Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.751 příspěvků, z toho 22751 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 25. března 2016 v 16:59® pilot
-
Martin Š> Jeden pán z Ostravy na tel. č. 420 773745339 je " výrobcem " žížal. Naučil to i mně. Dělám si je nyní doma ve 4 přepravkách speciálně k tomu upravených. Zatím ne na prodej, ale jenom pro mne a syna.
Tento příspěvek byl editován 25.3.2016 15:59:50 uživatelem pilot. - Úterý 22. března 2016 v 9:45® Twisp258
-
hank> zajímal by mě lov candátů na mrtvou/živou rybičku na řekách, Já konkrétně lovím na Labi, tak by mě zajímali nějaký zajímavosti, nebo zkušenosti z lovu candátů feedrem Díky
- Pondělí 21. března 2016 v 19:09® Hora
-
keramos> proč hnedle pletenku? Stačí vlasec podle gramáže 0,16 – 0,18mm a návazec o číslo slabší a máš o zábavu vystaráno http://www.chytej.cz/…sce-a-snury/ mmáš tady ve článcích čtení na týden . . .
- Pondělí 21. března 2016 v 18:39® keramos
-
Koupil jsem si feeder prut a jakou pletenou šnůru mám použít, co Falcon Dyneema – 0,10mm ? VV dík
- Neděle 20. března 2016 ve 3:17® hank
-
Twisp258> mam ptej se, co te zajima konkretne?
- Čtvrtek 17. března 2016 v 15:40® Twisp258
-
ahoj, máte prosím někdo nějaké zkušenosti s lovem dravců na feeder v létě ? Díky
- Neděle 13. března 2016 ve 12:14® Martin Š
-
Dobrý den , chci se zeptat jestli se někdo v okolí Kolína nebo Kutné hory nevěnuje chovu masných červů?
- Pátek 11. března 2016 v 17:45® breca
-
Draky> zakoupím v průběhu sezóny a dám sem vědět.
- Čtvrtek 10. března 2016 v 16:01® Draky
-
breca> Ho zkus a pak nám alespoň můžeš poreferovat, já osobně používám Stroft.
- Čtvrtek 10. března 2016 ve 13:18® breca
-
kendy.007> Nezávodím, chytám jen pro zábavu, tak jsem asi trochu mimo mísu.
A pokud doporučuješ, rád vyzkouším.
- Středa 9. března 2016 ve 21:58® kendy.007
-
breca> Mimetix chytá pomalu
polovička závodníků - Sobota 13. února 2016 ve 20:19® breca
-
Měl bych dotaz, zda někdo používáte jako návazcový materiál vlasce Colmic Mimetix. Kmenové vlasce od Comicu používám již drahně let a nedám na ně dopustit. o těchto návazcích však nevím vůbec nic.
- Neděle 6. prosince 2015 ve 22:49® Martin Š
-
Jarda Š.> No právě to si myslím, že bude u mne kámen úrazu. Nejdřív vyšpekulovat správné poměry a pak to pěchování. No snad si s tím poradím a snad i něco zapřáhnu, ale bude to chtít trpělivost.
- Středa 25. listopadu 2015 v 1:10® Jarda Š.
-
Martin Š> Taky je potřeba zkoušet, jak moc futro do krmítka mačkat. Když budeš chytat s futrem založeným na chlebové drti, tak ho mačkej jen velmi zlehka, abys ho „nezabetonoval“.
Martin Š>
- Pátek 6. listopadu 2015 ve 14:16® Draky
-
mašety311> Tak při rybaření jsem nezlomil zatím nikdy nic, vlastně jednou vláčák jako malej, ale to jsem taky udělal strašnou věc.
Jinak s tim feedrem, to se ti prostě stane, že chvátáš k vodě, na prutě navázaná montáž, která se zachytí o keř, jeden rychlej krok a jsme tam, kde jsme.
- Pátek 6. listopadu 2015 ve 13:52® mašety311
-
Draky> Možná blbost,možná nezkušenost.Jemné nářadí chce jemné zacházení.U tvrdých prutů se poškození může projevit až u maximální zátěže nebo zdolávání té životní ryby a to naštve.Samozřejmě vada s výroby být může,ale dvě špičky za sezonu není výrobou.
- Pátek 6. listopadu 2015 v 9:02® Draky
-
mašety311> Tak já je obě zrychtoval vlastní blbostí, sice u té první jsem do dnes nepřišel na to jak, ale budu v tom hrát určitě jistou roli.
- Pátek 6. listopadu 2015 v 8:50® mašety311
-
Draky> Já mám shimano 9 let a špičku jsem nezlomil.Po každým lovu proutek složím,o stromy s ním nekřápu a při náhozu kontroluju jestli není omotanej vlas kolem špičky.Je to uhlíkovej materiál náchylnej na jakýkoliv náraz. Jednička špička snesla čtyřicetiminutový boj s jeseterem 128cm a na řece pár kaprů i přes 70cm.parma 78 cm.Nemůžu si stěžovat.
- Sobota 31. října 2015 ve 23:45® Martin Š
-
Chtěl jsem se zeptat zdali má někdo skušenosti s pruty značky CARPER
- Neděle 25. října 2015 ve 22:06® Draky
-
A pak, že se Shimano špičky nelámou. Já mám letos na kontě už dvě.
- Pátek 23. října 2015 v 16:23® Martin Š
-
lukino050505> Děkuji za radu a na jaře hned vyzkouším a zdělím výsledek
- Pátek 23. října 2015 v 7:22® lukino050505
-
Martin Š> Já ze začátku směsi kupoval, dokonce i speciální feeder ale nejvíc jsem spokojený se svojí. Mix rozemleté a nebo stačí i přes noc namočené psí granule v kombinaci s chlebovou a pečivovou strouhánkou a kukuřičným šrotem. Míchám to až u vody podle toho kde chytám, přidám buď šrot a nebo chlebovou strouhánku (víc pojí).
- Čtvrtek 22. října 2015 ve 22:33® Martin Š
-
Na hausboatu u bratránka Orlík 2002. Tady se krásně zapomínalo
- Čtvrtek 22. října 2015 ve 22:18® Draky
-
Martin Š> Je to tak, na rybách se odpočívá krásně.
- Čtvrtek 22. října 2015 ve 21:37® Martin Š
-
Draky> To je právě ono já moc kombinuju a pak stejně skončím na začátku a je to to nejlepší. Na příští rok jsem si nachystal pár výprav na vejkend tak jsem zvědav jak mi to vyjde. Stačilo by mi se jen podívat k vodě a zapomenout na civilizaci.
- Čtvrtek 22. října 2015 ve 21:22® Draky
-
Martin Š> Aby ti směs méně lepila, tak stačí dát méně vody nebo přidat třeba kukuřičnej šrot.
Klidně používej to, co si do teď používal.
Nebo kup jednu směsku, třeba si nech doporučit v krámě a druhou umíchej sám. Vem je k vodě a porovnávej jak se ti s nima pracuje, jak to chutná rybám a tak.
Feeder je takovej, jakej si ho uděláš. Konec konců je to jen prut s citlivou špičkou, nic víc to neumí.
- Čtvrtek 22. října 2015 ve 21:08® Martin Š
-
Draky> O to mi právě šlo jestli kupovat nebo dělat pokusy s mícháním doma. Protože kupovaná směs se mi třeba moc neosvědčila, protože třeba na krajských revírech kolem Kolína mi nejlépe fungoval šrot mýchanej s chlebovou drtí a kukuřicí. Jenže na feeder je to moc hutné a špatně by se to vymývalo z krmítka.
- Čtvrtek 22. října 2015 ve 20:55® Draky
-
Martin Š> Při nahazování ho dej za sebe jak chceš, hlavně při zdolávání a zejména při podebírání ryby ho nedávej za sebe.
Samozřejmě prut za hlavu tak, aby se montáž nedotýkala překážky za tebou. Ideální úhel si už vychytáš sám.
Úplně nechápu jak to s tím „má cenu vymýšlet“ myslíš. Já například kupuju směsky hotové, konkrétně lorpio. Na běžnej lov mandlovej „megamix“ do kterýho mimochodem sedí melasa jak prdel na hrnec a když chci rybám přilepšit, tak řadu „magnetic“. Ještě na zimu a na jaro kupuju plotici z řady „extra“.
O krmení by se dalo mluvit dlouze a zejména třeba tady hraji je velice zkušený rybář a dokázal by ti o něm povídat hodiny a hodiny.
Jako začátečníkovi bych ti poradil, aby to krmení hezky vonělo nebo i hezky smrdělo a čím studenější voda, tím jemnější krmení.
Tento příspěvek byl editován 22.10.2015 20:56:07 uživatelem Draky. - Čtvrtek 22. října 2015 ve 20:26® Martin Š
-
lukino050505>
hraji> Děkuji za radu , copak o to kontrolování špičky a vlasce to je pro mne samozřejmostí. Mě šlo o to jak vlastně daleko mohu nahnout prut bezpečně za sebe neboť v jednoum videu doporučují mírně za hlavu a hned na to v další scéně nahazuje s nápřahem, že by přehodil Mácháč. Já si objednal pruty medium 3,30m pro začátek a k nim budu muset asi zvolit tu první variantu a moc to nepřehánět. A dále jsem se chtěl zeptat jestli má cenu vymýšlet nějakou vlastní vnadící směs, protože si myslím, že ze svých zkušenosti z položené a plavačky to bude asi o něčem jiném.
- Čtvrtek 22. října 2015 v 9:09® hraji
-
Martin Š> nahazování s feederem je stejné, jako nahazování s jiným prutem. Jen je potřeba si zažít některá pravidla. Například před nahozením zkontrolovat, zda se neomotal vlasec kolem špičky. Dělá se to různě, většinou stačí jen popotáhnout za vlasec, zda prochází očky bez velkého odporu. A jinak začít nahazovat s lehkými krmítky a jemně a postupně přidávat na hmotnosti krmítek a síle odhozu. Za jedno odpoledne to budeš mít v ruce. Rozhodně není dobré jít na poprvé na hlubokou řeku se silným proudem.