Ilustrační foto: V. Fikar Jak vyplynulo z nedávného průzkumu internetového rybářského impéria Chytej.cz, který zjišťoval ochotu rybářů vydat se v roce 2003 z peněz, každý z nás plánuje utratit za rybařinu v průměru necelých 10 tisíc korun, přesněji 9830,–Kč. Přitom ale celá třetina početné rybářské obce si dala za cíl vejít se do pěti tisíc včetně částky za povolenku, další bezmála třetina rybářů předpokládá, že se i s cenou za povolenku vejde do 8.000,–Kč.

K větší investici (od 15 tisíc výše) se chystá 14% českých a moravských rybářů, z toho jen necelá tři procenta mají jasno v tom, že jejich vášeň pro rybolov je letos přijde na více než 30 tisíc.

A jak to v peněženkách zájmových rybářů vypadalo v roce právě uplynulém? Tady byla situace, alespoň jak zjistil průzkum Chytej.cz mezi 66 rybáři, trochu odlišná. Více než 27% rybářů v ČR utratilo za rok přes 15 tisíc Kč, a to včetně povolenky. Stejně početná skupina kolegů však v roce 2002 nevydala ze svých peněženek více než 6.000,– korun, přičemž zhruba sedm procent respondentů uvedlo, že se i s povolenkou vešlo do dvou tisíc.