Veletržní hemžení začalo hned ve středu ráno. Návštěvníků sice nebylo mnoho, ale přesto se již od prvních minut museli obchodníci snažit. Ve čtvrtek začala výstava naplno a nejsilnějším dnem byla tradičně sobota, kdy se nebylo chvílemi možné protlačit davem. Všem doporučuji, aby se tedy příští ročník na výstavu vypravili pokud možno v jiný den, než v sobotu.

O tom, že byl tento ročník opět rekordní svědčí veletržní statistické údaje. Na internetu se již sice objevily údaje o výstavě, ale ty jsou nerelevantní, ničím nepodložené – pouze odhadnuté. Jak to tedy ve skutečnosti bylo? Veletrhu se zúčastnilo letos na ploše 1504 metrů čtverečních celkem 70 vystavovatelů (vloni 60). Výstaviště v průběhu celé výstavy navštívilo rekordních 63 800 návštěvníků (vloni cca 55 000). Další údaj jen podtrhuje mé doporučení nejezdit na veletrh v sobotu, neboť v jen v tento den bylo návštěvníků 23 160!!!.

Na našem stánku se dveře "netrhly". Každý den jej navštívilo mnoho tradičních návštěvníků a samozřejmě i nových zájemců. Každý měl možnost volně brouzdat po internetu dle libosti, neboť jsme připravili pro návštěvníky veletrhu „mini internetovou kavárnu” ;–). Staří chytejáčtí „pardálové” využili náš stánek i jako odpočinkovou stanici, měli možnost si u nás odložit svá zavazadla, posedět, přátelsky si popovídat, seznámit se svými virtuálními kamarády, vyměnit si zkušenosti, poradit si atd. Hostesky v oblečení Chytej.cz po oba dny (pátek + sobota) slavily mezi návštěvníky velký úspěch (žádostí o telefonní čísla bylo nepočítaně:–)). Páteční večerní sraz proběhl ve velmi přátelském duchu u sklenky. Zúčastnilo se jej asi 20 „uťapaných” chytejáků. Chtěl bych se všem omluvit za brzký odchod, ale byl jsem „utahaný jako kotě”.

Co se týká doprovodného programu, tak každý den probíhala řada soutěží–ať již v hodu na cíl vrhací sítí, a nebo vláčecím či muškařským prutem. Ti zruční si vždy odnesli nějakou zajímavou cenu. V přilehlém přednáškovém centru, jemuž jsem v průběhu veletrhu „šéfoval”, probíhaly zajímavé přednášky o rybolovu, v pátek za přispění modelek Chytej.cz proběhla i módní přehlídka rybářského oblečení. Na galerii nechyběla ani tradiční výstava rybích trofejí pana Milana Žiaka, fotografií z Mongolska pana Ing. Milana Rozsypala a obrázků z rybích šupin paní M. Bubelové. V sobotu zde měli návštěvníci možnost setkat se osobně s panem Václavem Fikarem, autorem úspěšné knihy Přívlač na mimopstruhových vodách, který zde měl svou autogramiádu. Samozřejmě doprovodný program obohatili o soutěže i někteří vystavovatelé – např. nošení 15kg kbelíku na prutech Penn. Zkrátka pořád se něco dělo.

Výstava každý den gradovala losováním vstupenek a předáváním cen, kterých bylo vždy několik desítek. Po slosování vždy uličky prořídly a po 17:00 se již po výstavišti pohybovali jen ti největší nadšenci.

Nemá zde asi smysl představovat zde jednotlivé vystavující firmy a jejich novinky už i proto, že byly představeny v Pozvánce na tuto výstavu, přesto však nemohu nezmínit největší překvapení, alespoň pro mne jím bylo, že Rapalu již nadále nezastupuje firma Gammarus, ale společnost Normark. Nechejme se společně překvapit, co tato změna přinese. K největším vystavovatelům tradičně patřily společnosti Gammarus, Kajman, WM Feichtinger, Adler Dobruška, Sona, MR. Green, Lastia, J. Vágner, Tomi–Korda atd.

Kdyby se mě někdo zeptal, co by se výstavě dalo vytknout, jen těžko bych hledal nějaké chyby. Možná jen to, že určitý sortiment převládal nad ostatními, ale ať chceme nebo ne, skladba vystavovaného zboží přímo souvisí se skladbou rybářů a je to tak asi správné.

Budu se těšit na další ročník a nová setkání s Vámi

David Havlíček

FOTOGALERIE


u našeho stánku bývalo rušno


chytejáci poseděli


elegán BigMike


a to jsou naše hostesky


asi nejmladší chyteják


módní přehlídka


"rybářská vesnička"


soutěž v hodu na cíl muškařským prutem – lektor – pupak


natáčení do pořadu Jak na to


sobotní slosování vstupenek


veletržní ruch


autogramiáda Václava Fikara

Některé veletržní expozice


Gammarus


Mr. GREEN


Adler Dobruška (Penn)


VM Feichtinger


Kajman


Dragon


JetFish


J. Vágner


Alfaryba


Sona


Tomi – Korda


nový distributor Rapaly