Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 29. září 2012 v 9:53® timbab
-
Co myslíte? Kolik dnes ufeedřím ryb?
- Sobota 29. září 2012 v 9:52® timbab
-
Mrakoš> Já na stojáku u průběžky dávám 20–30cm.Ale většinou dám pátera.
- Pátek 28. září 2012 ve 12:16® mvincik
-
Mrakoš> Na pozorování je to opravdu dobré. Ale můžeš také zkusit hodinu chytat tak a hodinu jinak. Problém je ale v tom, že za tu hodinu se mohe ledacos změnit…
- Čtvrtek 27. září 2012 ve 21:46® Mrakoš
-
Vypadá to že si budu muset pořídit druhý prut abych vypozoroval rozdíly. Takhle chytám pořád stejně. Zkoušel jsem samozřejmě lecos. A ano, průběžka se mi jeví jako nejlepší
- Čtvrtek 27. září 2012 v 17:32® osprey
-
Mrakoš> Když se sekají, 15 cm stačí. Když se nesekají… tak děláš, co umíš.
- Čtvrtek 27. září 2012 v 15:31® Mrakoš
-
ssg.Jimmy Wild> Teď už asi taky budu prodlužovat až se ochladí. Uvidím, je to moje první sezona s feedrem.
- Čtvrtek 27. září 2012 v 15:30® mvincik
-
ssg.Jimmy Wild> viz SZ.
- Čtvrtek 27. září 2012 v 15:29® ssg.Jimmy Wild
-
Mrakoš> To je různé… Podle toho, co chci chytat, na co chytám, jak velké ryby chci chytat, jestli je to uprostřed léta nebo třeba v zimě (pokud není zamrznuto). Podle záběrů to chce reagovat a tu délku uzpůsobit. Jinak takhle v létě nebo na začátku podzimu začínám tak na cca 15 – 20 cm taky (neměřím to přesně) a většinou měnit nemusím.
- Čtvrtek 27. září 2012 v 15:22® Mrakoš
-
Jakou dýlku návazce používáte u průběžky na stojáku? Někdo píše 20 cm, někdo 50. Já si zvyk na 15 cm, aspoň nemusím zírat na špice, ryba se sekne vždycky sama
Porovnal bych to , ale mám jen jeden fídr. Tak jak jste na tom vy?
- Neděle 23. září 2012 v 16:42® timbab
-
skwor> Tak hlavně že se něco povedlo
Já už s feedrem dělal různý věci - Neděle 23. září 2012 v 16:03® skwor
-
timbab> Já včera s feederem vláčel
Trošku krajní nouze, ale šlo to.
- Neděle 23. září 2012 ve 13:09® timbab
-
Tak jsem včera vyrazil s parťákem vyrazil na candáty.Parádně jsem zprasil tři záběry a candát žádnej.Už se těším až tam budu zase mrznout
- Čtvrtek 20. září 2012 v 15:14® osprey
-
lunimus> 3/4 oz je na prutu medium heavy sice použitelná (sám tam mám pro některé situace přibalenou i dokoupenou „půlku“), ale není tam nutná a výrobci ji k takovému prutu většinou ani nedávají. Medium heavy je na větší ryby, dálky, proud a tažší krmelce (něco z toho) a i 2 oz tam může být jako nejměkčí přibalená špička.
Ale pořád platí to, co jsem už mockrát napsal – jaké si to uděláš, takové to máš a když ti to vyhovuje a chytá to ryby, tak není co řešit.
Já klidně koupím špičku delší a silnější, zkrátím a zabrousím. Ale přece jen už mám trochu představu co od toho chtít.
- Čtvrtek 20. září 2012 v 11:26® lajči
-
lunimus> tak vieš, obchody moc nejdú, tak skúšajú zarobiť
- Čtvrtek 20. září 2012 v 10:05® lunimus
-
lajči> so skomolenim mena si nerob starosti
Pani, obom vam dakujem za moje upokojenie
… ono zas na druhej strane, keby som si uz v predajni myslel, ze je to moc jemne, tak by som to nekupoval
Akurat ze predavac sa ma snazil zlomit, aby som nekupoval na medium heavy tak jemnu spicu, ale aby som si kupil novy jemnejsi prut a predpokladam, ze ak by som sa nechal nim ukecavat dalej, asi by neskoncil na prute lacnejsom, ako 20 nasobok ceny tejto spice :o) tak som ho rychlo stopol, ze mi zatial staci tento konkretny spic … a po rozhovore s nim som sa chcel len uistit, ze sa len snazil predat nieco navyse
- Čtvrtek 20. září 2012 v 9:58® lajči
-
lunimus> sorry za skomolenie mena
- Čtvrtek 20. září 2012 v 9:43® lajči
-
lumminus/ nedá mi nereagovať, aj keď ma už tuto Jimmi predbehol. veľa ľudí sa bojí jemných špičiek, lebo vyzerajú naozaj veľmi krehko, ale znesú toho naozaj dosť. Špička na feedri je viac – menej len na signalizáciu záberu a do zdolávania ryby sa zapája minimálne ( špička sa totiž vždy prehne až natoľko, že len ukazuje ktorým smerom smeruje náš vlasec pod vodu). Samozrejme, ak príliš zakloníš prút, tak ju do celého procesu zapojíš, ale to radšej nerob. Mohla by sa ti v tom lepšom prípade zlomiť len špička a v horšom posledný diel udice, zvyčajne v miestach, kde končí zasunutá špička, čiže nejakých 5cm od konca. ako tu už Jimmi napísal, je treba vždy použiť tú najjemnejšiu špičku na danú situáciu. Aj s tou tebou spomenutou 3/4 OZ špicou môžeč lapať hoci aj na Dunaji, ale nie v najväčšom prúde ( aj keď poznám pár ľudí, čo to dokážu, ale tí majú odkrútených neskutočné množstvo prutohodín s feedrom). to isté platí aj o veľkosti košíka a zostavení celej montáže. Je to len o tom, aby si chodil a skúšal a po čase dokážeš so svojin jemne vyzerajúcim feedrom „zázraky“.
- Čtvrtek 20. září 2012 v 9:18® ssg.Jimmy Wild
-
lunimus> No na záběr i velké ryby to jemná špice není. Tam je to úplně jedno, kterou máš (jedině snad v zimně je měkčí špice někdy lepší, pokud ryby berou opatrně – pokud jde ta špice použít). Jde o to, aby ti ta špice fungovala, respektive, aby byla schopná vypnout vlasec vzhledem k proudu a k vzdálenosti na jakou budeš chytat. Nejlepší je vždy použít tu nejjemnější, kterou lze vzhledem k tomu proudu a vzdálenosti. Na tom záleží především.
- Čtvrtek 20. září 2012 v 8:32® lunimus
-
osprey> prestudoval som tvoje clanky o feedrovych spickach a neviem, ci som si vybral celkom spravne informaciu, ze v principe mozem pouzit akokolvek mäkku spicu na akykolvek feeder … V kazdom pripade mam prut medium heavy a prebehol som vcera niekolko obchodov a jedine co som zohnal, co mi pasovalo bola 3/4OZ … co je v porovnani s mojimi ostatnymi spicami uz dost mäkka spica … … moja otazka: I ked som si zobral z tvojich clankov informaciu vid uvod prispevku – nie je 3/4 az moc jemna spica?
Ak mi na to zoberie velka ryba, nebude to az moc jemna spica?
- Středa 19. září 2012 ve 12:28® osprey
-
lunimus> A ještě toto, i když se část informací dabluje.
- Středa 19. září 2012 ve 12:24® lunimus
-
osprey> si poklad
- Středa 19. září 2012 ve 12:22® osprey
-
lunimus> Ahoj.
Už jsem si s tím tu práci dal, tak ti sem dám jen odkaz.
- Středa 19. září 2012 ve 12:18® lunimus
-
Priatelia … mam otazocku … co znamena pri feedrovych spickach oznacenie vrhacej zataze: 1/4OZ … chcel by som si kupit nahradne spice, mäksie a citlivejsie ako to co mam …
spicu sice vybrat viem taku, aby mi pasovala (mam so sebou aj predposledny diel) ale co toto oznacenie pre mna znamena v praxi … viem, ze to nejako ovplyvnuje vrhaciu zataz pisanu na prute … ale ako?
Prosim o vysvetlenie
- Pondělí 17. září 2012 ve 20:34® Prasek_2007
-
Fryw> něco mezi 50–70. Co pamatuju.. .
- Pátek 14. září 2012 ve 20:19® Mrakoš
-
osprey> Hmmm, jsme na tom asi podobně. V létě jsem si nezavláčel a na podzim mi to zatím nikdy nešlo. Snad to letos bude jinak. Ráno jdu na to, budu si sice muset vystačit s teleskopem, ale na tom vlastně ani tak moc nesejde. Hlavně že budu s rozedněním u vody. Feeder je fajn, ale letos už to asi stačilo.
- Pátek 14. září 2012 v 18:44® spike
-
osprey> Nezoufej, znáš to pořekadlo: padající listí velké ryby jistí?
- Čtvrtek 13. září 2012 ve 20:20® osprey
-
skwor> Já jsem se chtěl někam zaměřit, ale než jsem se zaměřil, tak je léto v čudu. Co jsem chyt, to jsem chyt.
- Čtvrtek 13. září 2012 ve 20:19® skwor
-
osprey> Já se jim letos nevěnoval skoro vůbec, mám jednoho těsně pod padesát a to je všechno. Spíš jsem se zaměřil na štiky.
- Čtvrtek 13. září 2012 ve 20:09® osprey
-
rákosník> Špatné. Pár padesátek, nejvíc 53 cm. Ale zmršil mi jeden trouba flek, chytali se tam o dost větší. A já nemám čas hledat nový a někde ty ryby nahánět. Tak zase za rok…
- Čtvrtek 13. září 2012 v 17:10® rákosník
-
osprey> Ty rád chytáš tlouště viď,jak ti letos dou.Máš nějakýho pěknýho?