Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 4. října 2010 v 17:35® kuba4

Tak jsem si vyronil můj první wobler, myslím že se povedl už byl malykný test v bazénu, chvilkama poleháva na boku ale někdy stojí dobře, stejně to ještě vyváží trojháčky, ale baza vyhrává nad lopatkou, jinak řečeno balza en wobler tak nadnáší že aby se vůbec s tou lopatkou potopil musí nabrat poměrně vysokou rychlost. mám přidat olůvko do té 1/3 těla?

Pondělí 27. září 2010 v 16:41® kerob
kerob

olda> to zavazi je dobry pridavat nekam kolem 1/3 delky tela od hlavy (taky podle tvaru – kdybys ho prevazil aby se potapel, mel by se potapet ve vodorovne pozici). Nebo se da rict, ze kdyz se wob vrti tak prave nekde kolem te 1/3 delky tela byva „bod otaceni“ a tam je dobre umistit to zavazi – protoze kdyz ho umistis moc dopredu nebo dozadu, tak vaha zateze bude „brzdit“ akci. V idealnim pripade se u wobleru skloubi 2 veci – „bod otaceni“ a podelne vyvazeni, cehoz lze docilit vhodnym tvarem tela, vhodnym tvarem lopatky a jejim umistenim… jinak receno, vse souvisi se vsim :-)

Čtvrtek 23. září 2010 v 16:54® HaD
HaD

VÝSLEDKY SOUTĚŽE O NAVIJÁK DAIWA NALEZNETE ZDE. LOSOVAL VČERA RUDA HRUŠÍNSKÝ! http://www.chytej.cz/…luvias-1003/

SOUČASNĚ ZAČÍNÁ SOUTĚŽ DALŠÍ, O STEJNÝ NAVIJÁK. PODROBNOSTI ZDE:http://www.chytej.cz/…a-11-000-kc/

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2010/th-img37853.jpg
Neděle 12. září 2010 ve 20:39® olda
olda

džigit> :-D :-D

Sobota 11. září 2010 ve 21:56® džigit

olda> to proto,že jim neděláš nožičky :-D Jinak by aj chodily :-))

Čtvrtek 9. září 2010 v 17:24® olda
olda

Pánové díky za váš čas,vyzkouším,snad se zadaří.

Úterý 7. září 2010 ve 21:50® osprey
osprey

olda> Já dával do zářezu plátky olova. Základ do blízkosti těžiště, zbytek podle potřeby.

S wobblery se nedělám, vyrábím jen jerky, takže o lopatce nic nevím.

Pondělí 6. září 2010 ve 21:24® gomz
gomz

olda> zdarec Oldo.težko odpovědět na tvůj dotaz…jde o wob plovoucí nebo potápivý?pokud děláš podle originálu tak bych to viděl tak, že osobně nikdy netrefím tělo(skoro vždy je větší)bytˇ tvořím s balsy.pomáhá mi zvětšit lopatku pro srovnatelný rovnaký pohyb.otázka je umístnění zátěže.nejlepší je udělat pár stejných kousků a trochu laborovat.pokud budeš mít nějaký dotaz pokusím se dát info dle mého.

Pondělí 6. září 2010 ve 20:23® olda
olda

gomz> mám prosbu,jak se vyváží wob aby dobře chodil,nemám s tím zkušenosti,něco jsem vyrobil ale jen velmi málo z toho chodí a ještě nijak oslnivě.Čím se to vyváží a jak to zjistím.

Středa 1. září 2010 v 16:37® gomz
gomz

mckvak8> zdarec a díky za fandění.ano, vyrábím i chytám, ale víc trhám.mám jich celkem dost, ale na ryby se stejně dostanu málo takže není nutno dělat pro trhání, spíše pro radost z každého nového kousku, který pracuje podle mých představ.

Pondělí 30. srpna 2010 v 11:22@ oldaP

ahoj tady super článek jak to dělá Salmo http://www.svet-rybare.cz/…ci-wobbleru/

Neděle 29. srpna 2010 ve 13:14® ART
ART

gomz> Toto forum jsem opustil před rokem. Koukám, že jsi nezanevřel na woby a stále je vyrábíš. Hodně ti v tom fandim. Určitě máš spoustu wobů, ale chytáš taky na ně nebo to děláš jen tak z nostalgie?

Úterý 24. srpna 2010 v 16:19® Tommy
Tommy

olda> vem si na to brejle a pude to samo:-D

Úterý 24. srpna 2010 v 16:05® olda
olda

pánové děkuji za odpovědi,budu se mu věnovat.

Pondělí 23. srpna 2010 ve 22:11® osprey
osprey

olda> Je to o vyvážení a taky se dobře podívej na umístění očka u originálního Slideru.

Pondělí 23. srpna 2010 v 10:23® kerob
kerob

olda> porovnej s originalem, kde ma teziste. Pokud je jinde nez u originalu, pravdepodobne chodit nikdy nebude.

Pátek 20. srpna 2010 ve 21:05® olda
olda

děkuji za odpověď:nevím jak rozchodit napodobeninu slidera,udělal jsem na zkoušku asi 6 wobů všechny mi chodí docela dobře jenom ten smrad slider né a né.

Úterý 17. srpna 2010 ve 12:24® kerob
kerob

FISHERBOY> na lopatky mensich kousku jsou dobry krabicky od TicTac. Driv je delali z nejakyho praskavyho plastu, ale ted je delaj z takovyho pruznejsiho a houzevnatejsiho a ty jsou na to dobry.

Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 23:57® Jak.novi
Jak.novi

FISHERBOY> Tatík je má hezčí. :-))

Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 22:17® FISHERBOY
FISHERBOY

tak posílám fotku mých prvních woblerů.....né tak uplně mých , dělali jsme je s tatíkem...... ten první (nahoře) je můj, chodí dobře, krom toho že ulítává na jednu stranu… druhej, ten v levo dělal tatík, nechodí vůbec, Třetí – v pravo je taky tátův a chodí naprosto bezchybně. testováno zatím jen bez háčků..jo a nedal jsem jim do bříška zadny olovo tak snad to neva… mely by to byt napodobniny Rapaly Shad rap 10 cm…sice to jako rapala nevypada, ale tak ..začínám…

Tento příspěvek byl editován 12.8.2010 22:20:11 uživatelem FISHERBOY.
foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2010/th-img36827.jpg
Úterý 10. srpna 2010 ve 22:58® FISHERBOY
FISHERBOY

Hony> diky :-)

woby se mi suší v garáži, fotky ukážu zejtra. :-)

Úterý 10. srpna 2010 ve 13:12® Hony

FISHERBOY- nebo tady www.rybarskepotreby-shop.cz/Nahradni-dily/

Úterý 10. srpna 2010 v 8:43® džigit

osprey> ten cizí název má něco společného s létama?Tak to ještě aspoň čtvrt roku a pak se pohneš :-))

Úterý 10. srpna 2010 v 8:42® džigit

FISHERBOY> pán je zřejmě kliďas!?! :-)) Takhle jsem taky kdysi „modeloval“ :-D a mělo to i lítat.Buď rád,že chceš jen „ať plave“ ! :-D

Tento příspěvek byl editován 10.8.2010 08:44:11 uživatelem džigit.
Pondělí 9. srpna 2010 ve 23:32® osprey
osprey

FISHERBOY> Jerky bych nepodceňoval, ale taky je umění je udělat. Já jeden už tři čtvrtě roku lakuju. Zasekl jsem se v bodě: koupit letoxit.

Pondělí 9. srpna 2010 ve 23:07® FISHERBOY
FISHERBOY

osprey> tak jerka bych v podstate mel hotovyho(teličko) ale tatík mi zejtra píchne, je šikovnejsi, tak zkusime neco vykoumat, treba i shad rap okopčit......uvidim zítra, nafotim ukazu…

Pondělí 9. srpna 2010 ve 22:48® osprey
osprey

FISHERBOY> A co udělat jerka? Ten je bez lopatky.

Pondělí 9. srpna 2010 ve 22:12® Kazan

FISHERBOY> ,,učej z nebe nespad,, :-) prošli jsme si všichni začátkem, nesmíš se nechat odradit případným neúspěchem a chce to taky trochu trpělivosti. Ono se to podá, jen to chce vydržet a zkoušet. Jinak na netu je spousta videí a návodů na výrobu a fígle. Pokud si nebudeš s něčím vědět rady, určitě ti tu někdo rád poradí.

Pondělí 9. srpna 2010 ve 22:06® FISHERBOY
FISHERBOY

Kazan> dobře zkusim to......dneska jsem se do toho pustil jen s jednocentime­trovym prkynkem…a vysledky ..docela žalostný… tvar jsem estě jakš takš udělal, proříznutí taky, kostru jsem drátem 1,6 mm zvladnul taky, ale ty lopatky..to je neštěstí......delal jsme to z takového umělohmotného kyblíku , pak jsem vztekem rozlamal pravítko a zkusil jsem to z něj, ale to nevím jestli je to právé .....uvidim no , jak to pujde.

Pondělí 9. srpna 2010 v 16:36® Kazan

FISHERBOY> vůbec se neboj to slepit dohromady, dělám to běžně, navíc budeš mít přesně prostředek na říznutí drážky pro kostřičku.