy nikdo nezapomněl!

 

 

 

 

 

 

K pití bude tradičně pivko a pro děti nějaké to nealko.

Škola vábení sumců, lovu přívlačí se smáčky a na dropshot, nahazování s multiplikátorem apod.

Součástí srazového volného programu bude pro případné zájemce osobní instruktáž o lovu na smáčky, předvedení lovu na dropshot, ukázka způsobů navazování a trénink vábení sumců vábničkou. 

Ubytování

Ubytovací kapacity jsou v Jestřabicích celkem slušné, přesto si nezapomeňte chatky včas rezervovat. Bývá o ně veliký zájem! Ostatní mohou spát ve stanech či bivacích okolo jezera.

Jubilejní BONUS v hodnotě cca 500,-

Pro každého účastníka akce chystáme jubilejní překvapení a současně obdrží každý účastník BONUS nástrahy REDBASS v hodnotě 100,- Kč zcela ZDARMA! Navíc každý návštěvník obdrží zdarma dvě vstupenky na podzimní veletrh Moderní rybář v hodnotě 300,- Kč! 

Cena akce

Cena celé akce je oproti předchozím letům mírně zvýšená. Je to dáno velkým zájmem o revír jako takový a cena víkendové povolenky (700,- Kč) nám nedovoluje sraz uspořádat tak ekonomicky, jako v předchozích letech. Cena vychází z prostých nákladů na celou akci a počítáme s nulovým ziskem pro nás jako pořadatele a to v tom lepším případě. Říkám to nerad, ale už jsem jeden sraz ze své kapsy dotoval 15.000,-, což nebylo zrovna příjemné. Přesto nás mrzí, že jsme byli nuceni ji navýšit. Doufáme, že ji alespoň částečně budou kompenzovat naše dárky a maximální pohostinnost a starostlivost.

 

Základní cena akce pro rybařícího účastníka je 1590 Kč.

 

Při platbě celého poplatku předem na účet je cena 1390 Kč.

 

V ceně je povolenka na celý víkend, veškeré jídlo a pivo, a vlastní ubytování ve stanu či bivaku, případně v autě.

 

Platby zasílejte před srazem na účet číslo: 7201000818/8040

 

Jako variabilní symbol použijete číslo, které vám bylo přiděleno při přihlášení (na seznamu přihlášených vlevo od vašeho jména).

 

Platby převodem provádějte prosím do 25. 8. 12!

 

V případě, že zrušíte svou účast po 25. 8. 12 je platba nevratná! Zní to krutě, ale když s Vámi počítáme a nakoupíme jídlo, vyrobíme dárečky a rezervujeme místo na přehradě a Vy pak nepřijedete, musíme vše zaplatit z vlastní kapsy.

 

Sleva

Cena pro nerybařící doprovod (přítelkyně, manželka apod.) 900,- Kč, cena pro děti do 12 let 700,- Kč. 

I zde platí sleva pro platbu celé částky předem na účet - a to 10%.  To znamená, že nerybařící doprovod potom zaplatí jen 810 Kč a cena pro děti do 12 let bude 630 Kč.

 

Děti a pejskové

Někteří rodičové s sebou určitě vezmou děti. I já tak učiním :-), takže se nebojte a pokud nějaké máte a nebojíte se, že spadnou do vody, vezměte je také.

 

Podobné je to i se čtyřnohými přáteli. Na srazech už se vystřídalo hafo hafanů a nebyl s tím žádný problém. Tedy kromě mého Maxe a Lexy, kteří všechno nechráněné sežerou :-)

 

 

 

Dotazy

Případné dotazy směřujte do tohoto fóra: Sraz - Anketa

 

 

Předchozí srazy

Zde si můžete projít články ze všech dosavadních ročníků a pokud jste se jich účastnili, tak i zavzpomínat na události, které vstoupily do dějin našeho serveru a jeho přátel.

rok 2012: http://www.chytej.cz/clanky/1253/

rok 2011: http://www.chytej.cz/clanky/1093/

rok 2010: http://www.chytej.cz/clanky/918/

rok 2009: http://www.chytej.cz/clanky/768

rok 2008: http://www.chytej.cz/clanky/696/

rok 2007: http://www.chytej.cz/clanky/617/

rok 2006: http://www.chytej.cz/clanky/540/

rok 2005: http://www.chytej.cz/clanky/455/

rok 2004: http://www.chytej.cz/clanky/345/

 

Myslím, že vše podstatné bylo řečeno. Za CHYTEJ.cz všechny potenciální účastníky srdečně zveme a zejména doufáme, že se tam ve zdraví sejdeme se všemi tradičními návštěvníky, kteří tvoří historii oněch nezapomenutelných setkání už několik let.

 

Text a foto: David Havlíček, archiv CHYTEJ.cz