Po nahození jsem mohl pouze doufat, že se na moji návnadu a nástrahu speciálně vyrobenou pro lov línů naláká nějaký pěkný kousek ještě před tím, než bouřka začne. Podařilo se. Necelých deset minut před začátkem přívalového deště mi zabral krásný lín o délce 43cm.

 

Druhá výprava byla v týdnu, během kterého byla denní teplota stále nad 30°C. Proto jsem si nedával příliš šancí na úspěch. Čas pro zahájení lovu stanovuji na 20:00.

Zvolil jsem méně aromatickou návnadu a deset minut po nahození přichází záběr na můj levý prut nastražený u leknínového pole. Ryba ihned zajela do leknínů a já jsem již neměl žádnou šanci ji zdolat. Naštěstí jsem chytal na háčky bez protihrotu a ryba se proto po chvíli „vysvobodila“.

Za dalších deset minut přichází nový záběr. Tentokrát byl mnohem jemnější. Zásek naštěstí seděl a já jsem mohl jen s malými problémy dostat na břeh krásného velkého lína 48cm, který vyrovnal můj osobáček.

 

Třetí výprava probíhala přibližně za stejného počasí jako ta druhá, jenom teplota byla o několik stupňů nižší. Po třech hodinách bez záběru jsem již přestával doufat. Ve chvíli, kdy jsem již začínal balit, jsem ale dostal krásný záběr od lína 42 cm, který byl ještě krásně zbarvený ze tření. Chvíli potom, co tohoto lína pouštím zpátky do jeho domova, vytahuji ještě krásného perlína 30 cm.

 

Shrnuto, podtrženo: Byly to velmi vydařené  „línové výpravy“. Letos jsem zkoušel novou taktiku vnadění a musím říct, že ryby na ní reagují mnohem rychleji a mnohem důvěřivěji.Již teď se těším na další takovéto sice krátké, ale většinou velmi zdařilé výpravy…

 

Text i foto:  Radim11

Carp Team Professional 2010 – www.carpteamprofessional2010.webnode.cz