V rozhovoru pro 14. číslo regionálního týdeníku CHEBSKO to řekl nový předseda MO ČRS Cheb Václav Voříšek, který je znám jako muž pevných zásad a pořádku.

Podle Voříška, který se v posledních dvou letech zasadil zejména o zefektivnění činnosti, resp. posílení výkonu rybářské stráže na chebských revírech, je případné vychytání hejna candátů jednoznačně úmyslné jednání, a proto si zaslouží transparentní zásah.

Václav Voříšek, kterého do čela chebské organizace zvolila letos v březnu členská základna MO ČRS Cheb, proslul v letech 2000–2001 aktivní činnosti při ochraně rybářských revírů. Zatímco do té doby vykazovala rybářská stráž při MO Cheb prakticky nulovou činnost, díky čemuž se na Chebsku výrazně rozmohlo pytláctví (porušování rybářského se stalo samozřejmostí), s jeho nástupem se vše rázem změnilo. Například v loňském roce řešila rybářská organizace v Chebu více než 135 případů porušení rybářského řádu, některé případy skončily policejním vyšetřováním a obviněním z trestného činu pytláctví.

Podle Voříška na chebských vodách nejvíce porušují rybářský řád rybáři ze sousedních okresů Sokolov a Karlovy Vary, a potom cizinci: Ukrajinci a Němci.